Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kluk3 píše: čápi rozhodně maji s kluky souvislost a je to jednoduché.
Souvisí to s acidobazickou rovnováhou. Alkalické prostředí znamená více žab, a tedy více čápů. Alkalické prostředí znamená také vyšší pravděpodobnost, že se narodí KLUK! Pozor není to jen jeden vliv, ale je.
No a z výše uvedeného vyplývá, že v místě se zásaditou vodou, např. v místě s vápencovým podložím, je více žab a více čápů a více kluků.
Samozřejmě to platilo v době, kdy voda byla z místních zdrojů, ne v PETu.
Snadné že.
To je dobré ![]()
Čekám, až mi zase sednou na sloup před ložnicí…
Děkuju zakladatelce za příjemnou a zábavnou diskuzi, kterou tímhle rozpoutala.
Bohužel čápa v Praze asi jen tak nepotkám. Ale představte si, že nám bude opravovat střechu Pavel Čáp.
Tak třeba to je náhrada za skutečného čápa. Každopádně to beru jako znamení.
Chci se zeptat je normalni za tyden videt capa 3×??jednou byl ode me asi 200 m a dnes nade mnou proletel s klackem v zobaku snazime se o prcka ale nak to nejde
@mischaczekk já ho třeba vidím někdy i častěji, létá na louku za náš barák, bydlí na komíně ve vsi
. Ale my už děti nepřibíráme (máme 2 kluky, ale už jsme si je přistěhovali, než jsme se seznámili s místním čápem, takže nemá žádné zásluhy
).
Jinak hlavu vzhůru a přeju, ať se brzy zadaří
.
@mischaczekk To bohužel asi nic neznamená. Snažíme se dva roky a loni nám chodil přímo před okny po zahradě. Taky jsem se k tomu upínala, že už to konečně vyjde… a nic ![]()
Ahoj holky
, taky přispěju zkušeností, je to tak před měsícem, co mi lítali přímo kolem našeho balkonu 7.NP dva čápi a za 14 dní jsem zjistila, že jsem těhotná, takže věřím, že na tom něco bude, naši předci nebyli žádní blbci, když toto pořekadlo vymysleli
Ovšem jestli čekám kluka nebo holku, to ještě nevím ale je mi to jedno ![]()
teda taky jsem v roztoužení po těhotenství vymýšlela chujoviny a nesmysly, ale čáp??? Jste mně pobavily, k čemu všemu jsou jinak určitě rozumné ženské ochotny přisuzovat význam ![]()
A že si předci zvolili čápa, protože je to největší pták jakého v našich podmínkách člověk může poblíž lidských stavení vídat. Holub by 3kila živé váhy asi těžko unesl a předci si sice vymýšleli báchorky, ale blbí nebyli ![]()
@lekarnicka28 Nikdo taky netvrdí, že je opravdu nosí, ale kde se objevili, bylo hned těhotenství. To máš jako s prezidentem, kde se objeví, víš že bude ožralý ![]()
Moje, babicka ho měla kousek od domu na starem pivovarskem komine, videli jsme ho kazdy den nekolikrat. Ja teda poverciva nejsem a teda nikdo z rodiny, kdo ho videl neotehotnel.
@mischaczekk Jen s klackem? Bez ranečku?
Třeba si pro něj teprve letěl. ![]()
@elchirk Já za svůj život taky viděla mega čápů, to už bych musela mít dětí
Ale ten čáp nebo vrána musí létat kolem tvého stavení, přímo nad ním nebo kolem, ne u sousedů na komíně ![]()
@schatzzi píše:
@elchirk Já za svůj život taky viděla mega čápů, to už bych musela mít dětíAle ten čáp nebo vrána musí létat kolem tvého stavení, přímo nad ním nebo kolem, ne u sousedů na komíně
No, a nejlepší když bude kroužit nad panelákem, hned bude minimálně o 20 dětí najednou víc
.
@BAZÁREK ANGIE proto mě kroužil přímo kolem balkonu, u nás jsem těhotná jen já, pro tento měsíc
A byli dva a doktorka má podezření na vícečetné těhotenství, protože HCG je příliš vysoké ![]()