Nootebok pro děti 11 a 14

26860
17.4.19 08:49

@Katka1299 Nechci ti brat iluze, ale pokud to ma zvladnout „nejake hry“ a vydrzet aspon par let, tak sahnete hloubeji do kapsy a kupte novy.
Stary repas tak mozna pro babicku na brouzdani po netu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
17.4.19 08:55

Pod 9000kc nebude nic moc výkonného a odolného a lepší hry to neutahne. To bych si koupila tak já na brouzdání po netu, psaní na emimi a sem tam nějaký seriál. V tomhle se vyplatí trochu zainvestovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
17.4.19 08:59

Přidávám se k diskuzi, budu sledovat. Náš desetileták na něj šetří a počítám, že už se to blíží, kdy ně něj bude.
Ale také jsem mu řikala, že spíše okolo 10ti tis a více.
Osobně si myslím, že tidle puboši budou mít nároky na notas spíše vyšší, než já, kde max otevřu word soubor, emimino a tabulku v excelu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
17.4.19 09:37

Neporadím s konkrétním výběrem, ale napíšu postřeh. Já hodně řeším velikost (+váhu). Sama mám už dlouho od Sony notebook s 19ti palci, po všech stránkách spokojenost, až na tu velikost, při škole jsem ho pak potřebovala občas nosit s sebou (na gymplu občas, na vejšce pak skoro denně) a strašně jsem se s ním nadřela, do batohu se nevešel, vždy k němu extra taška. Možná je to nepodstatný detail, ale mě docela ovlivnil. Myslím, že i u tvých dětí může nastat obdobná situace, ovšem pokud ho budou mít jen doma, tak není potřeba toto řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
17.4.19 09:42

Ja bych hlavne nekupovala notas. Ale klasickej stolni pocitac. Za 9tis neco slusnyho sestavite (koupite) a monitor, mys, klavesnice, repraky se daji poridit za rozumny penize. Ono se u toho prece jen lip pracuje.

Notas kolem 9 tis ti za nejakej rok uz novejsi hry neutahne. A stejne by jste k nemu dokupovali minimalne mys, klavesnici a nejspis i vetsi monitor a repraky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
17.4.19 09:49

@lany2 Tak s tím nesouhlasím, už vidím puboše, jak bude chtít dřepět u stolu. Raději si zalezou s noťasem. Popravdě ani já bych stolní nechtěla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
17.4.19 09:51

@Katka1299 Kolik tam máš slevu? Většina těch ntb jsou předváděcí nebo repasované, moc dobrý dojem to na mě nedělá. Píšeš, že nic supervýkonného, ale na hry je potřeba dedikovaná grafická karta, alespoň 8GB operační paměti+ procesor se slušným výkonem.
Podle těchto požadavků na terastore od 11990,– Buď musíte slevit z požadavků nebo zvýšit budget. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
314
17.4.19 10:14

@AstraG ono zrovna nejaky hry se z postele, nebo gauce blbe hraji, to prave budou chtit co nejvetsi monitor a poradnej vykon aby se jim hra nesekala a vubec sla spustit. Takze pokud notas tak v uplne jine cenove hladine, jinak pocitat s tim ze bude jen na chvíli.
Z rodiny mam zkusenost ze vsichni kupovali stolni a kdyz kluci zacali chodit na stredni a bylo potreba pocitac i do skoly, koupil se nejaky mensi, levnejsi a lehci notas, ktery se bude dobre nosit v batohu a postaci na skolu, filmy, hudbu a net.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26860
17.4.19 10:52
@lany2 píše:
@AstraG ono zrovna nejaky hry se z postele, nebo gauce blbe hraji, to prave budou chtit co nejvetsi monitor a poradnej vykon aby se jim hra nesekala a vubec sla spustit. Takze pokud notas tak v uplne jine cenove hladine, jinak pocitat s tim ze bude jen na chvíli.
Z rodiny mam zkusenost ze vsichni kupovali stolni a kdyz kluci zacali chodit na stredni a bylo potreba pocitac i do skoly, koupil se nejaky mensi, levnejsi a lehci notas, ktery se bude dobre nosit v batohu a postaci na skolu, filmy, hudbu a net.

S timhle souhlasim.
Taky ma doma nas pubos vykonny stolni PC. Az bude potreba neco mobilniho do skoly, poridi se mu lehky netbook, co se vejde do batohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
17.4.19 10:58

S tím stolním souhlasím, cenově už to vyjde líp, dá se tam lecos doplnit, obměnit za lepší, když se něco podělá tak vymenis jednu součástku, navíc výkon je úplně jinde. A děti na základce snad nemusí nosit počítač do školy, aby se muselo řešit jak je to velké a skladné. Potom časem když bude třeba je lepší koupit jenom nějaký ten mini, kde se fakt budou dělat jenom prezentace apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
17.4.19 11:18

Dotaz s mnoha neznámými. Nějaké hry a notebook jsou taky spíš protichůdné pojmy. Notebooky jsou spíš odkázané na interované grafiky s nižším výkonem, tj. spustit se dá dost her, ale rozhodně na nižší detaily a i tak potřebují nemalou operační paměť. Notebooky nejsou obecně určeny na hraní her, ale s omezeními se dá.
Pátral bych na aukcích, kde se do 5 tis. dají sehnat slušné stroje na práci. Procesory Core i3, i5, 4 GB RAM, operační systém spíš Windows 10, protože (i přes rozšíření) Windows 7 končí za pár měsíců podpora a v čase se od něj budou společnosti odklánět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
17.4.19 11:29

Na hry urcite radeji stolni a notas jen tak s sebou na cesty, do skoly nebo i do te postele. A ja uz tohle vybiram spolecne s klukama, protoze se v tech parametrech vyznaji lip nez ja. Notas za deset mam tak max ja, moc po nem nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
17.4.19 22:43

Páni, díky moc za všechny rady a názory. :D Podle toho, co píšete to vypadá, že asi bude praktičtšjší domů pořídit nějaký výkonnější stolní počítač. Ať za chvíli nejsou stížnosti, že už si na tom nic nezahrají – to by asi byl velký problém. 8o
A měnit notebook po roce vážně nechceme – takže se ještě radši podívám i na nějaké dražší varianty na tom https://www.terastore.cz/ když tam mám tu slevu. Protože původní přání byl přeci jenom notebook.
Co jsem se dívala do těch repasovaných, tak se mi líbil https://www.terastore.cz/…d177687.html - HP EliteBook 840 G1 a https://www.terastore.cz/…_d66178.html - Asus R556L z těch dražších. Co myslíte?
Každopádně kdybyste někdo měli nějaké typy na konkrétní (ideálně doma ověřený) stolní počítač/notebook co zvládne puberťáka, sem s nimi!
Jinak se budu ještě dívat po kritériích co psal koumes a snad něco dáme do kupy. Když tak budu volat o radu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
18.4.19 09:18

Ahoj, jak tu předemnou již zmiňovali, tak bude určitě lepší stolní pc, jelikož ntb mají pouze výhodu v mobilitě (přenášení) a skladnosti - a pokud tohle není potřeba, bedna je jasná volba :).

U stolního pc pokud něco odejde, tak jen vyměníte :palec: Taktéž čištění je u pc bedny mnohem jednodušší, kde stačí odšroubovat 2 šroubky a vyfoukat opatrně stlačeným vzduchem. A cena / výkon je tu mnohem lepší.

Zmíněné ntb:
Ten za 7 tisíc je úplný šrot pro důchodce na internet.

Ten za 12 tisíc vypadá lépe, má dokonce i samostatnou grafickou kartu, která při tomto rozlišení displeje rozjede starší hry na střední detaily - možná některé z novějších na slabé detaily (na telefonu v práci nemám možnost mrknout přesněji). Otázka, jak dlouho tento výkon bude dostačující, abyste nemuseli kupovat za 2 roky nový.
Bohužel nemá SSD disk, což je s win 10 opravdu úmorně pomalá varianta.

Neznám váš rozpočet. Co takhle nová bedna za 16,5 tisíce, která bude mít nesrovnatelně vyšší výkon?

https://www.czc.cz/…,209974/kody

• Edit: Jsem opomněl ventilátor - příjdou tam dokoupit celkem 2 (né jeden)
  • Zvolil jsem 240 gb SSD, který postačí na windows i základní programy a k tomu 1tb HDD pro hry a ostatní data.
  • Procesor jsem zvolil lehce lepší, aby nebyla hned nutnost jeho výměny v případě koupě nové grafické karty v budoucnu - s tím jsem počítal i s modulem RAM, kde stačí pak v budoucnu v případě potřeby dokoupit stejnou RAMku a rozšíříte tak paměť rovnou na 16GB.
  • Edit: Ještě mě napadá tam dát RAM s vyšší frekvencí, ale raději bych se zeptal prodejce, jestli tento procesor tak vysokou frekvenci podporuje a nebude tato RAM, jelikož je rozměrově vyšší, nějak zavazet chladiči.

https://www.czc.cz/…3979/produkt

(Jinak Czc sestavuje pc zadarmo a já jsem si nechal u nich dělat už 3 bedny a jsem spokojený, jen si musíte doma doinstalovat windows a ovladače na grafickou kartu, procesor a vše co se týká základní desky - není to nic složitého - vše je na stránkách výrobce jednotlivých komponent a z vašeho okolí to určitě někdo bude umět ;) popřípadě se domluvíte s prodejcem)

A k tomu pokud nemáte monitor, tak třeba full hd od Samsungu:
 https://www.czc.cz/…4681/produkt

Nebo BenQ:
https://www.czc.cz/…1410/produkt

U bedny není součástí windows, ale mohu doporučit windows 10 z Aukra (jedná se většinou o prodej OEM licencí z vyřazených starých pc a je to naprosto legální). Kupoval jsem klíč za 180 kč a funguje již 2. rokem bez problémů :) (samozřejmě koukat na recenze u prodejce!!)

Edit: Ještě doplním, jestli by nebylo lepšítento dotaz směřovat na jiné fórum, kde se tímto rovnou zabívají :roll:

Příspěvek upraven 18.04.19 v 15:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
18.4.19 10:43

@lachim162 souhlas! Rozumny nazor aji s praktickou radou. Ja bych se toho drzela. :palec: Jinak my mame pc taky pres czc.cz … akorat si ho chlap stavel sam, protoze proste kluci maji „LEGO“ rádi. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák