Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@verjanku ahoj mam maliho 18.mes a jeste nikdy taky nespal celou noc! Muzu se zeptat-kojis? Ja jen vecer-kdyz jde spat a pak jeste 3× -skousela jsem omezit ale bohuzel -jinak malej spousti silenej rev!
@lujziana
Ahoj, nekojím, skončila jsem v deseti měsících v naději, že bude v noci spávat a nepomohlo to.
Äsi to bude jen nějaký špatný sen a jak uslyší tvůj hlas, tak ho to uklidní. Malý to občas také dělá.
Možná má plnou hlavičku toho co prožil přes den a v noci ho to budí, ale jestli je to fakt denně řekola bych že možná ty děsy v slabší formě ![]()
@LuciV píše:
Ahojda, jsem uplne v pytli ze vcerejsi noci.Mala mela vcera asi neco, co se popisuje jako nocni des. Postavila se z niceho nic v postylce, zacla strasne ale strasne plakat, volat me. Ja okamzite pribehla a snazila se ji uklidnit, ale ona me vubec nevidela a nevnimala, prestoze mela siroce otevrene oci.....Bylo to strasny a dnes mam hruzu od okamziku, kdy jsem ji ulozila z toho, ze to prijde znova. Chodim se na ni divat kazde dve minuty a modlim se, aby se to neopakovalo. Mate nekdo podobnou zkusenost?
Ahoj,já mám to samá,mám to už od mala,co se mi zdálo jako miminku to nevím,ale tohle mi říká mamka,že se u nás dělo každou druhou noc............neber to jako váš případ,ale mám to dodnes
![]()
,už teda neřvu v posteli
,ale jako už od mala se mi zdá o příbuzných kteří už nežijí,upozurní mě na nebezpečí,že se mi něco stane no prostě mám toho dost,nejhorší je,že třeba za dva,tři dny se mi to stane,nenormální co??já nevím,už mě to dohnalo i k psych.,ale rozumné vysvětlení nenašel,předepsal mi prášky na spaní,ted už to nemám tak často,jednou za 14 dní,ale pokaždý jsem z toho děsně rozrušená,celej den se s tím pak peru.....kartářka mi řekla,že mám nějakej dar,ale já takyvé dárky nechci
příspěvek vkládám anonymně,protože tu mám pár přátel,dodnes o tom neví nikdo,jen má matka a přítel,díky
Moje malá taky špatně spí, podobně stará jako tvoje, mívá špatné sny už od malinka…Mám pocit, že je tak,,nastavená" - protože doma máme klid, nemáme žádné velké problémy - všimnula jsem si ale, že hůře spí po návštěvě u příbuzných, tomu ale nemůžu úplně zabránit, občas tam jezdit musíme…Je čilá, hodně aktivní, ale uvnitř citlivoučká - navíc během dne to nedá zdát a ty věci si zpracovává ve snech. Někdy přestane plakat sama, někdy ne a taky musíme za ní jít a stačí promluvit a je to v pořádku, klidně znovu usne…
Vím, že je to staré téma ale prosím kdyby si to přečetly některé maminky. Zajímalo by mě jak fungovaly děti přes den po těch nočních děsech? Byli unavenější nebo něco? Děkuji
Ahojky. A ja co to ten nas kluk ma
je mu 6,5roku. Mel to ted asi trikrat ale teda vystrasilo me to hrozne. Vzbudi se, zacne knourat. Sedne si a zacne treba uplne mlatit nohou ze to tam nechce. Krici, panikari, tep vysokej, poti se.. No vypada to az osklive
Nejvic mam vzdycky strach aby do toho nemel nejaky treba zachvat. Nejhorsi je, ze jsem nedavno byla s detma u nasich na mesic. Manzelska krize. Jestli to neni tim
Ted uz jsme zase spolu. Tak aspon uz vim co to je ![]()
Syn 9 let tímto trpí už pár let. Na nějakou dobu to zmizelo a včera opět to samé. Kvůli tomu ho nemůžu poslat na tábor, nikam
je to pořesně jak to tu popisujete. Napřed velký pláč, pak volá mami a hledá, většinou se něčeho bojí, nevnímá, má skleněné oči nepomůže uklidňování…prostě nic. Když to bylo moc hrozné-trval tento stav 20 minut. Jsem taky úplně zoufalá-je to hrozná bezmocnost ![]()
@hatah ahojky.no to me uz taky napadlo ze se budu bat ho nekam poslat
ted musim zatukat ze to miva min ale kddz to prijde tak jsem z toho uplne spatna. Staci kdyz jsem ho pred par dny budila at se vysmrka… A zaclo to
![]()
Pry to ma souvislost s porodem..kdyz miminka prozili trauma…zalezi na zpusobu porodu a narocnosti pro dite..cim horsi porod, vice zasahu, ohrozeni atd., tim horsi dopady na dite…Pri tech nocnich vydesenych stavech a panickem placi zrejme znovuprozivaji des prozity u porodu…
Jenze co s tim? Jde porodni trauma v diteti zahojit? Jak? Pokud se to nekomu podarilo, vi jak dite z traumatu porodu uzdravit, prosim, povezte jak..Myslim, ze na to mysli a trapi se hodne maminek..
@Adamek13 píše:
Dejte děti pokřtít a žádné děsivé sny mít nebudou!![]()
To je hloupost, naše dítě je křtěné a noční děsy mívá dost často ![]()
Sedalii jsme měli taky, ale tak po třech měsících si na ni malá zvykla a děsy pokračovaly.