Maminky žijící v Norsku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
30.4.12 12:52

hmm, tak to je fakt daleko. a co vás zaválo až sem?

• Citovat
  • Upravit
norysek
30.4.12 13:17

manžel tam dostal práci- on už tam dříve žil asi 10 roků…
tak ted tam zkusíme být všeci( máme dvě malé děti..)

• Citovat
  • Upravit
7
26.6.12 20:46

Ahoj, můzu se k vam pridat? V roce 2013 se budem asi stehovat do Norska. Manzel tam bude prechazet do pobocky jejich prace, do Osla. Budem se stehovat asi na rok a pul. Mame 4 letou dcerku. J ake mate zkusenosti ze skolkama? Co norstina? diky za odpoved

Příspěvek upraven 27.09.12 v 16:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
27.9.12 15:38

ahoj

Ahoj, náhodou jsem našla tuhle diskuzi a jsem za to ráda :potlesk: S manželem jsme se rozhodli přestěhovat do Norska Oslo ale přesně ještě nevíme podle možnosti práco pro manžela protože v čr je hůř a hůř, jen mám trochu strach do začátku máme 2 letou dceru a nevím jak to v Norsku funguje (školky, rodičovské příspěvky, bydlení atd…)a moje angličtina není zrovna nejlepší. předem díky za odpovědi a názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.12 15:45

Zakladatelko uz jste se rozhodli? bydleli byste hodinku autickem od nas :) my jeste mimco nemame ale moc bysme chteli, jen nejak neumim porucit prirode..snad uz co nejdriv :(

• Citovat
  • Upravit
297
1.11.12 21:04

Ahojte maminky - nory, ja ziju uz paty rok v Laerdalu - sogn og fjordane. Momentalne jsem ve 15tt, takze cekame mimco na jare. jsou tu nejake maminky pobliz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ŠáruušN
1.11.12 21:25

Ahoj, chci se zeptat, jak je to v Norsku s prací, dá se tam sehnat?

• Citovat
  • Upravit
297
1.11.12 21:28
@ŠáruušN píše:
Ahoj, chci se zeptat, jak je to v Norsku s prací, dá se tam sehnat?

pokud mas zaklad norstiny tak to takovej problem neni, ted uz ji skoro vsude vyzaduji, mozna az na nejake sezonni prace. Jinak obecne se sem stehuje vic a vic cizincu, takze je o praci velky zajem, neni vzdy lehke ji najit. ja mam s manzelem jiz 5rok stejnou praci, takze jsme posledni roky neresili, tak nemam moc prehled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ŠáruušN
2.11.12 18:32

@anduletka Aha, tak to bude podobné jako ve Švédsku. O tom jsme už taky přemýšleli… Základ norštiny nemám, umím anglicky a trošku německy… Dá se práce v Norsku najít i nějak přes internet? Kdybys o něčem přecejenom věděla, napiš :)

• Citovat
  • Upravit
11
6.1.13 23:02

Taky se tam chceme s přítelem odstěhovat a chceme si založit rodinu ale mám trochu strach z cizího prostředí. Přítel bydlí přímo v centru osla. Akorát bydlí ještě s dalšími dvěmi kluky na garsonce, jestli by jste měli nějaký kontakt na nějaké levné bydlení byla bych Vám vděčná pokud možno v Oslu přítel tam má práci a to dojíždění v Norsku je jen přeci drahé děkuji :o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
6.1.13 23:44

Manzel takhle pres net nasel svou prvni praci - ale bylo to jen sezonni v hotelu (kde nas teda jeste i sef odrbaval - vsem nenorum strhaval z kazdy hodiny 10nok, jakoze na dovolenou) tak jedine muzu doporucit zkouset a zkouset.. ale urcite neni nad osobni kontakt.. nebo byt tam, kdyz te budou hned druhy den potrebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
7.1.13 14:16

Mohla bych od Vás požádat email nebo fb? jelikož jsem tady nová a nechce mi to pustit časté odesílání zpráv soukromých děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
7.1.13 14:18
@zdarec píše:
Mohla bych od Vás požádat email nebo fb? jelikož jsem tady nová a nechce mi to pustit časté odesílání zpráv soukromých děkuji

poslala jsem vam svuj mejl do sz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
11.1.13 18:53

Ahoj vsem, bydlim s pritelem norem v Norsku 3,5 roku a jsem moc spokojena…jsem prave tehotna v 18.tydnu a bydlime kousek od Oslo, pracuju ve skolces detmi od jednoho do tri let, tady chodi deti do skolky uz brzy, rodice vetsinou oba dva pracuji od roku ditete, takze je to trosku jine, ja ale budu doma s mimcem dele nez rok, v tom uz jsme meli jasno predem, jinak tedy uvidim jak to bude potom s miminkem tady, je to nase prvni:-), pokud jsou tady dalsi maminky cesky z okoli nebo odkudkoliv, ktere take ziji v Norsku, rada se zkontaktuji, moc cechu nas tady neni:-), jinak rada poradim ostatnim pokud budu moci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
11.1.13 19:12

Ahoj Anduletko, ja se pridavam ke skoro maminkam v Norsku, ja jsem v 18. tydnu ted, takze neco malo za tebou utikam:-), bydlime v pritelem v Haslum v Bærum, nedaleko Oslo, skoro 3,5 roku a jsem spokojena, budu rada pokud se zkontaktujeme, moc nas tady neni:-)Renca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová