Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anonymní píše: Více
Jestli jsi na ÚP, a půjdeš na operaci, tak nemocenskou mít nebudeš. Dostaneš papír ( neschopenka pro UP) a nikdo tě nebude zvát naschůzky na ÚP. Žiješ sama? Nemáš nic našetřeného? Pojištění v případě výpadku příjmu? To je pak situace na houby. Příspěvek na bydlení? Nic jiného mě nenapadá. Jak moc je nutná operace víš asi sama, tak si radši nezahrávej.
Nemocenskou mít nebudeš. Prvních 14 dnů platí zaměstnavatel a pak sociálka. Zkus se zeptat na jaké dávky bys měla nárok…( příspěvek na bydlení…)
Budeš dál brát tu podporu, na nemocenskou nemáš nárok, budeš to mít jen jako omluvenku pro UP.
A s rušením operace bych si moc nezahrával a, jednak to může být nebezpečné ze zdravotních důvodů a druhák, kdybys pak na ni šla třeba po měsíci v nové práci, tak ti nemocenskou nemusí vyplatit, neb by mohli řešit, že se jednalo o účelové zaměstnání.
@j.a.n.i1 jako od sosialky nebo od práce? Kdyby se mi naskytla nabidka samozřejmě bych je o tom informovala před nástupem
@j.a.n.i1 píše: Více
Jo takhle nemam v planu byt doma déle jak 14 dní to určitě ne
Tak v tom případě mi ale přijde blbost rušit tu operaci, když nejde ani o 14 dnů doma.
@j.a.n.i1 je to operace nosem takže by to nemělo být tak náročné, ale bohužel mě nechtej zatim nikde zaměstnat právě z tohoto doluvodu a na 12k podpoře pak to vychází méně být nemohu uvidím Jak to dopadne a jak to cele bude
Proc rikas ze pujdes na operaci na pohovorech? Jasne, ze Te pote
nevyberou.
Ahojky chtěla bych se zeptat ted v květnu mi koncila smlouva v praci na rok stím že jsem mela jit do jiné práce od července, ale bohuzel jsem zjistila ze musim na operaci s cystou v hlavě a bohužel me v praci rovnou odmitli. Ted jsem na ÚP a chtěla bych se zeptat jak je to s nemocenkou? Na ÚP mi dali podporu 12k první dva mesice pak nevim jak to je, ale z toho nedokážu zaplatit ani najem natoz se uživit
nevíte jak je to potom když budu na nemocenské? Premyslim, ze bych nastoupila nekam do práce a operaci zrušit a čekat co bude jinak nevim jak to udělat