Nosítko pro miminko, kdy?

13.6.20 11:49

nosítko pro miminko, kdy??

Ahojky maminky, mám dotaz. Od kdy můžu mimčo nosit v nosítku? Bydlíme zatím v činžáku, a máme pejska, kterého samozrejme musíme venčit :D Přítel je teda zatím doma tak se střídáme, jinak pracuje v zahraniči, takže si pak budu muset poradit sama a napadlo mě nosítko, jen nevím od kdy maleho v tom můžu nosit. Diky za odpovědi :palec: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4731
13.6.20 11:52

Ja mam manducu, ta je vhodna od narozeni, vice znacek je vhodnych od narozeni..doporucuju koupit nove, i kdyz pouzite vypadaji dobre, byvaji vytahana, predevsim takove ty šatkove

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
13.6.20 11:53

Ja nosila cca od 3 mesice veku. Malej nemel v poradku kycle. Jinak nevidim problem v noseni od narozeni, pokud poridis kvalitni nositko :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.6.20 11:56

@Melodie91 Tak to je samozrejmost, ze bych koupila nové, je to jistejsi :) A dekuji za odpoved :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
13.6.20 11:58

Když je vhodné tak klidně od narození, pro malinké lepší šátek. Hlavně ne takové ty co se tváří hrozné ergo a „značkové“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
13.6.20 12:11

Podle znacky/typu. Koukni, jestli mas kolem nejakou nosici skupinu, kde by te mohli je nechat i vyzkouset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.6.20 12:24

Nosila jsem v šátku od cca 3. týdnů, v manduce od nějakých 3 měsíců

• Citovat
  • Upravit
3936
13.6.20 12:33

V šátku můžeš hned, klidně první týden, návod jak to uvázat, najdeš na youtube, hledej „kříž s kapsou“, jinak existují desítky způsobů.

V nositku cca od 4. měsíce. Nosítek vhodných od narození je hrozně málo (Manduca to kdysi i sobě říkala, ale nikdy od narození nebyla, máme ji a je dobrá, ale až tak od 4. měsíce), např. Storchenwiege, ale zase vydrží jenom chvilku. Teď je snad nové Aloe one, tp by taky mělo být od narození, ale nemám zkušenost.

Jestli se tím chceš zabývat, přidej se na facebooku do skupiny „Nosíme děti“, za jeden večer studia budeš vědět všechno, co potřebuješ. Jestli se tím nechceš zabývat, kup si od 4. měsíce nositko (látka od kolene ke koleni, záda ohnutá, nosí se čelem k rodiči - ne úzký pruh látky mezi nohama, ne tvrdá vyztužená záda, ne nosit čelem ven) a do té doby buď šátek, nebo počkej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
13.6.20 12:42
@Melodie91 píše:
Ja mam manducu, ta je vhodna od narozeni, vice znacek je vhodnych od narozeni..doporucuju koupit nove, i kdyz pouzite vypadaji dobre, byvaji vytahana, predevsim takove ty šatkove

Manduca od narození rozhodně není vhodna. Nejdříve tak ve 4 měsících. Od narození nejlépe šátek, nebo nositko storchenwiege.

• Citovat
  • Upravit
1354
13.6.20 13:08

Od 6 dne po porodu jsem začala nosit v nosítku MoniLu UNI Start, je to šátkové nosítko vhodné od narození do cca roku věku. Pak jsem přesedlala na nosítko MoniLu UNI, a jsem s ním maximálně spokojená. Vhodných nosítek od narození je celkem dost, akorát je lepší se poradit od zkušenějších, případně se přidat do nosící skupinky a i vyzkoušet. Bacha na značky jako Chicco, Ergobaby, Kinderkraft… Nejsou to vhodná nosítka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pjg
19
1.1.21 13:33

Jsou různá nosítka a šátky od různého věku, já používám Tula free to grow, je od narození do nějakých 4 let mám pocit, nebo 6ti:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
1.1.21 13:43
@pjg píše:
Jsou různá nosítka a šátky od různého věku, já používám Tula free to grow, je od narození do nějakých 4 let mám pocit, nebo 6ti:)

Tula je cca od 2 měsíců, do roka maximálně, u drobnějších dětí dýl. Nosnost dvacet kg bohužel neznamená, že do něj nacpeš šestileté 20 kg dítě. Výrobce může tvrdit, co chce, ale není to reálné. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Diana-Redakce
26.2.21 10:54

Nová poradna o zdravém nošení :-)

Dobrý den,

dovolujeme si vás upozornit na novou poradnu o zdravém nošení dětí, ve které se můžete na cokoli ohledně nosítek i šátků zeptat. Naše odbornice vám ráda poradí i se způsobem vázání a individuálně doporučí nejvhodnější způsob právě pro vás :-)

Přeji krásný den

Diana :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko