Nekakání

1946
29.9.09 20:13

Nekakání

Ahoj,
moc prosím o radu. Naší dvou měsíční dceru trápí prdíci. Už od porodnice kaká jen jednou za týden. Teď už ale nekaká 9 dní, Dr. tvrdí že je to normální, ale mě to moc normální nepřijde. Máte s tím některá zkučenosti?

Probiotické kapky, Baby calm, masáže, rourkování, nic nepomáhá :(

Děkuju moc za odpovědi. Dana a Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
29.9.09 20:21

Ono to opravdu normální je… Klidně 14 dnů. Ale vím, jaký to je, když několik dnů je protiva, páč už ho to v bříšku tlačí. U nás se to zlomilo před 4.měsícem, pak začal kadit 6×denně…

Zkus jíst věci, které trochu proženou - švestky, brusinky, jablka, hodně pij, mělo by to pomoct i jí, stejně tak probiotika i pro sebe, nejen pro ni, jogurty a jiné kysané mléčné výrobky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
29.9.09 20:25

Jestlize do koncer sestinedeli maji kakat 3-4× denne a potom staci jednou za nekolik dni, potom u tebe bych cekala po skonceni sestinedeli tak mesicni intervaly. Kamoska ma taky takovou holcicku (uz druhou), kaka jednou za 14 dni,coz je super na prebalovani, ale bohuzel ta starsi s tim ma potize stale (3 roky), obcas musi dostat lactulosu a prej uz mela i natrzenej zadecek od tuheho hovinka. takze vas ceka pece o stolici jako maji duchodkyne, proste pit pit pit, hlavne rano vypit hodne tekutin naraz, pravidelny rezim, rano tlacit ikdyz se nechce, vlaknina, zelenina… ale to az s prikrmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1946
29.9.09 20:59

Děkuju moc. Asi si koupim i laktobaculis pro sebe, snad to taky pomůže, vypiju denně tak 3l (ještě kojim), no najedu na ty švestky, jablka,…Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2457
29.9.09 22:06

Ahojky, malou to taky trápilo. Kadila jednou týdně někdy i za deset dní. Taky jsem plašila, ale dr. říkala, že všechno z mlíka spotřebuje. Ale i tak mi doporučila, zkusit malé dávat šťávičky od Hippu - švestkovou, hruškovou… ( tenkrát jí taky byly 2 měsíce). Nemůžu ale říct, že by jí to nějak zvlášt pomohlo. Upravilo se to až když přešla na Sunar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
30.9.09 09:05

do konce sestinedeli nekolikrat denne?Ani napad. Mlade kadilo v porodnici tak 2×, pak uz jen cca jednou za tri dny, nekdy vydrzela i pet dni, ale to uz byla protivna. Kadit denne zacala vlastne az v puli roce spolu s prikrmama, ted v osmi mesicich ma 3jidla denne plus 3 - 4 kojeni pres den a 2-3 v noci. A kadi i trikrat denne, nastesti uz tuhe bobecky, takze uz je to taky estetictejsi nez pul kila michanejch vajicek :lol:

Jinak nam detska doktorka doporucila hermankovy caj. A ten nam fakt pomahal, protahl ji vzdycky. No a od ctyr mesicu se muze dat svestkova stava, par lzicek, ale ne jako prikrm, ale fakt jen kvuli brisku..je to lepsi nez nechat prcka trapit. Ale u nas postacil ten caj..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1946
30.9.09 18:55

Moc děkuju, nám právě ten čaj taky doporučili. Ale Barunka ho nechce (je nedudlíková a tak nechce ani flaštičku a po lžičkách to bryndá:))Dneska mi kolegyně radily at jí ho osladim medem, ale to se mi zdá moc brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
30.9.09 21:21

Stune , med bych Barunce urcite nedavala. A vubec - bacha na chytry rady starsich zen :wink:

A jinak se neboj, u nas v diskusi je maminka, jejiz dite nekakalo celych 28dni. Samozrejme z toho byla taky na nervy, jezdila ho opakovane ukazovat do nemocnice, ale jelikoz zadne priznaky pridruzenych problemu (tvrde brisko, stolici ve strevech, ktera by nesla ven, atd.) nemel, tak ho pan primar nechal, az se sam vykadi. No a po 28 dnech se Honzik slavnostne vykadil a Petra skoro otvirala sampus :lol:

Proste se neboj: u kojenych deti nekakani opravdu neni problem, pac spali beze zbytku vsechno, co spapaji. Materina je proste tak udelana, ze se stravi beze zbytku. Opravdu to nemusi znamenat, ze ma neco s travenim.

Treba je Barca min sava a proste si bere presne tolik, co potrebuje. Pokud te to opravdu zneklidnuje, misto stavicek a jinych veci, ktere ted opravdu nepotrebuje a jsou spis na zavadu pro nezrale zazivani, bych ji davala casteji pit od tebe (zejmena pokud nepije v noci), proste bych ji zkusila „precpat“. Pak se vytvori prebytek MM, ktere uz nebude potrebovat, a strevy to projde do plinky do kyzene zlutky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
1.10.09 08:49
Stune píše:
Moc děkuju, nám právě ten čaj taky doporučili. Ale Barunka ho nechce (je nedudlíková a tak nechce ani flaštičku a po lžičkách to bryndá:))Dneska mi kolegyně radily at jí ho osladim medem, ale to se mi zdá moc brzo.

Řešila jsem nedávno to samé - bobek jednou za 3-4 dny. U kojených to opravdu nevadí, jenže my dokrmujeme, takže na radu dr. dávám druhý bezhovňouskový den heřmánkový čaj. Funguje bezvadně, někdy dokonce stačí Jajduli jenom ukázat krabičku. :lol:
Pokud sladit, tak rozhodně ne medem, ten by mimča měly tuším dostávat až po roce. Zkus hroznový cukr, třeba Glukopur.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1946
1.10.09 18:33

Všem moc děkuju :) včera se Barunka po 10 dnech vykadila (byl to mazec :D ) Čaj sem jí začala dávat neslazenej a stříkačkou. Jedině tak ho do ní dostanu, ale fakt jen když nebude kadit delší dobu, jinak ji ho dávat nebudu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
5.11.09 17:34

Ahoj,

chtěla jsem se zeptat, malý je plně kojený, ale před týdnem jsme mu začali dávat na noc kašičku a jednou jsem mu dala meruňkový příkrm, protože podle doktorky má malý přírůstek. No a on už 3 den nekaká, tak jsem jen chtěla vědět, jestli jste někdo zažil něco podobného. Předtím mi kakal i 2-3× denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
5.11.09 18:04

Tak mi jsme v porodnici meli pokazdy pri prebaleni(dycky pred kojenim) plinu pokakanou.Ted nam je 7 tydnu a malej kadi tak 6krat za den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
5.11.09 19:52

Stune a co zkusit jí ten čaj osladit Glukopurem? Já ho koupila v lékárně a občas, když má malej bolení bříška a nechce mi ten hořký čaj, tak mu do něj dám trochu glukopuru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1946
5.11.09 20:18

No ono to Barunce nejspíš nevadí, bříško má měkké, stoličku žluťoučkou, jen né pravidelnou :) uý to vydržela i 17 dní :) ale čaj ze stříkačky už celkem zvládá :) nejspíš to bude tím glukopure :oops: díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
4.6.12 18:17

U nás je to většinou hodně tuhý,tvrdý a má velký problém to vytlačit.Ale takhle dlouho to u nás teda netrvá,max 3 dny a i tak mu to dá zabrat.Tak se asi připrav na pořádné tlačení :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí