Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahooooj, tak po dlouhých skoro probdělých nocích jsem zjistila, že to ani tak moc nebudou prdíky, ale ty nás tam taky trápí, jako spíš nějaké noční buzení, nevím proč. Mrňousek se mi budí každé 3 hodiny pravidelně, i když před měsícem dokázal spinkat nějakých 7 - 9 hod v kuse. Nevím jestli z hladu, nebo je to rozmar, protože když mu dám mlíčko, stačí mu opravdu jen malinko a hned zase usne a za další 3 hodiny znovu, zkoušela jsem mu dát i čajík, ale to řve jak na lesy, takže žízeň to asi nebude. Kamarádkam miminka přibližně stejně stará spinkají s jednou přestávkou na papaní nebo spí celou noc, ale to moje dítko takhle. Jak ho to mám odnaučit, že se v noci spinká a přes den papá. Nebo ho to odnaučovat nemám ?
tak alespoň víš že to nejsou prdíky a je teda pravda, že posledních několik nocí se mi malej taky pořád budí. Usnul třeba po osmé a budil se tak k páté a teď usne k deváte a probudí se před třetí a pak zas v pět a šest a sedum
tak já to teda neřeším…někdy se otočím zády a malej si brouká a pak ještě usne…spí teda se mnou v postely protože postýlku od malinka bojkotuje ![]()
Juchůůů, dneska poprvé spinkal Tomíček celou noc bez jakéholiv zavrtění až do osmi do rána, s jednou pauzou na papání v půl šesté. Nevěřila jsem vlastním očím, že spinká a klidně oddychuje. No a místo toho, aby jsem se taky vyspala jsem od čtyř na něj koukala
Změnila jsem včera Nutrilon na Beba Sensitiv, tak to dávám za vděk tomu mléku. No snad jsem to nezakřikla a bude mi takhle hajat a dál
Jinak mi malej spinká od první chvíle v postýlce, ale ráno si ho beru k sobě a mazlíme se, všichni mě od toho zrazují, ale já si ho chci pořádně užít, takovýho mazlícího. Až vyroste, tak se mnou v posteli už být chtít nebude…:)
@žaneta82 tak to je paráda, to ti gratuluju…si myslím, že to mohlo být tím mlékem…a nemyslím si že je na tom něco špatného když si prcka vemeš ráno do postele…to je jen dobře, ostatní ať si tam své dětičky neberou
tak zas písni jestli vesele pokračujete ve spaní ![]()
Tak jsem myslela, že máme vyhráno, ale dnešní noc byla zase stejná jako všechny před tím. No, nevím každopádně vytrváme a budeme doufat, že se to jednou zlepší. Možná kdyby dokázal spinkat nezavinutý, šlo by mu se přetáčet na bok a na bříško a snáz by se vyprdíkoval, ale musí mít ručičky svázané, jinak se vůbec nevyspinká… Taky všem říkám, své děti klidně nechte v postýlkách, ale já si toho svého drobečka chci pořádně užít a když vidím jak je u mě v posteli se mnou spokojený a šťastný,tak mi o stojí za všechno na světě ![]()
@žaneta82 tak ho zkus nechat nezavinutýho, když to nepůjde tak ho zase zabalíš…malej teď se taky víc mrská, zase se nemůže pořádně vykajdit ![]()
Tak to jsem zkoušela, ale bez výsledku, jakmile nemá ručičky podél tělíčka svázané, tak kolem sebe rozhodí a je za 10 minut zase probuzený a pláče, že chce spát ![]()
Ahoj, můj Jaroušek měl s prdíkama velké problémy donedávna.
Vyzkoušela jsem snad úplně všechno. Za týden mu bude 8 měsíců a bez prdů jsme díky bylinkám, které jsem koupila v Pardubicích v Apoteka. Jmenuje se to Utišení žaludku a parádně to zabralo. Nevím kde se to dá normálně sehnat. Možná nějaká zdravá výživa nebo tak. Na obalu je www.maciocia.cz. Kdybys chtěla, můžu ti poslat kontakt na paní do toho obchůdku a třeba by ti to poslala. Je to teda docela darda-590Kč¨, ale za Sab apod. jsem utratila víc. Ted ještě zkouším Klidné noci a snad se konečně i vyspíme
![]()
Dobre ranko, mam uplne stejny problem jako ženeta82. Nocni prdeni je opravdu casto nesnesitelne, protoze mala se treba 4 hodiny v kuse krouti, heka, zveda nohy, ale nekdy z toho neni nic a nekdy se ozve par ran a je klid asi na 5 minut a zacne to cele znovu. Mala spi v zavince Svaddleme, takze muzu ji v ni polozit na brisko, aby tak spala?? Kdyz se v tom nemuze nijak pohnout? Zatim jsme spani na brisku nezkouseli. A davame laktobacily baby, Sab simplex byl k nicemu. Ty bacily se mi zdaji uz taky nanic, jen upravily vydej, ale plyny teda ne. Takze nejaka zkusenost nebo rada? Diiiky. ![]()
@tinkajk jestli je dítě zavinuté nedávala bych spát na bříško, dítě nemá možnost otočení. Jinak syna budí prdy ve 4h ráno, snad od narození, takže v 5 už běhá v plné síle po bytě.
Lactobacilky už taky nějaký ten pátek nedávám.
@tinkajk přeju pevný nervy, nás to trápilo snad do pěti měsícu, zkusila jsem vše, včetně homeopatik, ale u nás to byla asi ABKM, protože malej chytnul atopák, ale za mě největší poklad je rourka, uleva okamžitá a nejlepší kapky jsou baby calm, jsou přírodní a mužu se dávat i mezi jídlem, jen se dolejou kojeneckou vodou a spotřebují do 4 týdnu ![]()
@tinkajk každému dítku pomáhá něco jiného. U nás to byl jen espumisan.
Dekuji za reakce, nechala jsem si par dnu na promysleni novych moznosti a rozhodla se radikalne. Mala nechce pit z flasky, takze jsem koupila novou s jinou savickou a z te chce uz i fenyklovy caj, takze prvni uspech! Druhy je, ze ji na noc a behem noci nahrivame pohankovy polstarek. S touhle kombinaci spi konecne v ramci moznosti klidne. Vypada to teda strasne…je zabalena ve SwaddleMe, na sobe polstarek a deku…jak ve sveraku, ale uspech se dostavil. Jen zustal problem s vracenim dudlu, ktery ji vypadne a vyzaduje ho jak se trochu zavrti, ale to uz je drobnost. Nastesti tak svazana uz asi dlouho nebude, zacina se otacet na brisko, takze zavinka pujde brzo k ledu.