Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky syn (8 měsíců) je pořád nespokojený. 80% dne mručí a knourá, neumí se sám zabavit, takže jsem cely den u nej na zemi a povídám mu, hraju si a zpívám a i přesto pokňouráva cely den. Už nevim co s tím. Je to povaha? Přejde to někdy? Vývojově pozadu není, teď se začal stavět k nabytku, ale jen co stojí už fňuká. Prosím především o rady maminek co mají doma taky naročňátko a jsou s nim 12h denně samy bez pomoci, jak to přežít?
Prostě přežít
já měla skoro rok dceru na rukách, jinak řev, když jsem ji položila a nechala jím půl minutky řvát, tak se uřvala do poblití. Bylo to na palici a vrátit čas bych nechtěla. Miminko jsem si vůbec neužila a nijak na to hezky nevzpomínám. Je jí přes 6 let a pořád je jedináček.
Ahoj, jj, syn když nespal taky byl uknourany, někdy jsem seděla u postýlky a říkala si že za chvíli se vzbudí a zase mě tím bude několik hodin šikanovat..nic se mu nelibilo, oblékání, koupání, nesnášel druhé miminka když přišli kamarádky na návštěvu..i jedna doktorka napsala do zprávy negativisticky kojenec
no zjistila jsem že je to v povaze, i teď ve skoro čtyřech letech ke uknouranec ale teď už se s tím dá pracovat, zabavi ho cinnosti, sport..ale běda jak se mu něco nelíbí…
Taky mám holčičku, která je na tohle „náročná“ (9,5 měsíců). Sama si pohraje max.5 minut, jinak jenom když u ní sedím, ukazuju v knížce, stavím kostky, říkanky, písničky…Ale když se zvednu, že si třeba jenom uvařim čaj, nebo se vyčůrám, tak je hnedka oheň na střeše. Řve u dveří na záchod, v kuchyni se mi zavěsí na nohy a taky řve. Nejsem schopna si ani uvařit
Čas (než přijde manžel a trochu mi ji zabavi) zabijim tak, že chodíme hodně ven. To kouká z kočárku a je hodná, strašně ji všechno zajímá nebo i usne. Ale když prší, je to na palici
Když fakt potrebuju něco udělat a nechám ji chvilku vyřvávat, tak se úplně šprajcne a uklidní ji jenom prso. Prostě doufám, že to časem přejde.
@Crazy2v1 Můj starší syn byl takový, z legrace jsme mu říkali „Mrčislav“ jak pořád mrčel a byl nespokojený. Hodně pomohlo když začal mluvit a dokázal říct co by chtěl. Teď mu bude 6 let a je to zlatíčko. Ale první skoro 4 roky jsem si neužila. Mám doma ještě 2,5leťáka a ten má úplně jinou povahu a s ním jsem poznala že i miminko je super a mateřská může být pěkná.
Přeju pevné nervy, nevzdávat se ![]()
@Crazy2v1 píše:
Holky syn (8 měsíců) je pořád nespokojený. 80% dne mručí a knourá, neumí se sám zabavit, takže jsem cely den u nej na zemi a povídám mu, hraju si a zpívám a i přesto pokňouráva cely den. Už nevim co s tím. Je to povaha? Přejde to někdy? Vývojově pozadu není, teď se začal stavět k nabytku, ale jen co stojí už fňuká. Prosím především o rady maminek co mají doma taky naročňátko a jsou s nim 12h denně samy bez pomoci, jak to přežít?
Zuby? Nasa i tyden vkuse rvala nez se objevil. Pak do toho ryma bylo ji 9mes. Silene obdobi ale skoncilo a pak prisli jine radosti-starosti.
Syn byl taky prisernej. Zacal min knourat az v dobe kdy objevoval neco noveho, kdyz si stoupal, atd. A zasadne nespal.
Ja jsem nevedela co s nim, takze jsem se snazila mu porad menit cinnost. Hodina venku, hodina doma, chvili spanek, zase venku atd. Opravdu jsem i 3-4× sla ven. Doma mi stala prace, ale hlavne ze nerval a neknoural. Ale dalo to zabrat. Od ty doby co chodi je to uz mnohem lepsi.
@Luclic dekuju za odpověď, alespoň vím, že v tu chvíli kdy se to děje u nás, se to děje i jinde. Doufam ze to přejde. Jen u nás i kočár nemusí zabrat ( záleží jakou má náladu), jedině nosítko.
@Oplatečka dekuju za odpověď
negativisticky kojenec to je drsné, ale alespoň vám to i lékař dal černé na bílém. Já když si stezuju tak mám spis pocit, ze chybu hledají u mě.