Operace - pracák a nemocenská

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.6.24 09:09

Operace pracák nemocenská

Ahojky chtěla bych se zeptat ted v květnu mi koncila smlouva v praci na rok stím že jsem mela jit do jiné práce od července, ale bohuzel jsem zjistila ze musim na operaci s cystou v hlavě a bohužel me v praci rovnou odmitli. Ted jsem na ÚP a chtěla bych se zeptat jak je to s nemocenkou? Na ÚP mi dali podporu 12k první dva mesice pak nevim jak to je, ale z toho nedokážu zaplatit ani najem natoz se uživit :( nevíte jak je to potom když budu na nemocenské? Premyslim, ze bych nastoupila nekam do práce a operaci zrušit a čekat co bude jinak nevim jak to udělat

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33138
25.6.24 09:14
@Anonymní píše: Více

Jestli jsi na ÚP, a půjdeš na operaci, tak nemocenskou mít nebudeš. Dostaneš papír ( neschopenka pro UP) a nikdo tě nebude zvát naschůzky na ÚP. Žiješ sama? Nemáš nic našetřeného? Pojištění v případě výpadku příjmu? To je pak situace na houby. Příspěvek na bydlení? Nic jiného mě nenapadá. Jak moc je nutná operace víš asi sama, tak si radši nezahrávej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35437
25.6.24 09:43

Nemocenskou mít placenou nebudeš když jsi na pracáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
25.6.24 09:44

Nemocenskou mít nebudeš. Prvních 14 dnů platí zaměstnavatel a pak sociálka. Zkus se zeptat na jaké dávky bys měla nárok…( příspěvek na bydlení…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101449
25.6.24 10:39

Budeš dál brát tu podporu, na nemocenskou nemáš nárok, budeš to mít jen jako omluvenku pro UP.
A s rušením operace bych si moc nezahrával a, jednak to může být nebezpečné ze zdravotních důvodů a druhák, kdybys pak na ni šla třeba po měsíci v nové práci, tak ti nemocenskou nemusí vyplatit, neb by mohli řešit, že se jednalo o účelové zaměstnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.24 20:14

@j.a.n.i1 jako od sosialky nebo od práce? Kdyby se mi naskytla nabidka samozřejmě bych je o tom informovala před nástupem

• Citovat
  • Upravit
101449
26.6.24 20:29

Jako od sociálky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.24 20:43
@j.a.n.i1 píše: Více

Jo takhle nemam v planu byt doma déle jak 14 dní to určitě ne

• Citovat
  • Upravit
101449
26.6.24 23:00

Tak v tom případě mi ale přijde blbost rušit tu operaci, když nejde ani o 14 dnů doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.24 07:17

@j.a.n.i1 je to operace nosem takže by to nemělo být tak náročné, ale bohužel mě nechtej zatim nikde zaměstnat právě z tohoto doluvodu a na 12k podpoře pak to vychází méně být nemohu uvidím Jak to dopadne a jak to cele bude

• Citovat
  • Upravit
2339
27.6.24 10:43

Proc rikas ze pujdes na operaci na pohovorech? Jasne, ze Te pote
nevyberou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...