Noha v sádře a moře

Anonymní
29.6.24 17:21

Noha v sádře a moře

Ahoj, dcera (13 let) má dětskou zlomeninu zevního kotniku. Má sádru pod koleno od 26.6., dne 15.7. máme letět do Turecka. Má někdo zkušenosti jak to jde zvládnout? Na kontrolu jdeme příští čtvrtek 4.7., tedy 10 dní do odletu. Sehnala jsem ordinaci, kde dávají plastovou sádru, to by bylo asi v pohodě, ale nevím jak s podpatkem? Dává se? Může potom na tu nohu doslapovat? Nedovedu si ji představit s podpažní berlemi…Moc děkuji za jakékoliv info

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69028
29.6.24 17:31

Konzultovala bych s lékaři s ohledem na konkrétní zlomeninu, zda na ni vůbec taková sádra jde a jak si rozumí se slanou vodou. Co se týče podpatku, taky záleží na konkrétní zlomenině. Muž měl na chodidle zlomeného něco jiného a chodící sádru na to prostě nedostal, vůbec na to nesměl šlápnout, takže jenom dvě berle nebo vozík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.24 17:36

@ugluk plastova sádra jde, ale zapomněla jsem se zeptat na ten podpatek/chozeni

• Citovat
  • Upravit
556
29.6.24 17:52

Mám zrovna nekomplikovanou zlomeninu kotníku a podpatek mi odmítli dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.24 18:08

@Enli to mi ani neříkej, ach jo😒

• Citovat
  • Upravit
3155
29.6.24 18:14

Mamka měla nekomplikovanou a podpatek dostala. Takže jak vidíš, informace o zlomeninách místních uživatelek nejsou k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15905
29.6.24 18:19

Dnes není problém si nechat vytisknout „sádru“ na 3d tiskárně, ale osobně bych dovolenou stornoval a posunul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
29.6.24 18:22

Konzultovala bych i ten let, osobně bych se bála rizika trombózy v znehybněné noze. My bychom nikam nejeli nebo bez dítěte, kdyby se mi o něj třeba babička adekvátně postarala.
Někdo by to dítěti neudělal, ale my jich máme víc a k vůli jednomu bych nerušila celou dovolenou, to by musel být velmi vážný důvod.

Lékaři vědí o nápadu letět v tomto stavu na dovolenou do takové Tramtárie? Tam bude i výluka co se týče pojištění pokud Ti ji vůbec pojistí. Nestálo by mi to za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.24 18:27

@1Pears1 pojištěna je již od koupě dovolené, let trvá 3 hodiny, to mi nepřijde tak dlouho. Lékař o tom ví, konzultovala jsem to i na pohotovosti, lékař v tom problém neviděl.

Samozřejmě vše proberu i na kontrole znovu.

Díky za připomínky :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.6.24 18:28

Lékař ti musí vystavit potvrzení „Fit to fly“,že můžeš letět. Nám takhle chtěli vyhodit pána z letadla. Nakonec zoufale volal doktorovi a ten to potvrdil přes telefon, ale divím se, že to uznali.

• Citovat
  • Upravit
21646
29.6.24 18:39
@Anonymní píše: Více

Otázka je, jestli by se pojištění vztahovalo na komplikace spojené s tou zlomeninou. Velmi pečlivě bych si přečetla podmínky.
Jinak let je sice 3 hodiny, ale pokud nejste někde blízko od letiště, tak další dvě až tři hodiny pojedete autobusem.
Jinak zkušenosti se sádrou nemám, budete to muset řešit s doktorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116270
29.6.24 18:42

Nemáte pojištěné storno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.24 18:45

@aiwwa máme, ale že prej se to na to nevztahuje, že není důvod neletet

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.6.24 18:46

@nozu máme hotel kousek od letiste

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.6.24 18:46
@nozu píše: Více

Taky bych pročetla, zda to není jen na úrazy a nemoci vzniklé během dovolené.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák