Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anonymní píše: Více
Otázkou je, zda si to dcera užije v tom vedru, když nebude moci do vody. Známá se vrátila teď z Turecka a říkala, že teď ta cesta z letiště na hotel trvá delší dobu, že Turci si tam zařadili ještě pauzu někde, aby lidi nakupovali. A to jsem slyšela z více stran, že je to otrava někde čekat v autobuse nebo venku. Říkala, že jim dítě spalo, tak tam s ním zůstali v autobuse, řidič zamkl autobus a odešel. Klimatizace tím pádem byla vypnutá. Při zpátečním letu měli zpoždění 3 hodiny, což tedy je asi ještě dobré, když slyší ty ostatní zpoždění letů.
Cože, ty máš pojistnou smlouvu s doktorem? Volala jsi vůbec do pojišťovny?
@aiwwa doktor musí napsat vyjádření, že to dítě nemůže odletět. A to se pak posílá na pojišťovnu. Takže pokud doktor řekne, že odletět může, pojišťovna nemá co k řešení.
@nozu píše: Více
Ne, doktor to nerozhoduje, rozhoduje co je v pojistné smlouvě.
@aiwwa už jsi to někdy skutečně řešila? Dcera mi tři dny před odletem skončila v nemocnici. Na pojišťovnu jsem posílala zrušení zájezdu od cestovky a vyčíslení nákladů a k tomu potvrzení z nemocnice o hospitalizaci. Nemůžeš si jen tak říct, že dovolenou rušíš. Musíš pojišťovně dodat nějaké vyjádření lékaře.
Tak letět můžeš i jako mrtvola, ale dovolená se sádrou?
To bude mit celkem chvíli tu sadru, bala bych se spis, ze ji bude ta noha otikat a trombozy, jak tu nekdo psal. Tri hodiny neni zas tak malo. Takhle ze zacatku, je urcite lepsi mit tu nohu vic nahoře a s tou sadrou se celkove szit. My bychom nejspis neleteli a zkusili posunout, vymenit zajezd. Pro nas by to prostě byla komplikace. Kdyby to bylo chvili pred sundanim, tak asi lepsi, no.
@aiwwa píše: Více
No jasně. Ale dítě neschopenku nemá. Ta nahrazuje vyjádření lékaře, že dítě není schopné cesty. Jim ale lékař říká, že dítě schopné cesty je. To je totiž ten zásadní rozdíl
@aiwwa v pojistce je uvedeno, že lékař musí napsat, že nemůže z důvodu úrazu odletět, když mi to nenapíše, tak mám smulu
@aiwwa píše: Více
Jo, myslim, ze kdyby se pod to vyjadreni mel lekar podepsat, tak bude vahat. ![]()