Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Krásnou májovou noc všem přeji. Je zde ještě někdo, kdo nemůže spát, nudí se v práci, či jen prostě okukuje diskuze?
Samozřejmně někdo „normální“ s kým by byl možný pokec o všem možném a hlavně ve vší slušnosti ![]()
Čím více lidí, tím lépe ![]()
Nevidím žádný důvod proč ne. Ovšem je fakt, že povídání s chlapama po nocích na ženských diskuzích je poněkud… jak to jen říct… zvláštní ![]()
Ano, ano, nudím se v práci na noční. Tak pročítám staré různé diskuze a napadlo mě, zkusit založit nějakou živější. A třeba se i nějaké ty nespavkyně přidají ![]()
Já bych to dost nerad konkretizoval
Mám natolik specifickou práci, že by bylo odtajnění celkem okamžité
Ono je to jak kdy, někdy se nudím, jindy nezastavím. Ono je to tak asi všude ![]()
Skoro vůbec. Dělám 90% jen noční a jsem za to rád. Dříve jsem dělal třeba jen denní, ale to mě zabíjelo úplně to vstávání. Pak jsem to měl rozházené. Denní, odpolední i noční ale bylo to různě po dnech. To byla nejhorší možnost, žádné pořádné volno a před/po práci taky nic. Ty noční mi celkem vyhovujou. Sice bývám už celkem zničený po ránu, ale fyzicky se nenadřu (to je tady vidět
) a před prací se přes den dá i ledasco zařídit. Ty děláš ve vícesměném provozu?
@Detsa No rodinu jsem měl, než jsem se o ni vlastními chybami připravil (viz mnou založené první téma), ale nečti to, páč už by jsi se semnou asi bavit nechtěl
No já ty směny nemám nějak pravidelně. Mám třeba 1,2,3 max 4 noční a pak zase nějaké volno. Je to různé, jak kdy. A dělám to už poměrně dlouho, takže jsem si zvykl. Většinou nespím déle než do 13 - 14hod, takže se toho pak dá ještě spousta stihnout. A hlavně mám ty směny fakt nepravidelně. takže mám volno někdy přes víkend, někdy přes týden. A už jsem si zvykl
Taky jsem přistěhovalec, sice už je to přes deset let, ale přátele nějak extra nemám, a ani mi to nevadí. Jsem spíš takový samotář. Nějaké známe v práci, pár kamarádů na zahradu taky. A nějak mi to stačí
Učím se ze svých chyb a sekám dobrotu ![]()
@Detsa Taktak, nezbývá než zatnout zuby a vypřádat se stím vším. Ono to nějak dopadne. Buď tak, nebo tak ale dopadne. A já si aspoň budu připadat líp, když se budu snažit napravit. Ona totiž žena, když jsme spolu byli, dělala zase jen ranní. Takže dítko odvedla do školky a jela do práce. Já se vyspal, dítě vyzvedl, počkali na mamku a měli jsme odpoledne společné. Těch pár večerů v týdnu beze mě klidně zvládli a měli jsme takhle docela dost společného volna. A už mi to nějak zůstalo
Než být v práci do 16, nebo 17 hod každý den, tak radši takhle. Přivstanu a mám odpo čas na dítě nebo zahradu. A zapomněl jsem dodat, že dělám 12hod, takže max 16 dní v měsíci. O tom to taky samozřejmně dost je. Pak je toho volna mnohem víc, a i ta regenerace je mnohem lepší.
@Detsa No občas to tak mívám, ale je fakt, že mě moje práce celkem baví, takže se to dá. Taky můžu říct, že je opravdu veliký rozdíl v tom co člověk dělá. Je neskutečně rozdílné když člověk na noční stojí někde u mašiny a dře, nebo jako já u počítače a občas se ještě nudí ![]()
@Detsa Jasně tak nějak to přesně všechno je. Práce i řešení budoucnosti
Přeji dobrou noc a zase někdy na noční babske diskuzi napřečtenou
![]()
@Detsa píše:
@petazprahy četl jsem něco od tebe zběžně. Mrzí mě tvá situace. Podívej, často jsme svedeni na zcestí ať už vlastní vinou nebo vinou někoho jiného. Pak je to už jen o tom, jak dobře se s tím dokážeš vypořádat a srovnat. To už je o síle samotného jedince. Trápení je jedna věc, ale často lze zapracovat eště na nějaké změně a myslím že i v tvém případě to jde…
Jakožto chlap upřímně uznávám, že pár dvanáctek na noční se nedá absolutně srovnat s tím co popisuješ. Když se dítko narodilo a spalo tehdy ještě s námi v ložnici když jsme spolu byli, naprosto jsem obdivoval ženu jak to zvládá. Já tehdy chodil do jiné práce jen na denní, takže mě přes týden nechávala spát a já jen občas a o víkendech vstával k malé. A doteď nedokážu pochopit jak to ty ženský dělají. Já byl z toho hotový, i když to byl jen jeden den občas
Holt v něčem jste prostě mnohem lepší
Přeji krásné sny a dostatek energie do příštího dne. A do práce se netěš, ta neuteče a už po půl roce si budeš říkat že ta RD není zas tak zlá ![]()