noční spaní

61
1.10.09 11:40

noční spaní

zdravím, dcerka do třech a půl měíců spinkala zhruba od půl osmé do pěti, pak e to začla zhoršovat…od 4m jí dávám večer kaši to taky nějakou dobu bylo fajn. teď jí ale dám spát v půl osmý a vybudí se hned v půl desatý a usne jedině když jí nakojím a takhle skoro celou noc. vím, že nespinkání neexistuje nějaký recept, ale zajímaly by mě vaše zkušenosti. Jestli nechat vyplakat atd. Jinak je to veselé a pohodové miminko před týdnem jsme letěli k moři a nebyl žádný problém, prostě je jinak usměvavá a společenská a pře den už toho moc nenaspí, když mám štětí tak 3-4 hod.
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2984
1.10.09 13:20
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.11.09 22:43

Ahoj, já mám 18 měsíčního kluka a ten v kuse neprospal ani jednu noc… Budí se po třech hodinách a chce buď nakojit nebo chvíli ponosit (pochovat). Taky bych byla radši kdyby spal celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
23.11.09 06:26

Ahojky, naše malá čtyřměsíční se taky pořád budí. Bu :-( deme prostě muset vydržet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
23.11.09 09:27

Ahoj,

tak jak jsem psala v minulé diskuzi, že se ve 3měsících začal budit po 2-3 h., tak jsem zkusila mu v 22 h nenakojit, ale nenechala jsem ho vyrvat. Vzdycky jsem prisla, dala dudlík a on po chvíli usnul. Takhle pak ještě jednu noc a teď se budí v 4 h. na kojení a pak až v 8. Je pravda, že jsem začala dávat kašičku na noc. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
23.11.09 16:23

Ahoj,

napadá mě, zda to nemá souvislost s tou kaší. Já Danečka nekojím, jsme na Bebě HA a kaši jsem začala dávat od 4,5 měsíců jeho věku. Než jsem kaši začala dávat, spinkal mi kolikrát to půl sedmé do rána. Když jsem potom začala kaši dávat od těch 4,5 měsíců, tak se mi začal budit dříve, klidně i ve dvě hodiny ráno na mlíčko. Vypozorovala jsem, že když sní večer tu kaši, tak už mi toho moc nevypije a budí se žízní. Když mu večer dám kaši a mlíčko půl na půl, tak vydrží spinkat zase až do rána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
23.11.09 19:40

Tak přesně tohle mě taky napadlo. když dám kaši, tak se budí dříve..Trochu divné, že.říkala jsem si, že už nebylo dost místa na mlíčko( kojím) a to je možná výživnější než ta kaše..A to té kaše dám jen poloviční porci. Možná se na ní vyprdnu úplně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
24.11.09 07:14

No, tak to mě nenapadlo, že se mi malá po kaši budí žízní. Ale možné to je, to máte pravdu. Je fakt, že pít sice dostane, ale moc toho po kaši už nevypije. Vyzkoušíme, díky za tip :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
24.11.09 14:30

Náš dneska už devítiměsíční syn se budí každou noc zpočátku po hodině a pak po třech hodinách… On spaní moc nedá.. přes den je to tak hodina dopoledne, hodina odpoledne. Má v sobě hodinky :-)
Nervy na jeho vyřvaní nemám, zkoušela jsem ve 4 měsících, ale po hodině řvaní (chodila jsem dávat dudík) jsem vyměkla… U nás nemá ani kašička, ani kojení vliv… v tomto jeho věku jsme na tom tak že večer jí kašičku, před spaním ještě kojení, po hodině další kojení, a aby vydržel dýl, tak na další krmení dělám Sunar, mám pocit, že se víc napije (100 - 150 ml) a vydrží do cca 4 hodin, pak kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
27.11.09 09:16

Ahojky,
mám takovej dotaz..Mám dcerku 7m.Od dvou měsíců spinká celou noc bez kojení..je to neuvěřitelné, ale je to tak..Ale od minulýho týdne se začala budit…Zbudí se 3* až 4*.Chápala bych, kdyby jí nestačilo mlíko,že by měla lad…(stále kojím), ale ona nemá hlad…jen jí dám ruku a ona do 30 minut usne…Nenapadá mě co se děje..jestli něco nedělám špatně..máte někdo podobný problém..díky moc za rady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
27.11.09 10:45

Suhajko, možná už nastupuje separační úzkost a malá chce více tvé přítomnosti. Nebo se v tomto období naučila něco nového a prožívá to v noci?? Stačí hodně nových zážitků a dítě je v noci zpracovává.
Pokud to nejsou zuby nebo hlad, vypadá to opravdu jen na to pomazlení s ručičkou.
Také dávám ruku, stačí jí dotyk a chrupe dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
27.11.09 21:05

Lizbeth, díky moc, snad to bude jen tohle..doufám, že jí to brzy přejde..ještě mě napadlo, jestli to není kuli špatnejm plínkám, mohou méně sát a třeba se budí kuli tomu…koupili jsme je v nouzi a přibližně od té doby to začalo..dnes jsem dala ty, na které je Alenka zvyklá..třeba to pomůže..ještě jednou díky.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
27.11.09 21:28

Ahojda, my budem mít dva roky a kojíme stále několikrát za noc. Neříkám, že je to normální, ale na druhou stranu vím, že nejsem sama. Do roku a půl jsme kojily i 10× za noc, teď začínáme až tak kolem půlnoci, jedné, nad ránem pak častěji. Kvůli nevyspání jsem si nastěhovala malou do postele a kojení mi nevadí - už to dělám nějak mechanicky, ani se u toho neprobudím, takže vlastně ani pořádně nevím,l kolikrát za noc se napije. Dudlík malá nikdy nechtěla, takže prso kolikrát vyžaduje jen na podudlání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
29.11.09 10:38

Ahojky, tak to musí být hodně náročný…Tak my jsme to možná vyřešili..Dnes v noc Alenka opět spinkala jak neviňátko…už jsem nevěděla co, tak jsem jí místo peřinky dala do fusaku, co má na ven…pomohlo to..myslim, že se opravdu budila díky silným záškubům těla…asi má hodně zážitků…každopádně díky za pomoc a rady..zatim se mějte.pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
29.11.09 12:59

Tak koukám s nespavostí má problém kdekdo :roll:
Mě dcera od 3měsíců do 9měsíců spala úplně vzorově celou noc do 5-6h rána (byla na UM), od 5.měsíce spí bezproblémů sama v pokojíku.
Na konci 9.měsíce měla virozu (teplotu a rýmu),takže byla uknouraná a špatně spala.No,a od tý doby se vnoci pořád budí :roll: . Někdy stačí nandat jen dudlík,ale většinou kolem 2-3h ranní se vzbudí zcela úplně,já se sice snažím uspat,dát čajík,ale nic nepomáhá,až do breku.Takže pak nastupuje mlíko,a po něm usne do rána.
Tak já nevím,co se zkazilo :roll: :roll:
Taky ted dáváme na noc kaši,tak zkusím zase zaměnit za mlíko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí