Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ivuska.h píše:Mahja píše:No jo, to je prudce nakažlivá chorobaivuska.h píše:Děkuji Ivi, jestli jste mě holky nenakazily…
Mahjo, moc gratuluju! A máme tu leda tak holuby, takže ptactvo zřejmě pohlaví mých dětí neovlivňujeA hlavně pak to nakupování plínek…
![]()
No právě, a leze to dost do peněz, ale mám jich plnou skříň, tak je musím trochu využít, ne? ![]()
Tak vidíš to, alespoň mám na co svést proč budu mít druhou holku, neviděla jsem čápa
on se někde zapomněl. A to taťka věřil, že bude podruhé kluk
.
tady něco na vysvětlenou jak to s těma dětma a čápama vlastně je ![]()
tak já zase tvrdím, že zrcadlo na zámku v Ratibořicích funguje-v roce 2001 jsme tam byli s klukama 14, 13 a 11 na výletě a průvodkyně nám říkala, že kdo si před zrcadlem něco přeje, tak se mu to do roka splní a ejhle za rok jsem měla vytouženou dceru
.
Anonymní píše:
tak já zase tvrdím, že zrcadlo na zámku v Ratibořicích funguje-v roce 2001 jsme tam byli s klukama 14, 13 a 11 na výletě a průvodkyně nám říkala, že kdo si před zrcadlem něco přeje, tak se mu to do roka splní a ejhle za rok jsem měla vytouženou dceru.
jééé, další kouzla a čáry? Gratuluji, že se to podařilo!
Tolik dětí…
martulkasloník píše:
tady něco na vysvětlenou jak to s těma dětma a čápama vlastně jehttp://www.youtube.com/watch?…
Chudák čápík, jak oškubaná slepice, ale krásné video!
Kdyby to tak bylo doopravdy!
Nám se stalo to, že 3.4. k nám na opuštěný komín za barákem přiletěl čáp (přilétají každý rok, ale dřív) a 4.4. se mi narodil chlapeček.
A když se přítel vracel z porodnic domů, tak seděl na štítě domu, kde nikdy předtím neseděl.
Takže čáp asi vážně nosí kluky. ![]()
weruuunka píše:
Nám se stalo to, že 3.4. k nám na opuštěný komín za barákem přiletěl čáp (přilétají každý rok, ale dřív) a 4.4. se mi narodil chlapeček.A když se přítel vracel z porodnic domů, tak seděl na štítě domu, kde nikdy předtím neseděl.
Takže čáp asi vážně nosí kluky.
Jejda, já vídám čapí páreček skoro denně a těhotná nejsem a asi hned tak nebudu. Tak jestli nosí, tak asi někomu jinému..
Jako pohádka pro děti moc krásná
(Akorát já jsem proti, aby bylo moje dítě balamuceno čápem a vránou, proto jsem prozatím odpovídala na všechny všetečné otázky popravdě. Jen jsem se zasekla u otázky KUDY se to semínko dostane od tatínka k mamince do bříška. Nějak se mi nechce tříletýmu dítku vykládat co se kam strká
Ale to je OT, omluvuju
).
PetiteFillette píše:
Jejda, já vídám čapí páreček skoro denně a těhotná nejsem a asi hned tak nebudu. Tak jestli nosí, tak asi někomu jinému..
Jako pohádka pro děti moc krásná(Akorát já jsem proti, aby bylo moje dítě balamuceno čápem a vránou, proto jsem prozatím odpovídala na všechny všetečné otázky popravdě. Jen jsem se zasekla u otázky KUDY se to semínko dostane od tatínka k mamince do bříška. Nějak se mi nechce tříletýmu dítku vykládat co se kam strká
Ale to je OT, omluvuju
).
Ano tak s tím naprosto souhlasím, když jsme koncem ledna zjistili, že čekáme druhé dítě, tak jsme dceři hned popravdě řekli co a jak,byla první kdo věděl, že budeme mít mimi, řekli jsme jí, že aby mohla mít sourozence musíme se mít s taťkou rádi, ví kde je mimi, kudy se narodí, jak moc dlouho tam musí být atd. Viděla jsem rozhovor s psycholožkou, která říkala, že se dětem nemají říkat bludy o čápech a podobné pohádky, má se jim vysvětlit mezi 2-3 rokem pokud už se ptají pravda, protože ve školce nejpozději v první třídě přijdou na pravdu a pak se cítí trapně, může to vést ke komplexům. Dcera bude mít teda teprve v říjnu 3 a pořád se ptá, kdy už se sestřička narodí,jestli kope, kde bude spinkat, co bude papat zajímá ji všechno. Dokonce vyšla i knížka, kde je vše pro děti vysvětlené včetně obrázků, aby to pochopili.
Tak to Samík se zatím neptal
Ho jenom zajímá, kde je miminko, dneska jsem mu ukazovala, jak je malinké, tak se ptal, jestli bude veliké
Ale on zatím takové složitější dotazy nepokládá, tak se spíš bavíme o tom, co bude pak, že bude malinké, budeme se o něho starat, až vyroste, budou si spolu hrát (aj s autama?
) a tak…
PetiteFillette
mě se to vysvětlování pohádkami, že nosí miminka čáp taky nelíbí, pravda úměrná věku jestli někdy vůbec bude druhé bude určitě lepší..
ale tak když doma vidím a poslouchám každý den čápy tak se bavím, že pak nemám být těhotná ![]()
Angua píše:
Tak to Samík se zatím neptalHo jenom zajímá, kde je miminko, dneska jsem mu ukazovala, jak je malinké, tak se ptal, jestli bude veliké
Ale on zatím takové složitější dotazy nepokládá, tak se spíš bavíme o tom, co bude pak, že bude malinké, budeme se o něho starat, až vyroste, budou si spolu hrát (aj s autama?
) a tak…
Tak to naše holky je hodně zvědavá, furt vyzvídá. Můj otec chová pro maso ovce a králíky, kteří pravidelně rodí mladé, že. Takže malá řeší, že ovečky taky mají miminka. Teď se narodili králíčci. Proč jsou tak malí. A furt dokola, ale jen ať se ptá, snažíme se jí odpovídat na všechny dotazy. Teď už i reaguje, když vidí venku kočárek, říká, tam je miminko, to taky budeme mít doma. Večer a ráno před spaním mi dává na břicho pusu
. A když začne mluvit, tak se malá v břichu, vždycky začne mrvit, jak kdyby už na Meli reagovala. To se mi moc líbí.
Tak já taky přispěji jednou příhodou. Než jsem zjistila, že jsem těhotná, pořád asi měsíc vkuse jsme viděli čápy, hodně čápů nám létalo nad hlavou, když jsme jeli v autě. Bylo mi to úplně jasné a opravdu najednou jsem zjistila, že jsem těhotná. Dokonce jsem tušila, že čáp nosí chlapečky a že to chlapeček bude. A byl tam, dnes má 4,5 měsíce
Dodnes se mi to zdá neuvěřitelné, že kolem nás tak dlouho lítali
![]()
čápi rozhodně maji s kluky souvislost a je to jednoduché.
Souvisí to s acidobazickou rovnováhou. Alkalické prostředí znamená více žab, a tedy více čápů. Alkalické prostředí znamená také vyšší pravděpodobnost, že se narodí KLUK! Pozor není to jen jeden vliv, ale je.
No a z výše uvedeného vyplývá, že v místě se zásaditou vodou, např. v místě s vápencovým podložím, je více žab a více čápů a více kluků.
Samozřejmě to platilo v době, kdy voda byla z místních zdrojů, ne v PETu.
Snadné že.