Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj mamky,měla bych dotaz.Poslední dva dny naše dcera strašně pláče když má jít spát odpoledne po obědě,ale i večer.Do teď to fugovalo skvěle odnesla jsem jí do postýlky a ona si chvilku povídala a pak usnula. ˇJe na ní vidět že je unavená a chce spát,ale doáže proplakat i hodinu v kuse.Chodím se na ní dívat po pěti minutách a postupně prodlužuju.Zkoušela jsem jí číst pohádku,ale jakmile zjistí že se chystám odejít začne strašně řvát.To už nemá s pláčem nic společnýho.Proto vás prosím o radu jesli jste některá měla podobný problém jak jste ho řešily.Ještě jsem zapměla napsat,že jí je 20 měsíců.Děkuji za každou radu a pomoc.
ahoj, my to máme tak od 4měs každý den(právě teď mi huláká do ucha) a někdy zpravidla tak jednou až dvakrát denně to končí výpadkem dechu.Je to děsný a jsem z toho už na chocholouška!! Začne řvát večer a je vidět, že je utahaná ale přemáhá to a nechce se ani chovat ani si hrát ani jíst.Přes den když jí dám do postýlky to je to samé v bleděmodrém,tak už to ani nezkouším.Vyřvávací metoda je na mě silná káva, Aneta vydrží vřískat skoro 2h, dýl jsem to nezkoušela. Nikdo mi nikde nic neporadil, prý to samo odejde…ale kdy…???
Asi jsem ti nepomohla ale budiž člověku lépe,když ví,že v tom není sám. ..
Také bych ocenila nějakou radu. Hlavu vzhůru a věřme,že bude líp!!! EVa
zrovna jsem si teď stěžovala u nás v diskuzi- poslední asi 3 dny masakr a to taky byla naučená hezky usnout-dneska jsem ji cca po půl roce zas uspávala… snad to fakt odejde ale to sápání se na mě a řev už jen jak tuší že jde do postýlky to je mazec-a blbý je že když ji uspávám tak to je taky na dlouho-furt vymýšlí blbiny…
Hezký den!
Zkusím jestli se na tuhle starou diskusi ozve … Holky,jak Vám to dopadlo? Přestalo to? Zavedly jste nějaký nový rituál? Honzík takle před spaním řve a řve dva dny a já jsem z toho dost špatná
![]()
Díky I.
Nic nepomaha, Nikolas (3 mesice) porad place
je to mazec, uz si nevim rady a sem unavena
usina v 11 hodin a ja sem uz taky na chocholouska! Ani si nemuzu jit driv lehnout pac on jeste nespinka!! Chjo, kdy tohle prestane! ![]()
ahoj,náš malý taky pořád brečel před spaním,kdykoliv,né jen večer,skoro až do 5.měs.pak najedou zničeho nic přestal a klidně usínal.ale zase se budil na kojení po dvouch hodinách.potom bylo pár měsíců vše ok a vrátilo se mu to po prvních narozeninách.ale když pochopil že spát se bude,že si nic nevyřve,tak usíná sám,dokonce teď už mi mává ať jdu pryč.musíš vydržet.to mi říkali všichni a pomohlo i když jsem jim nevěřila.je to prý u mimin běžný.držim palce a vydrž.vím jak ti je. ![]()