Noční spánek novorozence

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3348
20.8.19 16:45

Doporucuji pevne zavinuti. Ne klasickou rychlo zavinovackou ale necim “lepsim. Typu Miracle blanket, Swaddle me nebo tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4955
20.8.19 17:05

@Qwerty123456 Já ti doporučuji dokrmovat z láhve. Mám taky třítýdenní dceru, kojím, ale jednou za den až dva má prostě ještě hlad, mám láhev a z ní dávám dokrm UM. Kojí se pořád krásně, nijak se nebojím, že by kvůli 3p ml z láhve přestala sat. Usetris si čas. Edit doplnění. Malá mi spí v noci pěkně, ale kolem 4.se budí a jak píšeš, usne, ale vrtí se, prdi, v polospanku brbla, je neklidna. Mám ji u sebe a tulim a hladim po brisku a je to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30537
20.8.19 17:21

@Qwerty123456 No, vitej v roli matky :mrgreen:. Moje nejstarsi holka ta by nespala nespis ani po svecenem mlece, tam jsem vyzkousela snad vsechno vcetne dvoudenniho pokusu o vyrvavaci metodu (vzdala jsem to ja). Mam tri deti a vsechny zacaly celou noc spat az po 2. narozeninach. :nevim: Ta posledni spala asi nejlip, ale taky mela obdobicka. Nejhorsi byl asi kluk, ktery byl az do dvou mezi 1 a 4 vzhuru a v 6 uz byl vyspinkanej. No, posilam aspon :hug: :hug: :hug:. A jinak brisko to klidne byt muze, to, ze dite prdi a kadi neznamena, ze ho nemuze bolet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Au_Lait
20.8.19 21:20

Je ještě malinká :srdce:. Dcera se v tomhle věku budila každou hodinu, hodinu a půl. Kojila jsem. Měla problém se spánkem, protože dost trpěla na koliky. Nosili jsme a nosili… a uspávali.

• Citovat
  • Upravit
1332
20.8.19 22:12

Každé miminko to má jinak, moje už od porodnice prospí celou noc, 1× se probudí kolem 5 ráno na krmení, ale okamžitě usne a pak spí ještě do cca 7h. Ale to je spíš rarita, v okolí jsou děti, které se probudí třeba v 1 ráno a usnou až ve 4. A vstávačka v 6. Ženský jsou pak jako zombie, když za noc naspí 4 hodiny. A nepomůže jim ani zavinutí, ani šum, ani houpání. Nebuď ve stresu, spaní se ještě tolikrát změní :lol: My třeba první 2 měsíce bojovaly se spaním přes den, prostě nespala klidně 4h v kuse, což je na tak malé miminko hodně. Pak se to změnilo že prospala celou noc i většinu dne. Teď ve 4 měsících vydrží nespat 1.5-2h a pak jde spát na hodinu. Tenhle režim má už měsíc v kuse, tak brzy očekávám zase změnu :lol: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
20.8.19 22:15

Docela to trvá než se dítě srovná a spí lépe.
Moji kluci začali trochu chrnet až po 4 měsíci, to už vydrželi I 3 hodiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.19 22:52

@Qwerty123456 také jsem od porodnice měla málo mléka tak jsem odsávala a dokrmovala UM. Ze začátku se mi v noci taky budila ale pak mi ségra poradila super věc :) krmit přes den opravdu poctivě. Samozřejmě né do ní cpát mlíko od rána do večera, ale opravdu koukat kolik vypije, kolik je ta její “dávka” a tu jí přes den dopřát. Jelikož jen nekojíš ale dokrmuješ a ještě odsáváš, dá se to celkem snadno zjistit. Např. dceři jsou teď tři měsíce a ta její “dávka” je teď 120 ml 6× denně, večer dám spát okolo 20:00 a vzbudí se okolo 6:00, spokojený mimčo, vyspaná máma :lol: vím že mám štěstí, že mám takový mimčo, spoustu maminek se přes noc vůbec nevyspí. Jinak malá dělá přesně tyhle zvuky ze spánku když má hlad, občas si i strčí ručičku do pusy ale není to ještě tak velkej hlad aby začala plakat ;)

• Citovat
  • Upravit
21.8.19 20:25
@Anonymní píše:
@Qwerty123456 také jsem od porodnice měla málo mléka tak jsem odsávala a dokrmovala UM. Ze začátku se mi v noci taky budila ale pak mi ségra poradila super věc :) krmit přes den opravdu poctivě. Samozřejmě né do ní cpát mlíko od rána do večera, ale opravdu koukat kolik vypije, kolik je ta její “dávka” a tu jí přes den dopřát. Jelikož jen nekojíš ale dokrmuješ a ještě odsáváš, dá se to celkem snadno zjistit. Např. dceři jsou teď tři měsíce a ta její “dávka” je teď 120 ml 6× denně, večer dám spát okolo 20:00 a vzbudí se okolo 6:00, spokojený mimčo, vyspaná máma :lol: vím že mám štěstí, že mám takový mimčo, spoustu maminek se přes noc vůbec nevyspí. Jinak malá dělá přesně tyhle zvuky ze spánku když má hlad, občas si i strčí ručičku do pusy ale není to ještě tak velkej hlad aby začala plakat ;)

To je přesný. Já tedy kojím ale přes den opravdu poctivě a malý mi spí celou noc. Od 20h do 5 a je mu 8 týdnů. Máme ale spíš to hodné dítě co nebrečí asi ani když má hlad. Jen „houká“ z postýlky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.8.19 20:30

@Qwerty123456 Máme zlaté miminko ale první 3 týdny jsem padala na hubu taky. Než si člověk na vše zvykne. Dej tomu čas. Dítě nám teď na 8 týdnech prospí celou noc a i já funguju jako dřív. Dokonce chodím zase cvičit a to jsem si v tech prvních týdnech myslela že mám s fitkem na vždy konec, protože bych tam asi umřela :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí