Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všem. Mala3,5 roku pres den dobre ale jak jde spat tak zacne vlhký drazdivy kasel. Dnes melai 38,2teplotu. Co ji mam dat ať se vyspi? Spi v sedu skoro ale po minutách se vzbudí a kasle
Jestli ji mam kapnout tussin, stoptusin kolik kapek? A hlavně to je na suchý kasel a do 17hod ne?
Stoptusin je i proti kašli, pokud má vlhký kašel, dala bych jí ho na noc, nevím, kolik váží, ale odhaduji 14kapek (od 12 do 30kg) v jedné dávce. Ráno bych zkusila naopak něco na odkašlání, např. Mucosolvan.
Ok zkusím ted 10m zatím spi tak uvidim
zvlhcovac sem vypla uz máme jak ve studni a dala sem ručník mokrý na topení. Ranok mudre
Jj ona je strizlik. A dala jsem ji nurofen v 18h kdyz mela 38,2
To je taky na odkašlání, návštěva u dr. je také dobrý nápad, aspoň malou poslechne, ev. nabere crp.
Ale zkusím to vydržet bez kapek kdyz zatím spi. Kdyžtak muzu ten stoptusin i v noci třeba? Nebude kašlat jeste víc?,a nevíte co mela znamenat ta teplota?
A jak poznam jako laik zápal plic nebo ze to ma na pruduskach
Stoptusin určitě můžeš dát i v noci. A ta teplota může znamenat cokoliv - virózu, začínající bakteriální infekci
. Já bych ráno šla na poslech.
Nejsem vševěd
. Pokud má teplotu a kašel, tak se u ní bude rozjíždět nějaká infekce. Jestli je virová nebo bakteriální to netuším, průběh bývá podobný. Pokud kašle, je dobré, aby ji viděl dr. a poslechl si jí, kdyby se náhodou jednalo o zápal plic, aby se zaléčila co nejdříve. Může to být jen virový zánět průdušek a nakonec budete dávat jen léky na teplotu a odkašlání, jenže to se od počítače říct nedá.
Stoptusin můžeš i v noci, moje zkušenost je, že spíš kašlání potlačí, než že by se po něm nějak zvlášť odkašlávalo.
Ona mela před 3ma týdny rýmu a od té doby ma porad vselijaky kasel