Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,malému budou za měsíc 2 roky a vůbec,ale vůbec nechce na nočník.Jak ho tam chci posadit hned řev.Zkoušeli jsme chodit i normálně na záchod,to samé.Jed jednou jedinkrát jsme byli venku bez plínky a počůraval kamínky,na stojáka.Jenže jsem to s ním zkusila druhý den a zase nic
Nejhorší je,když přijedu k našim a máma spustí,že to je ostuda,že my chodili už v roce.
Pak druhá věc malý vůbec nemluví,jen hejká a ukazuje.Jediné co řekne je áá hop a hač.Nic víc.Takže si ani nemůže říct,že by chtěl čůrat nebo kakat.Já už nevim jak na něj ![]()
za prvé má čas, za druhé bez zkoušení to nepůjde to je ti asi jasné.
my začínali doma večer před koupání, byla tedy zima takže tak hodinku před koupáním běhala nahá a dělala loužičky, vždy jsme okomentovali kam se to dělá popř jsem jí pak ještě na ten nočník posadila (jí to nevadilo) brzy se dostala do fáze kdy si šla s nahým zadkem sama sednout. Pak jsme se ale zasekly ve fázi kdy je oblečená a připočůrá se a v té jsme stále. Tudíž mi došlo že stále to ještě v té kebulce nesecvaklo úplně.
Takže za mě zkoušet, vysvětlovat, nelámat, jednou se to poddá. Nechávat běhat dole bez co to půjde. Nenervovat se když se počůrá.
S mluvením bych až tak velkej problém neviděla, my jsme hodně s dcerou znakovaly a už někdy kolem 15 měsíce byla schopná ukázat na plínku že tam má bobek a chce přebalit. Takže bych použila buď jednoduchou slabiku - čííí třebas i pro oboje my na bobek používáme bobo, bylo to pro ní jednoduší na vyslovení. A nebo prostě ukzovat jakoby poplácáním na plínku když se vyčůrá.
Děti se v tomto chytnou brzy. ![]()
Pevné nervy ![]()
Ahoj, prckovi je 18m. a nočník si dává jen na hlavu
. Jak ho tam chci posadit spustí neuvěřitelnej řev. Násilim je stejně nedonutíme. taky nevim jak na něj, tak jen vyčkávám kdy mu to v tý hlavě přepne a bude si chtít na ten nočník aspoň sednout. No než půjde do školky tak se to snad naučí. ![]()
tak my jsme začali chodit na nočník asi dva měsíce před druhými narozeninami, deset dnů trvalo vysvětlování, na nočník si sedla, čůrala a kakala zásadně mimo, jedenáctý den, si sama začala říkat ee, přes den jsme bez plín, ale chtělo to trpělivost..s mluvením mluvíme docela hodně, můj synovec nemluvil vůbec a dneska nás všechny bolí hlava ![]()
Mates začal na nočník ve 23.měsících–ze dne na den.Zkoušela jsem dřív,ale nic.tak jsem vrátila plínu a nechala to být.
A pak najednou přišel a maminko vyčůrat.
Hele a co do nočníku kamínek,at se postaví,ty mu přidržíš pindíka a čůrat ve stoje??
To mě tak napadlo,protože tím,jak venku Mates čůrá ve stoje to ted vyžaduje někdy i na nočník ve stoje
u nas nocnik byl taky velkej bojkot..pak sem koupila takovy tu schudky k wc a ejhle..byli jsme naraz bez plin ze dne na den. takze uz cca 2 mesice uspesne pliny nepouzivame..a mala mi taky nemluvi..ale chyta se bud zepredu nebo zezadu..podle toho co mam cekat..
![]()
Petra Z píše:
Mates začal na nočník ve 23.měsících–ze dne na den.Zkoušela jsem dřív,ale nic.tak jsem vrátila plínu a nechala to být.
A pak najednou přišel a maminko vyčůrat.
Hele a co do nočníku kamínek,at se postaví,ty mu přidržíš pindíka a čůrat ve stoje??
To mě tak napadlo,protože tím,jak venku Mates čůrá ve stoje to ted vyžaduje někdy i na nočník ve stoje
To zkoušíme venku,počůravat kytičky a tak.Jen jednou to šlo a teď zase nic.Začne se cukat a zdrhat s kalhotama dole ![]()
mikitaa píše:
u nas nocnik byl taky velkej bojkot..pak sem koupila takovy tu schudky k wc a ejhle..byli jsme naraz bez plin ze dne na den. takze uz cca 2 mesice uspesne pliny nepouzivame..a mala mi taky nemluvi..ale chyta se bud zepredu nebo zezadu..podle toho co mam cekat..![]()
Já jsem koupila takové to sedátko na WC a to taky ne.
Tak ho nech…prostě ještě nechce…
však on na to přijde…
mates byl klidně mokrej,nevadilo mu to…nebo čůral na zem…což zase vadilo mě ![]()
tak dostal plínu a bylo…
pár týdnů a šlo to fakt ze dne na den
no u nas zafungovalo to ze si tam muze po tech schodkach vylezt sama… a sama se vycurat vykadit aniz by potrebovala asistenci
tuto mame http://www.detskydum.cz/…a-re-705101/
Náš kluk (19 měs.) vydrží na nočníku sotva minutu, pak vstane a většinou se vyčůrá někam na podlahu. S mluvením má taky problémy, řekne tak 7 slov a pak říká něco, čemu nikdo nerozumí.
To malej taky kecá tou svojí hatmatilkou,ale když to srovnám s ostatními dětmi u nás,tak ty jsou v řeči o hodně napřed. ![]()