Maminky žijící v Norsku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12.4.13 23:18

Ahoj holky, já jsem taky z Norska, z jihu, do Osla to máme tak 5hodin. ale face nevedu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
13.4.13 09:40
@pampeliška189 píše:
Ahoj holky, já jsem taky z Norska, z jihu, do Osla to máme tak 5hodin. ale face nevedu :roll:

to je skoda ze nemas face, je to fajn skupina, ted se nam to pekne rozjelo.. :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
28.6.13 10:35

Ahoj holčiny :mavam:
tak koukám že tady je docela dost Čechu :-)
A to jsem si myslela že jsem sama (češka maminka v Norsku) asi i proto že je to Norsko tak Velké :-)
Taky nevedu fb…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
29.6.13 10:37
@Bianka88 píše:
Ahoj holčiny :mavam:
tak koukám že tady je docela dost Čechu :-)
A to jsem si myslela že jsem sama (češka maminka v Norsku) asi i proto že je to Norsko tak Velké :-)
Taky nevedu fb…

kde jsi? no skoda ze nemas fb, rozjeli jsme tam s maminama docela dobre diskuze a poradny… jsem za to rada, uz mi moc holky pomohly, co treba kde se hnat, jak zadat o materskou atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
29.6.13 10:38
@pampeliška189 píše:
Ahoj holky, já jsem taky z Norska, z jihu, do Osla to máme tak 5hodin. ale face nevedu :roll:

no jak jsem psala skoda, protoze uz tam mame okolo 120ceskoslovenskych mamin a zije to tam:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
1.7.13 17:40
@anduletka píše:
kde jsi? no skoda ze nemas fb, rozjeli jsme tam s maminama docela dobre diskuze a poradny… jsem za to rada, uz mi moc holky pomohly, co treba kde se hnat, jak zadat o materskou atd..

Já jsem z jihu :-) Okres Telemark, Kragero,
Jen by mě zajímalo jak si vedou ostatní maminy s norštinou…:-) a jak se jim tady celkově líbí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.7.13 20:22

HOlky, založila jsem uzavřenou skupinu, tak jestli chcete tak se přidejte http://www. emimino. cz/…sku/diskuse/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
1.7.13 21:08

@pampeliška189 jeste jednou tu adresu na tu skupinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.7.13 21:37
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
2.7.13 19:02

jak se jmenuje skupina?

Sice fb nevedu ale dokazu setam i tak prihlasit… jak se jmenuje skupina??? Děkuji předem za odpověd :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
2.7.13 22:45

@Bianka88 https://www. facebook. com/groups/136856483153063/ a nazev Matky v Norsku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16666
21.6.14 20:54

Ahojky holky, omlouvam se, ze sem pisu, idkyz sem vlastne nepatrim…
Uz tu byl ten dotaz polozeny, ale jak je to s praci v Norsku? je tezke ji najit? mate nekdo zkusenost? a jaky je pripadny presun s malym ditetem, jestli je to vubec mozne… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
21.6.14 22:00

@tanik1912 ahoj, bez norstiny moc sanci neni.. musela by si byt nejaky super odbornik v necem aby si sehnala praci jen s anglictinou a resp oni by te tak napul museli pozvat.. jinak je tady cim dal vic cizincu - takze konkurence velika.

Anglicky se sice vsude domluvis, ale do prace te jen s anglictinou nechteji, protoze vsechny papiry, dokumenty, programy jsou v norstine a v praci se taky nechteji bavit anglicky a zakaznici, firemni partneri a podobne taky ne..

s malym ditetem problem nevidim, ti se nauci norsky stokrat rychleji jak dospeli :-)

do zacatku je treba hodne penez, protoze prece jenom tu jsou ciselne ceny srovnatelne ale pri prepoctu je to 3,5× vic nez v ceskych korunach, kdyz hledas bydleni - chteji kauce az tri dopredu a to ti pak naskace.. navic praci nenajdes hned.. neni to takove jednoduche.. a polaku a litevcu a dalsich tu stoji na vsechno zastupy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16666
21.6.14 22:02
@Zuzee87 píše:
@tanik1912 ahoj, bez norstiny moc sanci neni.. musela by si byt nejaky super odbornik v necem aby si sehnala praci jen s anglictinou a resp oni by te tak napul museli pozvat.. jinak je tady cim dal vic cizincu - takze konkurence velika.

Anglicky se sice vsude domluvis, ale do prace te jen s anglictinou nechteji, protoze vsechny papiry, dokumenty, programy jsou v norstine a v praci se taky nechteji bavit anglicky a zakaznici, firemni partneri a podobne taky ne..

s malym ditetem problem nevidim, ti se nauci norsky stokrat rychleji jak dospeli :-)

do zacatku je treba hodne penez, protoze prece jenom tu jsou ciselne ceny srovnatelne ale pri prepoctu je to 3,5× vic nez v ceskych korunach, kdyz hledas bydleni - chteji kauce az tri dopredu a to ti pak naskace.. navic praci nenajdes hned.. neni to takove jednoduche.. a polaku a litevcu a dalsich tu stoji na vsechno zastupy..

skvele.. moc dekuju za odpoved.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
30.12.14 16:14

Ahoj maminky žijící v Norsku :)
Jsem moc ráda, že jsem narazila na tuto diskusi. Ráda bych získala nějaké bližší informace o tom jak se tam žije. S manželem máme v plánu se odstěhovat do Norska. Sice až tak za rok, ale to uteče jak voda. On tam má domluvenou práci, ale já zatím nic. Ted v březnu se nám narodí holčička, takže jí bude tak rok, co by jsme se stěhovali. V podsttě budu pobírat tady v ČR ještě rodičovský příspěvek. Jak by to pak vypadalo, kdyby jsme se přestěhovali? Mohla bych ho pobírat z ČR dál nebo bych dostávala něco z Norska? Na příspěvek na dítě by jsme měli nárok, jak jsem se dočetla. A kdybych pak se mi podařilo pak sehnat práci, kolik stojí školka?
prosím poraďte zkušené maminky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová