Nočník

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
377
29.5.06 17:29

Nočník

Potřebuju zase nějak poradit, tentokrát řeším otázku, jaký nočník . Už to bude brzy aktuální, jen tak jsem mrkla na net. Je jich spousta druhů : s poklopem a bez, jako zvířátka s držátky, s vyšší opěrkou nebo nižší , hrací a nehrací ..... Jaký máte zkušenosti, klidně investuju, hlavně ať se malé dobře trůní :lol: . Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
29.5.06 17:53

Osobně bych řekla, že záleží, jestli máš holčičku nebo kluka. Myslím jako, aby sis dala pozor, aby ten přední výstupek nebyl moc „ostrý“. Jinak bych nepořizovala ten s držátky - nemyslím si, že by na to mdítě mělo sedět déle než je nutné (tj. neposazovat a nezabavovat ho na nočníku a čekat, až něco udělá) a od počátku by mělo být vedeno k tomu, že nočník je na čůrání a kakání a ne na hraní. Proto bych dítěti ani nočník na hraní nenechala. A poklop se mi tudíž zdá blbost.
Já v akci kupovala Huggies Pull-ups pleny a k tomu byl takový jakoby s mírným opěrátkem a vypadá, jakoby stál jen na bočních plastech (ježiš to je popis, omlouvám se, ale nevím, jak jinak:)))) Když jsem ho viděla, bála jsem se, že nebude dost stabilní, ale je to v pohodě. V tescu ho mají taky (samo i v ostatních obchodech) - akorát tesco značka vyjde asi o 30kč dráž než neznačkový (my na tom máme kačenku).
Dala bych si taky pozor, aby prostor, kam se čůrá a kaká, byl dostatečně hluboký - byla jsem nucena narychlo shánět nočník k mojí máti a byl mělký a když malá dělá bobíka, tak se stává, že se jaksi dotýká intimních partií (což by mě dřív nenapadlo). To platí i kvůli množství čůrání, což po probuzení bývá veliké.
Jinak by mi přišlo zbytečné do toho investovat zas kdovíjaké peníze.
GaB (která už má druhý, protože jeden zlikvidovala - ten od Huggiesek byl bych řekla „slabší“ než ten z Tesca, ten je pevnější a silnější)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kdoviktera
29.5.06 19:36

Ahojda,

my máme stejný jako Gabča a je fakt super! Má dostatečně širokou plochu na sezení (taky super popis :lol: ), takže se nezařezává do stehýnek jako obyč nočník co máme u našich. Je pohodlnější.

http://www.detskydum.cz/obr/1713_1.jpg

Jo a jeden jsme koupili v domácích potřebách a druhý (stejný) jsme dostali zdarma v akci na plenky Huggies Pull ups.

Katka

• Citovat
  • Upravit
61
29.5.06 19:45

Nočník

My máme taky takový :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7463
29.5.06 19:48

hihi, my mame taky modry s kacenkou, je siroky a dobry :D

magrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
29.5.06 20:05

To je přesně on! Tuhle barvu bez kačenky Bára zničila (ovšem jak netuším), druhý máme s káčou tmavě modrý s třpytkami:) Je fakt super!

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
29.5.06 20:20

Koukám, že tenhle nočník je hit sezóny :D My jej máme v barvě fialové se třpytkama.
 Nila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7708
29.5.06 20:20

My jsme měli už asi 3nočníky a ten poslední si malej nejvíc zamiloval,a asi je jedinej kterej nepřečurá, měli jsme i tu kačenku,ale praskl :(
Byl hrací,ale po čase jsem ten strojek musela vypreparovat :twisted: Nočník totiž hrál kdy se mu zachtělo, když se malej vyčural tak třeba nic a uprostřed noci spustil. V každým případě to hraní ze začátku pomohlo…
Jo a je to lachtánek,nevím jestli půjde vložit foto…
 http://www.renka-pichl.cz/…ze_image.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
29.5.06 21:55

Od kdy jste začali používat nočníčky?
Daniela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
29.5.06 23:23

Ahojky,
my jsme začali posazovat asi v 10ti měsících a teď v 15ti je schopný si občas i říct. Akorát mám problém rozlišit, který čí je hačí a který čůrat :D Ale to doladíme. Samozřejmě že na chození bez plenky to ještě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3152
30.5.06 08:36

Sousedka dává holčičku taky s úspěchem od deseti měsíců… Malýmu je taky deset měs., ale připadá mi na to nějak malej :). Možná to taky vyzkoušíme.
První syn začal brát nočník na vědomí až tak na roce a půl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7708
30.5.06 08:43

bylo nám řečeno, že chození na nočník neznamená „vychytat“ situaci,ale aby si dítě samo řeklo..... my i kamarádky jsme zkoušely nočník před rokem,jedinej Dominik na něho nechtěl ani tza nic a to trvalo až do dvou let. Kamarádky úspěšně vychytávaly (jedna už od 5m 8O ) a výsledek byl to,že náš Domča byl od dvou let a kousesek bez plínek i v noci, najednou si začal sám říkat a kamarádčiným je dva a půl a pořád to musí vychytávat, ptají se každou chvíli jestli nechce čurat…nemá cenu nic uspěchávat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
30.5.06 08:53

No tak já jsem proti vysazování. Já jsem neposazovala vůbec. Chtěla jsem čekat na léto. Nočník byl na WC, malá chodila se mnou, zajímalo ji, co to je, tak jem jí pokaždé vysvětlila. No a týden před 18měsícem si sama začala říkat. Vůbec jsme to nezkoušely nic, prostě přitáhla nočník a že chce čí. A vyčůrala se. Zpočátku to bylo o nervy- chodila i 5× za 5minut, jen kapala, pak měla asi týdenní období, kdy kadila zá:,–(ně na zem, ale už je to pohoda a přes den dávám už kalhotky, plínu jen na cesty a na spaní. Vlastně posazuju sama v jediném případě, když se ráno probudí na UM v 5hodin, když má suchou plínu.
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7708
30.5.06 08:57

Jo, to je nejlepší, počkat až si začne říkat samo.Já jsem to chtěla zkusit aby se seznámil s nočnkem, nechtěl,tak jsme to nechali být, nenutila jsem ho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
30.5.06 12:33

No, ještěm že jsem se zeptala. Já bych nevěděla kterej. Takže pořídíme taky ten " hitovej " :lol: . Malá má rok, ale nedovedu si představit, že by už chodila na nočník. Ještě chvíli počkám. Díkec za rady a klidně pište dál, je to zajímavý téma :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí