Škodí tampony?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
119
26.5.06 12:25

skodi tampony?

Ahoj,
tak jsem se dnes dozvěděla, že menstruační tampony jsou vlastně zdraví škodlivé… že jsou určené pro použití při výjimečných situacích (bazén, sport apod.), ale vždy jen chvilku 8O Tak jak to jako je? Na balíčkách s tampony je psáno, že jsou schváleny a doporučovány od lékařů a pak mě můj gynekolog takhle vyděsí? Prý „ucpou“ tělo… řeči v reklamách, jak se přizpůsobí a propustí přebytečnou krev, jsou prý jen reklamní trik!!!! 8O 8O
Víte o tom něco? Nepoužívám už 10 let nic jiného, teď mi našel nějaký zánět, a tak jsme bádali, až ho napadlo toto… :evil:
Dík za rady
 Tutu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5525
26.5.06 12:30

tutu, vseho moc skodi, takze tampony muzou nekomu vadit pri castem pouzivani… podle moji gyndr tampon vysusuje sliznici, takze ta je potom krehci a tenci, takze ma mensi regeneracni a ochrannou schopnost..me se to celkem potvrdilo, protoze kdyz jsem pouzivala tampony pravidelne a prevazne, tak jsem mela minimalne jednou mesicne kvasinkovou infekci, pote co jsem tampony „vy:,–(ila“, tak se frekvence rapidne snizila…
dalsi vec je, ze vetsinou mame tendenci tu vyrobcem urcenou dobu pro vymenu pretahovat, coz umoznuje mnozeni bakterii a u citlivych zen zase infekci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
26.5.06 12:42

Ahoj Tutu,
to je věčné téma, stejně jako solária ano/ne… Poslav vedle sebe dvacet lidí, a jedni budou proti, druzí pro. Já používám jedině tampony, nedokážu si představit, že bych šla ven s vložkou mezi nohama!!! Vše je o zvyku a hlavně o tom, jak to kdo snáší. Pokud má někdo z tamponů infekce, svědění nebo cokoliv jiného, tak je samozřejmě nebude používat. Ale jak říkám, jeden Dr. tě vystraší, druhý uklidní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
26.5.06 12:43

Taky jsem četla názor gyn., že tampony se mají používat jenom v opravdu nutných situacích. Já osobně je nepoužívám téměř vůbec. Je přece logické, že když se krev shromažďuje třeba 4 hod. v teple, určitě se hned rozkládá, množí bakterie....., a to vše uvnitř těla :? .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
264
26.5.06 12:53

Jsem stejného názoru jako Zdeník. Ač jsou tampony úžasný vynález, mám po nich svědění - takže je vážně používám pouze v situacích, kdy z nějakého důvodu vložku nemůžu nebo nechci mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
26.5.06 13:09

Ahojky,

já také používám výhradně tampony, potíže mi nedělají. Ikdyž jak se to vezme, zvláště po přečtení diskuze o Mooncupu (menstruační pohárek) jsem nad tím začala přemýšlet, občas (tak jednou za dva měsíce) mívám dva, tři dny pocit pálení (mimo MS). Chtěla bych si ten Mooncup koupit, tak uvidím, jestli se něco zlepší, či ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
26.5.06 13:36

Ahoj.Já používám už 6 let jen tampóny.Teda kromě šestinedělí samozřejmě.Zánět jsem prvně dostala až když jsem si ho dovezla z dovolené v termálech.Měla jsem ho tak 1× za rok a někdy ani to ne.Porod jsem měla císařem tam jsem měla cévku a při propouštění z porodnice jsem dostala antibiotika na zánět o které jsem vůbec nevěděla.Jasně že jsem celé těhu tampóny nepoužívala tak z těch to být nemohlo.Spíš to bylo z toho že jim trvalo 38hod od prasknutí plodovky do císaře(malý se zasekl v cestách).To že se krev hromadí v tampónu v těle je daleko bezpečnější a hygieničtější než když se hromadí ve vložce kde je vlastně na vzduchu a začne se rozkládat.V těle není přístup vzduchu tak se nezačne tak brzy kazit.Z modřiny taky vetšinou nedostanete zánět,ne?

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
26.5.06 13:42

Holky, já můžu potvrdit, že jsem z těch, kterým tampony nedělají dobře. Jako mladá holka jsem tampony používala téměř pořád. Po dvou porodech…? Jak si dám tampon, okamžitě po skončení MS mám mykózu. Na doporučení Dr. jsem je přestala používat a už jsem 4 měsíce fit!!! Dnes máme večer s kámoškama „jízdu“ a já celý den přemýšlím, jestli mám tampon risknout jako za mlada a být svěží a na pohodu a nebo jít vycpaná :roll: řekla bych, že vlastní zdraví zvítězí :wink:
Holky, všumnuly jste si někdy kolik vatových vláken trčí z těch starších typů tamponů? To přeci musí zůstávat v těle, ne? Přece ta krev nemá zas až takový spád, aby je vyplavila…!A sledujete někdy datum použitelnosti i na těchto výrobcích?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
26.5.06 13:43

Ahoj,

já se připojuji k těm co vložku mezi nohama nenávidí. A snažím se dodřžovat pravidla, která jsem kdysi četla. Používat to sílu absorbce co zrovna potřebuji prostě necpat si silnější aby neprotekly. Dodržovat doporučený čas po jakém se má tampón vyměnit. Ajednou za den tampón vy:,–(it alespoň na čtyři hodiny. Většinou si dávám na noc vložku - takže splňuju.
A nemám problémy.

Jinak kvasinky já osobně jsem mívala při změně sexuálního partnera nebo když jsem jedla moc takových těch Actimelů, Activií a po ATB. A myslím, že pokud je krev na vložce tak se taky rozkládá a množí se v ní bakterie. A v pochvě taky zůstává krev- všechna nikdy neodteče.
Ohledně zánětu mě napadlo, že kamarádka měla taky takový nevysvětlený zánět a pak si její obvodní spojila s častým škrábáním v krku a zjistili že má nějakého streptococa co jí vytváří záněty různě po těle. ALe to bys musela být dost často nemocná i jinak. Samozřejmě že můžeš mít potíže i kvůli tampónům o nepopírám. Každý je jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
26.5.06 14:02

Ivo ja taky radeji používám mini nebo normál (je jich už hodně druhů) a prostě měním častěji.Doufám že mi moje spokojenost dlouho vydrží.

M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
26.5.06 15:02

Tak u mna pouzivanie tamponov skoncilo prvym pouzitim, kedy som z nicoho nic zacala mat neznesitelne bolesti, zacala som zvracat, no bolo to nieco strasne. Nikdy pred tym, ani po tom, som toto nemala.
Vlozky dnes uz ani necitit (aspon ja o nich ani neviem), takze ma to neobtazuje a pocit, ze si tam mam nieco strkat az neviem kam s rizikom, ze to nepojde naspat (ako sa stalo par znamym) nakoniec museli vyhladat pomoc gynekologa, ma teda dost odradza. :-(
Aj ked ma to stve, lebo zase na to kupanie a tak by sa mi ten moj blok zislo odstranit. Len sa prave obavam, ze som mala ten na letakoch k tamponom popisovany syndrom toxickeho soku a ten by sa asi opakoval :-(
Urcite si ale myslim, ze tampony su menej zdrave ako vlozky, uz len napr. kvoli tomu popisovanemu syndromu, ktory som na ziadnych vlozkach nenasla.
Ale hlavne, je najst si to, co komu vyhovuje :-)
A na tom co je lepsie sa tu fakt nezhodneme, lebo je to pre kazdeho nieco ine a co skodi jednemu nemusi skodit druhemu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
26.5.06 18:16

Tak já se hlásím k zastáncům tamponů,
pocit, že mám vložku mezi nohama mě děsí a po porodu to pro mě bylo fakt něco hroznýho, muset nosit vložky. Ale to jsem samo musela vydržet.
Jinak jsem vložku neměla už asi 10 let. Nevím, já mám prostě pocit, že je to nehygienický, když se nemůžu při každým „přebalení“ osprchovat, což teda nikdy nemůžu. Takže nosit vložky mě donutí asi zase jenom další porod, ale jinak nic. Mám z nich asi nějakou fobii nebo co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1930
26.5.06 18:36

Já jsem tampon použila pouze 2×, když jsme jeli na vodu. V obou případech mě postihlo něco podobného jako Gothic, pouze s tím rozdílem, že jsem nezvracela a bolesti byly snesitelné. Tyto dva cykly mi taky MS přišla po skoro 50ti dnech a ještě po injekci. Nikdy jindy jsem na MS takhle dlouho nečekala, proto to připisuji právě tomu tamponu…

Takže já bych, po své vlastní zkušenosti, tampony nemohla doporučit. Ale všem, které to snáší bez potíží trošičku závidím… Hlavně v letních vedrech…

Dadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
26.5.06 18:55

ahoj,tak ja asi od svych 16let (nyni24let) pouzivam jen tampony.a slipovky ke konci.kvasinky nekdy mam,ale spis je to zbazenu nez z tamponu,jinak vylozene zanet jsem nemela.(pokud teda kvasinky nejsou zanet,coz si myslim ze ne).
no a takly nesnesu vlozku-kormoe toho sestinedeli-toho jsem se hodne bala,nakonec jsem to prezila,ale proste s MS jsem tak dost vynervovana a jets mit vlozku…a na oc je to pro me uplna pohoda,kdyz jsem na zactku MS nosila vlozky davals jsem na oc dve abych neprotekla a vubec jsem se nevyspala protoez sjem se porad budila,aby to nekde neuhlo atd.no des.mamka mi nadavala, ze to nemam nosit,ale zatim dobry.take pouzivam dle savosti.a menim docela casto:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
26.5.06 21:51

Ahojda, také používám jedině tampóny (kromě 6ti nedělí:-)) a to od mých 17tin,takže už 5let a jsem spokojená. Měním je často a nikdy jsem neměla problémy.Patřím k těm co vložku mezi nohama nenávidí :twisted:

Přesně jak to Petuldo píšeš,taky mě příjde hrozný mít vložku a nemoct se pokaždý osprchnout a ten pocit, že jsi zakrvácená :? .Tampón mě příjde hygieničtější :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí