Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Mkmkz píše:
Ja som nosila rusko, keď som bola prechladena a musela som ísť medzi ľudí aj pred covidom. Mala som zdravotné problémy a veľmi dobre som si uvedomovala cenu zdravia. Aj také prechladnutie vie znepríjemniť život. Nechcela som to predávať ľuďom ďalej. Po covide ma potešilo, že ľudia si ten respirator, alebo čokoľvek dajú, keď vedia, že niečo prenášajú. Ja to vnímam ako ohľaduplnosť.
Bohuzel si na to vetsina lidi nezvykla a uz nenosi nic pres pusu, kdyz jsou nemocni.
@Janča6 Když jsi nemocná, máš být doma..to je základ…nikdy se nic na obličeji nenosilo…pokud se chceš chránit sama, máš možnost, nikdo ti nebrání…tak to je…
@Janča6 píše:
Bohuzel si na to vetsina lidi nezvykla a uz nenosi nic pres pusu, kdyz jsou nemocni.
S tým nič nespravíme.. ale ti, čo si to chcú dať, môžu. A tak je to dobre
Já ho nosím, když jsem nemocná a musím k lékaři. Jinak ne (nemocná dřepím doma)
To si nemusíš připadat divně, občas ho na někom vidím a říkám si, že bud´ je nastydlý nebo má oslabenou imunitu a neřeším to. Máš recht, pokud nejsi úplně cajk, proč to tu chvíli nevydržet
![]()
@Janča6 píše:
Ja od narozeni ne. Ale v dospelosti jsem mela kazdou sezonu podzim - zima nekolik viroz. Pak jsem byla nemocna v unoru 2020 a znovu az covid v lednu 2022. Mezi tim ani rymicka.Ale za me to bylo hlavne tim, ze nemocni vic zustavali doma. Ted uz jsou bohuzel spolecnosti vice tolerovany situace bezne pred covidem, tj. ze nemocni chodi do prace, skoly, skolky, na nakup.
Však to bylo tím, že všichni byli doma a do společnosti nechodili. Naštěstí se to opět vrací do normálu a lidi si opět na běžné nemoci zvyknou.
@Monchichik píše:
@rmot Tak řekla bych, že zubařka a dentálka mají cosi na obličeji proto, aby jim nešlo na obličej kde co, když se ti vrtají v tlamičce…pokud má někdo pocit, že ho respirátor spasí, klidně ať ho nosí…žádná studie účinnost neprokázala…už vůbec ne u těch šmejdů bez certifikace z Číny…řemeslník nejsem, v prachu se nepohybuju, takže jsem ho nenosila…viry a všechno ostatní tím úplně v pohodě projdou…však sami řekli, že je to jediné krásně zkontrolovatelné, je to vidět na první pohled, význam to nemělo…
Přesně, to nosí snad každý zubař od dob cara klacka. Po vyšetření si ho normálně sundává.
@Monchichik píše:
@Janča6 Když jsi nemocná, máš být doma..to je základ…nikdy se nic na obličeji nenosilo…pokud se chceš chránit sama, máš možnost, nikdo ti nebrání…tak to je…
A co kdyz musis treba k doktorovi pro neschopenku? Jinak samozrejme souhlas, nemocny clovek ma byt doma. Ale kdyz uz musi mezi lidi (viz treba ta neschopenka), tak ma byt ohelduplny a vzit si neco na pusu.
@Bytsamsebou píše:
Přesně, to nosí snad každý zubař od dob cara klacka. Po vyšetření si ho normálně sundává.
jojo, v tom má @Monchichik pravdu, nedošlo mi to, že to asi nebude primárně kvůli virům. A je fakt, že všechny zubařky, kde jsem byl, to měly také jen po dobu, co se mě vrtaly v puse a jinak byly bez roušky.
@Janča6 Neschopenku jsem neměla ani nepamatuju…a nikdy se na puse nic nenosilo…a ani respirátor tomu nezabrání…je to jen pro pocit…
@Monchichik píše:
@Janča6 Neschopenku jsem neměla ani nepamatuju…a nikdy se na puse nic nenosilo…a ani respirátor tomu nezabrání…je to jen pro pocit…
Ja jsem taky nemela neschopenku, ani nepamatuju. Ale je to jedna z mala situaci, kdy chapu, ze nemocny clovek jde mezi lidi.
Nenosim, nosil jsem ho jen do krámu, MHD a tak, v době, když se muselo, venku nikdy i když to bylo povinné. Teď ho nenosim zas vůbec, stejně jako předtím ani by mě to nenapadlo, ale pokud ho někdo chce nosit, ať si ho nosí, to nikomu neubližuje, hlavně ať to nikdo necpe na držku mě a caik.
@Janča6 Já nemám problém s tím, když si to někdo vezme…ale já to nosit nebudu…nesnáším to…a nenosila jsem to ani před tím…za mě je to hnus a dýchat se v tom nedá…
Mela jsem ho nosit pořád a mohla jsem si ušetřit spoustu problémů. Jenom pro pocit abych nebyla za blbce jsem si pěkně zavarila
nechápu proč mi zustal post covid když nekdo má jenom rýmu
![]()
@Alinois Chytila bys covid i přes respirátor…holt někdo měl lehký průběh, někdo ne…tuhle jsem četla, že už vědci přišli na to čím to bylo…