Noční děsy?

36
3.1.08 22:36

Nocni desy???

Ahojda, jsem uplne v pytli ze vcerejsi noci. :cry: Mala mela vcera asi neco, co se popisuje jako nocni des. Postavila se z niceho nic v postylce, zacla strasne ale strasne plakat, volat me. Ja okamzite pribehla a snazila se ji uklidnit, ale ona me vubec nevidela a nevnimala, prestoze mela siroce otevrene oci.....Bylo to strasny a dnes mam hruzu od okamziku, kdy jsem ji ulozila z toho, ze to prijde znova. Chodim se na ni divat kazde dve minuty a modlim se, aby se to neopakovalo. Mate nekdo podobnou zkusenost? :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11530
3.1.08 22:40

Bohužel mám, mladá to samé kope kolem sebe a nedá se utišit, snažím se rozsvítit a úplně ji probrat. Pak jí dám dudlík a kapesník do ruky. Ona se zklidní a vetšinou do minuty spí. Má prostě divoké sny :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
3.1.08 23:25

Ahoj, duplicitní diskusi jsem smazala a původní přesunula do Když děti nespí.

A za sebe mohu říct, že se to občas stává a je sakra nepříjemné… Ale je to normální.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
4.1.08 11:09

Ahojky,
také jsem to už zažila, a byla jsem z toho dost špatná.
Kubík mě taky vůbec nepoznával, strašně plakal a naříkal :cry: musela jsem rozsvítit, a chovat ho v náručí, než se uklidnil. Prý se jim vrací ve snech co zažili přes den, a ten poslední děs, měl asi souvislost s tím, že se u babičky hrozně vylekal papouška.
Tak přeji broučkům klidné spaní bez děsů.
Ahoj Vavryska :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
4.1.08 13:25

Ahoj vsem maminkam malych nocnich ukricencu. Ja si to zazila taky a docela narazove v nekterych obdobich. Je to fakt desne. Maly se tu a tam probudi v noci i pres den a pofnuka si, ale ten nocni des je jiny. Presne jak pises. Theo me taky nepoznava, vetsinou se diva po vsem jinem, nez po mne, charakter place je taky hodne jiny, nez normalne, jsou to takove hystericke vykriky, vzdycky vyplace kybel slzicek a trva to docela dlouho nez se zase uklidni (teda aspon u nas......nekdy 10 minut, nekdy i 20). Ja jsem parkrat udelala tu chybu, ze jsem k nemu sla a zacla ho utesovat, kdyz byl poloprobuzeny a narikal ve spanku (asi prochazel tim nocnim desem), v tu ranu se ale probudil na fest a to byl potom ficak, sileny krik a hysterie. Ted jsem opatrnejsi a vyckavam, jestli se zase sam nejdriv neuklidni, nez na nej zacnu sahat a promlouvat k nemu. Jinak mam osvedcene mu zpivat nejakou znamou melodii, kterou zna od malinka. Ta ho po vytazeni z postylky pri te hysterii uklidni vice, nez na nej mluvit, chlacholit, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
4.1.08 16:50

Cauky, diky za reakce a za pomoc pri zarazeni prizpevku, kde ma byt. A jinac presne. Je totiz rozdil, mezi spatnym snem a nocnim desem. Od vcera jsem trochu chytrejsi, telefonovala jsem nasi pediatricce a neco nacetla na netu. Viky taky driv mivala nocni mury, ale z tech slo ji probudit, nebo jinak uklidnit. Ale tohle bylo jine. Byla mimo a jak uz jsem take zjistila, nemela jsem zkouset ji vzbudit, protoze to proste v tehle fazi nejde a je to jen horsi. Udajne to prichazi pouze pomerne brzy po usnuti , na rozdil od nocni mury, ve fazi nejhlubsiho spanku, kdy se probudi nejak nedokonale a vnima okoli naprosto zkreslene, nikoho nepoznava a pokusy o uklidneni vnima jako nebezpeci. Snad se to prvne objevuje mezi 4-6 rokem a mizi s dospivanim u hodne emotivnich deti. Je to ovsem pro rodice silenej zazitek a doufam, ze se to hned tak nebude opakovat. Jenom rady, jak tomu predchazet se dost lisi, vyjma klidoveho rezimu behem dne. To ale nevim, jak mam chapat :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
11.1.08 13:38

Ahojky mám podobnou zkušenost s nočními děsi. Malej to prodělávál do roku života. Co bych doporučovat snažit se dítě odpoledne před nočním spaním držet co nevíc v klidu.Mám tím namysli zbytečně ho nestresovat.Například malému vadilo i to že s ním manžel dělal moc velké blbosti-zvedal nad hlavu . I moc hlučná návštěva ho na noc pěkně rozhodila.Doktor mě ujistil že se to ve většině případů samo srovná. Doporučil mi přípravek kteý působí na sklidnění.Jí ho , ale nepoužila a opravdu se to časem srovnala. Zkus pohovořit se svým pedistrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
25.1.08 14:03

ahoj, malá měla taky noční děsy, skončily celkem ostře až na necelém druhém roku… Doktorka na:,–(ila předtím homeopatika, ale neměla jsem dojem, že by zabíraly :? Ale když jsem se jí zmínila, že jsem v dětství trpěla na občasný somnambulismus, tak zbystřila a ptala se velmi podrobně na chování dcery. Ale v každém případě to dřív nebo později zmizí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
28.1.08 09:47

Ahoj, no vidis to, mala taky byla obcas namesicna. Ani me nenapadlo to nejak spojovat.Ted mame zrovna obdobi klidu, v noci spi klidne. Doktorka rikala, ze to mohlo byt vyvolane velkymi vzruchy kolem Vanoc + zvysena teplota pri zanetu nosohltanu…Tak uvidime…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
28.2.13 08:29

Ahoj, taky nás trápí noční děsy, syn má rok a půl. Teď na 18 měsíční prohlídce nám lékařka řekla, že pokud to do měsíce nepřejde, máme přijít a prý nás pošle do nějaké poradny. (Také s tím, že syn se doteď min. 5× za noc budí a ještě se nestalo, že by prospal noc). Máte s tím někdo zkušenost???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
28.2.13 09:08

Ano, bohužel. Náš příběh na http://vakcinacnidetoxikace.webnode.cz
V přívalovém letáku je porucha spánku uvedena jako nežádoucí účinek očkování.

• Citovat
  • Upravit
6.5.13 12:44

doporučuji sirup Sedalia

Moje dcera (3 roky) trpěla na noční děsy. Asi od 6-ti měsíců se v noci probouzela s pláčem. Mysleli jsme si, že je to růstem zoubků, ale v 2,5 letech, když už měla všechny zuby, tak nám došlo, že to bude asi něco jiného. Navíc už byla schopná nám říct, že se jí zdálo něco ošklivého. Zkoušela jsem spoustu doporučovaných věcí, až mi nakonec jedna lékárnice poradila Sedalii. Do té doby jsme homeopatiky nepoužívali, moc jsme tomu nevěřili, ale řekla jsem si, že nemůžu nic ztratit. Asi po 2 týdnech užívání (5ml ráno a večer) spala celou noc! Byl to pro mě úplný zázrak a ničím jiným to skutečně být nemohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.5.13 12:46

neurologie

Mě doktorka také doporučila akorát to, že bysme měli zajít na nějaké vyšetření. To by ale byl podle mě další stres a akorát by se to zhoršilo. Asi začnu hledat alternativy, slyšela jsem např. že čínská medicína je super a zabírá a v Praze se někdo dobrý určitě sežena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
6.5.13 13:32
@LuciV píše:
Cauky, diky za reakce a za pomoc pri zarazeni prizpevku, kde ma byt. A jinac presne. Je totiz rozdil, mezi spatnym snem a nocnim desem. Od vcera jsem trochu chytrejsi, telefonovala jsem nasi pediatricce a neco nacetla na netu. Viky taky driv mivala nocni mury, ale z tech slo ji probudit, nebo jinak uklidnit. Ale tohle bylo jine. Byla mimo a jak uz jsem take zjistila, nemela jsem zkouset ji vzbudit, protoze to proste v tehle fazi nejde a je to jen horsi. Udajne to prichazi pouze pomerne brzy po usnuti , na rozdil od nocni mury, ve fazi nejhlubsiho spanku, kdy se probudi nejak nedokonale a vnima okoli naprosto zkreslene, nikoho nepoznava a pokusy o uklidneni vnima jako nebezpeci. Snad se to prvne objevuje mezi 4-6 rokem a mizi s dospivanim u hodne emotivnich deti. Je to ovsem pro rodice silenej zazitek a doufam, ze se to hned tak nebude opakovat. Jenom rady, jak tomu predchazet se dost lisi, vyjma klidoveho rezimu behem dne. To ale nevim, jak mam chapat :?

Soucítím s tebou, u nás se toto opakovalo tři roky každou noc od 1 hodiny do dvou, pak se pomalu uklidnila, je to opravdu šílené, psychyatrička nám na to dala Magne B6 a za pár dní bylo po děsech, bere to dodnes. Dcera je taky velmi emotivní, přeju pevné nervy :kytka:

• Citovat
  • Upravit
rozmary
6.5.13 13:35
@JaninkaNovak píše:
Moje dcera (3 roky) trpěla na noční děsy. Asi od 6-ti měsíců se v noci probouzela s pláčem. Mysleli jsme si, že je to růstem zoubků, ale v 2,5 letech, když už měla všechny zuby, tak nám došlo, že to bude asi něco jiného. Navíc už byla schopná nám říct, že se jí zdálo něco ošklivého. Zkoušela jsem spoustu doporučovaných věcí, až mi nakonec jedna lékárnice poradila Sedalii. Do té doby jsme homeopatiky nepoužívali, moc jsme tomu nevěřili, ale řekla jsem si, že nemůžu nic ztratit. Asi po 2 týdnech užívání (5ml ráno a večer) spala celou noc! Byl to pro mě úplný zázrak a ničím jiným to skutečně být nemohlo.

Sedalii jsme měli taky, ale tak po třech měsících si na ni malá zvykla a děsy pokračovaly.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510