Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@MDK Tak to my papkali od 5.mesice, moje mlicko uz mu nestacilo chodi od 11,5 mesice, pres den se nezastavi, ale je to porad stejny. Jasne, pres den jak se hybe, tak prdi, ale noci jsou hruza!!! Mame to od 3.tydne a uz 12 mesicu chodim spat ve 20h, abych se aspon trochu vyspala
Dekuji a dam vedet, co nam tam vymysleli, treba to nekomu pomuze ![]()
@Macgorka Určitě pak napiš, jsem zvědavá, jestli vám na něco přijdou. Budu vám držet palce, ať do dobře dopadne. ![]()
@MDK Napisu,taky me zajima, co tam s nama budou delat.
jen se pro zmenu desim toho, ze tou zmenou prostredi se po propusteni prevrati jeho spanek a usinani. ![]()
@Macgorka Já si ani nedovedu představit, že bych šla s tak malým dítětem do nemocnice. Kdyby jen na jeden den, tak ještě, ale na 3 dny…? Určitě pak napiš.
Ahoj maminy, my máme podobný problém. Naší princezně je 14 měsíců a přes noc toho moc nenaspí díky tlačení. Tlačí, tlačí, pak prdí a někdy zase hned usne, někdy (to je častější) ne. Za poslední měsíc mi přijde, že se to dost zhoršilo. Prodělala tedy zrovna v té době 6. nemoc, tak mám podezření, jestli třeba díky teplotě nedošlo ke zhoršení stavu střevní mikroflóry, ale nikde jsem nenašla, že by na to měla mít teplota vliv. Antibiotika, které střevní bakterie ovlivňují, ty neměla. Neměla jste některá také podobný problém?
@janyicka ahoj. My meli 6.nemoc minuly rok v kvetnu, museli jsme i na pohotovost, nemohli jsme malymu srazit 40tky horecky, ale na prdiky trpel/trpi stejne dal. Takze myslim, ze vliv to nema.
taky uz nevim, jak mu pomoct, akorat jsem si ho naucila hajat v nasi posteli, fakt me nebavilo vstavat 30krat za noc, cvicit s nim, masirovat atd. ![]()
@Macgorka Ahoj, říkala jsem si, ze to asi tak jednoduché nebude.
A nepomohli Vám ani v té nemocnici? Jestli jsem to pochopila správně z předchozích příspěvků, tak Vás tam právě kvůli nočním prdíkům mudra posílala.
@janyicka Jj,posilala, ale pak se to nejak zrusilo, pry tam na nic stejne neprijdou a malymu se to malilinko zlepsilo. Uz nevstavam 30krat, ale jen 10krat
Zkousela jsem mu dat i Nobal, neni pro deti do 6 let, ale uz jsem byla fakt zoufala a chtela jsem se ujistit, zda si to brisko jen nenamlouvam, ale hajal po nem celou noc!!! Takze to brisko je. Nastesti mi moje dr veri.
@Macgorka Tak to jsem moc ráda, že už se Vám to malilinko zlepšilo.
Hned mám pocit, že nás to taky někdy přejde
Už tedy také testuji vše možné i nemožné. Teď zrovna zkouším na noc dávat nemléčnou kaši. Zatím jsme to zkoušeli 2 dny po sobě a obě noci mi přišly klidnější než když malá jedla kaši mléčnou. Ale možná je to jen náhoda. Uvidíme.
@Macgorka Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli jste nezkoušeli nějaké laktobacily. A jestli jo, tak zda byly k nečemu.
@janyicka Ja taky porad zkousim a obmenuju. Bojim se mu dat obyc kravsky mliko, smetanu, mrkev nemuzem vubec, to nespime celou noc atd. Jasne, tchyne mi porad vycita, jak uz musi jist vsechno a bla bla bla, ale ona me fakt nezajima, vi moc dobre, jak to mame kazdou noc, ale vzdy me stimhle vytoci!!! A co takhle varite k obedu Vasi holcicce a co davate k svacince?
@janyicka Meli jsme od Biopronu a BioGaia. Ale zadny zlepseni jsem nepocitila. Ale treba zrovna Vam to muze pomoct ![]()
@Macgorka Kravské mléko ani smetanu nedáváme. Sice mi také všichni říkají, že už by malá měla jíst všechno, včetně luštěnin, ale mě se do toho moc nechce. Mrkev Terezce nevadí, pokud je v malém množství - tj. 1 malá mrkvička k obědu. Obědy mívá mix 2-3 druhů zelenin a tak 5× týdně dávám maso. Ze zleniny dávám cuketu, dýni (obě tyto můžeme v jakémkoliv množství
, brokolici (maličko), listovou kapustu (maličko), petržel (maličko), špenát listy (málo). Jako přílohu pak brambory nebo těstoviny nebo rýži. A stále zatím vše rozmačkávám přes lis na česnek, malá nechce moc jíst větší kousky. Na svačinky má většinou nějaký jogurt nebo tvaroh nebo dávám ty dětské mléčné dezetry. Nechce moc papat ovoce, takže ji ho pak kamufluji do jogurtů nebo kaší. Co vy? Máte nějaké super jídlo, které nenadýmá?
@janyicka Tak maso ja davam kazdy den-kureci stehna, prsa, veprovy, kralici, kruti, uz mel i srnci a lososa
ze zeleniny-tam nam nevadi cuketa, zeleny lusky, hrasek, pastinak, ruzickova kapusta, spenat, brokolice, salatovou okurku, cervenou repu, ted mame vyzkouseny i rajcata a o. k.,tak se vrhnu na papriku a kvetak. Kukurici nejak zkouset ani nechci
ovoce-to mu spis jedou ovo presnidavky, pak sni hrusku, jablko, banan moc nemusi, broskve, ale miluje mandarinky
no a jako prilohu miluje brambory, br. knedlik, houskovy knedlik ho nadyma, ten mu nedavam, pak jahly, kuskus, kroupy, ovesne vlocky, nudle v polevce, kolinka… A uz taky vim, ze mu dela zle nap Brumik-kyprici latky, takze mu ani nepeču
jinak s kouskama je u nas taky zle, neji mi pudink, ani domaci krupicovou kasi, musim ji udelat hoodne jemnou, jinak ji nechce.
a obedy taky moc nezvyka, spis polyka…
@janyicka Jo a kazdy den ma bily jogurt. A tvaroh vam na brisko nic nedela? Chtela bych z nej zkusit domaci Lipanek. Pred 3 mesici jsem mu dala kupovany a za celou noc jsme naspaly tak hodku. Proto mam strach. ![]()