Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj, my se s pritelem o miminko jeste nesnazime, ale asi posledni mesic se o tom bavime a porad je ted kolem me (i kolem pritele) plno capu, tak nevim, co si o tom mysletZrovna dneska jsem videla 5 capu
![]()
Kazdopadne mam taky jednu vtipnou historku. Moje kamaradka je matka samozivitelka, otehotnela s klukem, se kterym nechodi. No, jeste, aby ne, kdyz ma tatinek ditete prezdivku Čáp
A dokonce je to chlapecek.
Takze soudim… ze na tom opravdu neco bude
Mohu tě ujistit, že ani po pobytu v Maďarsku, kde jsme potkávali čápy na každém kroku, jsem těhotná neodjížděla. Udělali jsme v Čechách a jediné, co kolem v březnu lítalo, byl vrabčák.
Já tu mam kolem sebe každý rok čápy. Lítají i přímo nad zahradou, když míří na pole. Oni tu každý rok hnízdí a ve vedlejším obci také. Takže jich každý rok vidím tak pět
. Kamarádce tedy určitě nepomohli, lítají přímo nad nimi také, léta čekání, a mají tedy kluka, ale po 3. Ivf
. Jako pověra pro děti dobré, ale já sama tomu nevěřím
. Ale třeba to pomáhá psychice, když člověk věří, a pak to pomůže tomu uvolnění a třeba početí? ![]()
Kluky i holky nosí jinej pták
A jde těžko odhadnout co zrovna nese.
Tahle „pověra“ vznikla proto, aby se dětem nemuselo říkat, že dítě vzniklo ze soulože vlastních rodičů. Ten nebohý pták za nic nemůže. U nás jsou se železnou pravidelností rok co rok a nad hlavou mi občas proletí. A mám jedno dítě.
@Janli píše:
Ty vole! Včera jsem viděla černýho čápa! Ode dneška už s manželem nespím, ještě aby z toho byl černoušek….
To je ta lepší varianta… ![]()
@boball píše:
A vránu jste někdo viděli? Ta nosí holky
Darka z Vrchní, prchni.
![]()
A nebo také při hokeji tam jedna bruslí po ledě.
![]()
@boball píše:
A vránu jste někdo viděli? Ta nosí holky
No já nevím, u nás letěl nad zahradou čáp a donesl holku ![]()
Ja jsem ted momentalne v obdobi, kdy cekam, jak se tehotensky test vybarvi/nevybarvi…a zrovna vcera po ceste z prace jsem videla jak capa tak i vranu (ne havrana, ale opravdu vranu a to snad poprve v cr) tak jsem si rikala, ze by to bylo hezke znameni😁 🤞 😅
Ahoj holky chtěla bych se zeptat co znamená když každý den vidím čápi dokonce 2 až 3 čápy děkuji