Noční směna a pracovní neschopnost, ok kdy do kdy platí....

9
30.6.22 19:47

Noční směna a pracovní neschopnost, ok kdy do kdy platí....

Dobrý večer všem. Mám dotaz ohledně noční. Když má zaměstnanec noční směnu od 22:00 do 06:00 a necítí se dobře, omluví se a na tu noční směnu nepřijde a ráno jde k doktorce. Ta mu následně vystaví v pátek neschopenku. Bude se ta neschopenka vztahovat i na čtvrteční den, na ten čas od 22:00 do 00:00? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1995
30.6.22 20:02

Neschopenka musí být vystavena od čtvrtka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
30.6.22 20:03
@Resta píše:
Dobrý večer všem. Mám dotaz ohledně noční. Když má zaměstnanec noční směnu od 22:00 do 06:00 a necítí se dobře, omluví se a na tu noční směnu nepřijde a ráno jde k doktorce. Ta mu následně vystaví v pátek neschopenku. Bude se ta neschopenka vztahovat i na čtvrteční den, na ten čas od 22:00 do 00:00? Děkuji.

Doktorka může vystavit neschopenku od čtvrtka, není nic jednoduššího ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
30.6.22 20:09

Takže by to pro ní neměl být problém zpětně vystavit? Moje doktorka mi dnes řekla, že jsou s tím problémy akorát. Tak mám trošku obavy, aby mi tu neschopenku od čtvrtka vůbec vystavila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
30.6.22 20:13

@Resta může vystavit až 3 dny dozadu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65461
30.6.22 20:14
@Resta píše:
Takže by to pro ní neměl být problém zpětně vystavit? Moje doktorka mi dnes řekla, že jsou s tím problémy akorát. Tak mám trošku obavy, aby mi tu neschopenku od čtvrtka vůbec vystavila…

tak čtvrtek je dnes. Pokud jsi s ní mluvila, tak jsi tam měla rovnou jít a mohla ji ode dneška napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
30.6.22 20:14
@1V374 píše:
@Resta může vystavit až 3 dny dozadu :)

Jo, to jsem se dneska taky někde dočetl. Horší, ale asi je, že jsem tam dnes byl a řekl, že neschopenku nechci, že jak se vyspím, že to bude lepší, no a moc není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
30.6.22 20:17
@vokishka píše:
tak čtvrtek je dnes. Pokud jsi s ní mluvila, tak jsi tam měla rovnou jít a mohla ji ode dneška napsat.

mohla no, ale já nechtěl, protože jsem si říkal, že to bude lepší. Tak se právě zkouším ptát tady vás, protože lidi tady mají docela přehled. Ona mi pak řekla, že jsou s tím akorát problémy a to asi proto, že jsem tam byl a řekl, že neschopenku nechci… Jsem jelito no, jsem si myslel, že koleno bude lepší a není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65461
30.6.22 20:24
@Resta píše:
mohla no, ale já nechtěl, protože jsem si říkal, že to bude lepší. Tak se právě zkouším ptát tady vás, protože lidi tady mají docela přehled. Ona mi pak řekla, že jsou s tím akorát problémy a to asi proto, že jsem tam byl a řekl, že neschopenku nechci… Jsem jelito no, jsem si myslel, že koleno bude lepší a není…

to je potom těžký, no, když jsi to odmítl. Záleží na doktorce, jestli to napíše, může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
30.6.22 20:29
@Resta píše:
mohla no, ale já nechtěl, protože jsem si říkal, že to bude lepší. Tak se právě zkouším ptát tady vás, protože lidi tady mají docela přehled. Ona mi pak řekla, že jsou s tím akorát problémy a to asi proto, že jsem tam byl a řekl, že neschopenku nechci… Jsem jelito no, jsem si myslel, že koleno bude lepší a není…

A kdo s tím má problémy? Doktorka? Protože na OSSZ neví, že jsi u ní byl. Tak došlo ke zhoršení stavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24785
30.6.22 20:29

Tak datum počátku PN se logicky musí shodovat s datem nástupu na směnu. Chtějte neschopenku od čtvrtka a lékařce vysvětlete proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
30.6.22 20:44
@lucad77 píše:
Tak datum počátku PN se logicky musí shodovat s datem nástupu na směnu. Chtějte neschopenku od čtvrtka a lékařce vysvětlete proč.

No můžu doufat, že s tím problém nebude, když jsem dnes neschopenku odmítl. Ale stejně si říkám, když se člověk necítí těsně před noční směnou, omluví se a pak jde ráno k doktorce, tak mu to přece musí doktorka vystavit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65461
30.6.22 20:46
@Resta píše:
No můžu doufat, že s tím problém nebude, když jsem dnes neschopenku odmítl. Ale stejně si říkám, když se člověk necítí těsně před noční směnou, omluví se a pak jde ráno k doktorce, tak mu to přece musí doktorka vystavit…

no řekla bych, že nemusí, když jsi tam dnes byl a odmítl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
30.6.22 20:54
@vokishka píše:
no řekla bych, že nemusí, když jsi tam dnes byl a odmítl

no, když nevystaví, tak pak nevím, jak by se to řešilo… Abych z toho pak neměl problémy… Si říkám, jestli nezatnout zuby a jít a vydržet to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65461
30.6.22 20:55
@Resta píše:
no, když nevystaví, tak pak nevím, jak by se to řešilo… Abych z toho pak neměl problémy… Si říkám, jestli nezatnout zuby a jít a vydržet to…

to si musíš rozhodnout sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty