Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Doporucuji pevne zavinuti. Ne klasickou rychlo zavinovackou ale necim “lepsim. Typu Miracle blanket, Swaddle me nebo tak…
@Qwerty123456 Já ti doporučuji dokrmovat z láhve. Mám taky třítýdenní dceru, kojím, ale jednou za den až dva má prostě ještě hlad, mám láhev a z ní dávám dokrm UM. Kojí se pořád krásně, nijak se nebojím, že by kvůli 3p ml z láhve přestala sat. Usetris si čas. Edit doplnění. Malá mi spí v noci pěkně, ale kolem 4.se budí a jak píšeš, usne, ale vrtí se, prdi, v polospanku brbla, je neklidna. Mám ji u sebe a tulim a hladim po brisku a je to lepší.
@Qwerty123456 No, vitej v roli matky
. Moje nejstarsi holka ta by nespala nespis ani po svecenem mlece, tam jsem vyzkousela snad vsechno vcetne dvoudenniho pokusu o vyrvavaci metodu (vzdala jsem to ja). Mam tri deti a vsechny zacaly celou noc spat az po 2. narozeninach.
Ta posledni spala asi nejlip, ale taky mela obdobicka. Nejhorsi byl asi kluk, ktery byl az do dvou mezi 1 a 4 vzhuru a v 6 uz byl vyspinkanej. No, posilam aspon
. A jinak brisko to klidne byt muze, to, ze dite prdi a kadi neznamena, ze ho nemuze bolet.
Je ještě malinká
. Dcera se v tomhle věku budila každou hodinu, hodinu a půl. Kojila jsem. Měla problém se spánkem, protože dost trpěla na koliky. Nosili jsme a nosili… a uspávali.
Každé miminko to má jinak, moje už od porodnice prospí celou noc, 1× se probudí kolem 5 ráno na krmení, ale okamžitě usne a pak spí ještě do cca 7h. Ale to je spíš rarita, v okolí jsou děti, které se probudí třeba v 1 ráno a usnou až ve 4. A vstávačka v 6. Ženský jsou pak jako zombie, když za noc naspí 4 hodiny. A nepomůže jim ani zavinutí, ani šum, ani houpání. Nebuď ve stresu, spaní se ještě tolikrát změní
My třeba první 2 měsíce bojovaly se spaním přes den, prostě nespala klidně 4h v kuse, což je na tak malé miminko hodně. Pak se to změnilo že prospala celou noc i většinu dne. Teď ve 4 měsících vydrží nespat 1.5-2h a pak jde spát na hodinu. Tenhle režim má už měsíc v kuse, tak brzy očekávám zase změnu
![]()
Docela to trvá než se dítě srovná a spí lépe.
Moji kluci začali trochu chrnet až po 4 měsíci, to už vydrželi I 3 hodiny
@Qwerty123456 také jsem od porodnice měla málo mléka tak jsem odsávala a dokrmovala UM. Ze začátku se mi v noci taky budila ale pak mi ségra poradila super věc
krmit přes den opravdu poctivě. Samozřejmě né do ní cpát mlíko od rána do večera, ale opravdu koukat kolik vypije, kolik je ta její “dávka” a tu jí přes den dopřát. Jelikož jen nekojíš ale dokrmuješ a ještě odsáváš, dá se to celkem snadno zjistit. Např. dceři jsou teď tři měsíce a ta její “dávka” je teď 120 ml 6× denně, večer dám spát okolo 20:00 a vzbudí se okolo 6:00, spokojený mimčo, vyspaná máma
vím že mám štěstí, že mám takový mimčo, spoustu maminek se přes noc vůbec nevyspí. Jinak malá dělá přesně tyhle zvuky ze spánku když má hlad, občas si i strčí ručičku do pusy ale není to ještě tak velkej hlad aby začala plakat ![]()
@Anonymní píše:
@Qwerty123456 také jsem od porodnice měla málo mléka tak jsem odsávala a dokrmovala UM. Ze začátku se mi v noci taky budila ale pak mi ségra poradila super věckrmit přes den opravdu poctivě. Samozřejmě né do ní cpát mlíko od rána do večera, ale opravdu koukat kolik vypije, kolik je ta její “dávka” a tu jí přes den dopřát. Jelikož jen nekojíš ale dokrmuješ a ještě odsáváš, dá se to celkem snadno zjistit. Např. dceři jsou teď tři měsíce a ta její “dávka” je teď 120 ml 6× denně, večer dám spát okolo 20:00 a vzbudí se okolo 6:00, spokojený mimčo, vyspaná máma
vím že mám štěstí, že mám takový mimčo, spoustu maminek se přes noc vůbec nevyspí. Jinak malá dělá přesně tyhle zvuky ze spánku když má hlad, občas si i strčí ručičku do pusy ale není to ještě tak velkej hlad aby začala plakat
To je přesný. Já tedy kojím ale přes den opravdu poctivě a malý mi spí celou noc. Od 20h do 5 a je mu 8 týdnů. Máme ale spíš to hodné dítě co nebrečí asi ani když má hlad. Jen „houká“ z postýlky.
@Qwerty123456 Máme zlaté miminko ale první 3 týdny jsem padala na hubu taky. Než si člověk na vše zvykne. Dej tomu čas. Dítě nám teď na 8 týdnech prospí celou noc a i já funguju jako dřív. Dokonce chodím zase cvičit a to jsem si v tech prvních týdnech myslela že mám s fitkem na vždy konec, protože bych tam asi umřela ![]()