Co s miminkem, které neusne samo?

216
31.12.07 14:12

Co s miminkem, které neusne samo?

Naší holčičce jsou 2,5 měs. Po příjezdu z porodnice malá usínala u kojení. Později už to, tak nešlo a museli jsme začít vozit v košíku. To funguje do teď. Je to sice otročina, ale pořád lepší, když dítě usne, než aby křičelo a ke spánku by to nevedlo. Dělám si, ale obavy, když vyroste z košíku a bude muset do postýlky, jak ji naučíme usínat bez pohybu? Měla jste některá podobný problém a hlavně, jak jste ho řešily? U prvního dítěte tohle vůbec neznám, jak jsme ho položili, tak usnulo. Moc děkuji za Vaše rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
xyz
3294
31.12.07 14:21

My jsme to zažili u dcery, trvalo to možná do roka. Malý chvíli usínal sám, ale teď ho musíme taky uvozit.
My to neřešíme. Jsme rádi, že vůbec nějakým způsobem spíme. Možná to není dobře, ale někdy se prostě vyspat musíme my i děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
31.12.07 14:23

kakol, to mě mrzí. U nás kojení fungovalo dva roky, supr otročina, že? Nevím, zkus třeba balón nebo houpací křeslo, jestli něco z toho máte a hlavně buď ráda, že u toho spaní nemusí nic mít v puse jako u nás to prso.
Já určitě nakouknu jak to řešili jiní, protože z tohohle mám děsnou hrůzu.....
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
31.12.07 14:25

Ahoj,

tak to moc dobře znám. Malý nám sám nikdy neusnul ani jako malinké mimi. Jako nejmenší usínal u prsa nebo houpáním v autosedačce, která ovšem nesměla stát na zemi, ale museli jsme jí držet a houpat s ní. No a když už byl větší tak jsme ho začali uspávat tak, že jsme si k němu já nebo manžel lehli a drželi jsme ho za ruku. On nám většinou ruku mačkal tím se uklidnil a usnul. Takže v postýlce vlastně nespal skoro nikdy byl okamžitě vzhůru. Takže jsme zvyklí spát v jedné posteli, ale naštěstí nám to moc nevadilo a nevadí :) teď s náma spí často v posteli hlavně kvůli jeho neustálému kašli :(
Jo a uspáváme dodnes. Takže zatím si moc nedovedu představit jak to bude až se nám narodí mimi, ale snad to nějak zvládneme :wink:

Prostě některé děti jsou neklidné a samy neusnou ani za nic a metoda nechat před spaním vyřvat u nás nezabírala a ani nejsem jejím zastáncem. No a kdo měl doma místo klidného mimča pořádného uřvánka a únavou s prominutím padal na hubu :oops: tak ví jaké to je :roll:

Přeju hodně štěstí v usínání :)

Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
31.12.07 14:27

Ahoj,
nam Honzik ze zacatku taky usinal u kojeni, pak prestal a my ho zacali uspatvat na mici zabaleneho do perinky, tak jsme to delali asi do jeho 7 mesicu, pak se naucil diky vyrvavaci metode usinat sam. V roce jsem prestala kojit a zase nam zacal spatne usinat, asi mu chybi to pomazleni u kojeni, nekdy usne sam, nekdy si s nim lehnu k televizi a mam ho na brise a on za chvilku usne. Snad se brzy mala nauci sama usinat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
31.12.07 14:36

Honzík taky usínal jen u prsa, pozděli vození v košíku a pak jsme ho dali do postele mezi nás a on byl uplně spokojený a usnul. Někdy se chvilku vztekal, musela jsem ho držet aby se neotáčel a nestoupal, ale usíná sám do teď bez problémů. Teď už má svou postel a usne i tam, kdykoliv v noci může přijít mezi nás a on chodí, ale čímdál míň.
S Renatkou je to horší, když ji dám mezi nás, tak řve a budí Honzíka, takže zabírá pokud neusne při kojení, tak ji mám na kojicím polštáři u sebe, zakryju dekou a neodpovídím na její breptání, někdy vztekání a sleduji televizi, většinou do půl hodiny usne. To je jedinný způsob jak ji uspat, jinak mě budí Honzíka svým křikem.V noci naštěstí vždy usne při kojení do deseti minut a spí tvrdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
31.12.07 15:33

Ve dvou a půl měsících je ještě malinká na nějaké závěry, neboj, ono se to ještě utřepe. Za sebe doporučuji rituály a dodržovat režim…

A přesunu didkusi do Když děti nespí, ano?

L.

PS: Nenapadlo by mě stěžovat si na usínání našich dračic, ale položit do postýlky a spát vlastně neznám ani u jedné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2104
31.12.07 15:49

U nás zabral rituál a kolotoč, který hraje melodie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
31.12.07 17:44

Jéje to znám a moc dobře. Chvíli jsme usínaly houpáním, nošením, u prsa, chvíli na míči, chvíli houpáním ve vložné tašce. Prostě těch způsobů jsme za první rok vystřídaly spoustu. No a od cca roku funguje zpívání ukolébavky.
Chce to opravdu dodržovat večerní rituál,takže vana, sunar a zpěv a spíme spolehlivě:). Vydrž,ono je to vaše mimi opravdu ještě velmi malé.Časem si to sedne:).

r.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
31.12.07 19:32

Taky nemáme samouspávající se dítě. Jako malého jsme ho uspávali houpáním v lehátku nebo v přenosné tašce od kočárku, asi ve třech měsících jsme koupili kvalitní golfky a uspávali jsme v obýváku vozením :oops: Zní to hrozně, ale jinak to nešlo. Ani dneska neumí usnout sám, ale usíná u pití čaje. Před usnutím je schopný vypít i 200 ml čaje. Funguje to tak u nás přes den i večer :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
31.12.07 19:51

kakol, já mám dítě jedno, a zažila jsem u něj obě alternativy - první dva měsíce neusnula sama vůbec, musela se uhoupat na ruce (jinak by mi vyřvala díru do zdi), a pak opatrně položit, přičemž se obvykle ještě znovu probudila.
Ve dvou měsících se najednou zničeho nic naučila usínat sama, položila se večer do postýlky a usnula (ve dne šla ale uspat velmi těžko), což trvalo do čtyř měsíců, než začly zlobit zuby. Pak se zase uhoupávala… pak někdy zase usínala sama…
Nakonec asi od roka a půl jsem s ní musela ležet v posteli, a zpravidla jsem se nesměla ani pohnout.
Teď jsou jí tři a usíná u pohádky.
No, říkám si, někdy to bylo perný, ale hlavní bylo, že se dostavil výsledek = usnutí.

moje ségra má dva kluky, starší usínal, že jsme ani nezpozorovali jak, a mladší provozoval noční řev asi do dvou let :lol: :lol:

tak ať vám to hladce usíná! :wink:

• Citovat
  • Upravit
549
1.1.08 13:10

Stastny novy rok 2008!!!
Nemyslim si, ze by ses musela obavat, ze se nejaky zpusob, jak tveho mrnouska uspavat nenasel. Muj osobni nazor je, ze se nema zadne dite srovnavat s ditetem jinym, i treba sourozencem. Kazde mimi je individualita a kazdy maly clovicek vyzaduje to sve vlastni. Pochopitelne to je zahul na psychiku, kdyz jsi byla u toho prvniho zvykla na samousinani a ted to najednou u toho druheho nejde. Ale 2,5 mesice je docela brzo na to, aby mimi zaclo zapadat do nejake rutiny. Aspon ja si to tak myslim. Urcite jsou i deti, ktere spinkaji samy od prvopocatku, ale strasne se mi libila kniha od Americana Harveyho Karpa „Happiest baby on the block“, ktery to docela dobre popisuje, jak miminka funguji a ze nektera se dokazi lepe uklidnit samy a jine zase potrebuji daleko vice mamu a prostredky na uklidneni s tim spojene. Moc doporucuji k precteni. U nas to bylo tak, ze Theo mel obrovske problemy s prdiky (prdel a brkal od narozeni jako stary namornik), takze se uspaval velice tezko. Potom ve dvou mesicich jsem si vsimla, ze ho moje naruc a hlazeni jakoby vice iritovalo a stimulovalo, nez aby ho to uklidnilo a zacal usinat uplne sam ve sve postylce. Sice se se spankem pral (mlel s sebou z prava do leva jako divy, ale neplakal), ale do 15 minut byl vzdy v limbu. Az me to mrzelo, ze je me dite takovy „asocial“. Potom zaclo obdobe exemu, vrteni, skrabani no a od jeho roku spi se mnou v posteli, protoze jinak se neda uklidnit, kojim i 5-6 za noc. Kde jsou ty doby, kdy usnul sam a potom jen jednou, max dvakrat za noc pipnul, ja nakojila a spalo se dal. Takze, suma, sumarum, deti jsou ruzne a navic prochazeji vyvojem, ktery nemas sanci predvidat dopredu. Ja si myslela, ze spani je pro nas pohodicka a nastal zlom. Tak to muze byt i u tebe, ale zase naopak k lepsimu. Preji hodne trpelivosti, klidu a pohody. Marketa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
1.1.08 23:32

Jo, jo taky jsme si tím prošli, pak jsme zkoušeli uhoupat na rukou v peřince. Ale pokaždé když jsme položili byl řev nanovo. Proto jsme nekompromisně děťátko položili do postýlky a nechávali ho plakat, (tato metoda se nějak jmenuje, já si teď nevzpomenu), nejdříve 5min pak 10min pak 15minut. PO třech dnech spala malá za chvilku. Ale musím přiznat, že tohleto jsme zkoušely až když bylo malé tak 4-5měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
28.1.08 11:28

To je případ naší dcery. Od úplného začátku horor… Kamarádka mi poradila nechat dítě vyplakat, že se intervaly budou zmenšovat a do týdne bude klid. Tak jsme to zkusili a ještě horší. Nejdřív brečela (bylo jí už kolem půl roku), no spíš řvala z plných plic cca 40 minut, pak jsem jí našla zhroucenou a narvanou u šprynclí postýlky. Další noc to trvalo 50 minut a když jsme se dostali na 1 hodinu intenzivního řvaní (dokonce okousala tyčky postýlky), tak jsem po týdnu experimentu skončila. Přišlo mi to drsné. Že když dítě usne v takovémhle rozpoložení, tak snad nemůže mít klidný spánek :roll: Nevím, na jaké děti to funguje. Ale u naší holky se potom přidaly i noční děsy, takže dodnes (jsou jí dva a čtvrt) usne jedině se mnou. Do roku a třičtvrtě se budila po hodině, z toho v noci pak 3-4 hod. bděla… Jak to budeme praktikovat při dalším dítěti, to netuším. A až půjde do školky…? :oops: Už to vidím, jak na mě budou učitelky koukat jako na někoho, kdo dítě rozmazluje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
28.1.08 12:04

Merylen, kliiid, ve školce jsou děti v pohodě, tak na ně bezvadně funguje davový efekt :) To ty se budeš divit, ne učitelky ve školce :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401