Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Sarik12 píše:
@suvik
Tak dcera mela do roka 7× CA, tak nevim. I kdyz ji by trocha aktivity jen prospela (ber s nadsazkou)
tak predpokladam, ze ji nemela jen tak pro nic za nic. ![]()
@suvik
No jasne ze ne, ale tvuj prcek by ji taky nemel jentak, ne? Ale obavy chapu, je to vzdy zasah
No tak samo jsem tam sla s tim, ze je to nutnost, ted se situace zmenila a mam to ponekud prehodnoceny. Nicmene to se zase muze zmenit, nejsem zas nejakej radikalni blazen. Ale uricte to ted budu zvazovat vic opatrne.
A ja tou diskuzi fakt nechci nikoho strasit, spis si jen myslim, ze by se to predoperacni nemelo podcenovat.
Ja jsem porad vahala, mel tyden predtim tu rymu, ale nikdo se nad tim nijak zvlast nepozastavoval. Akorat na prijmu spis kvuli moznym komplikacim s krvacenim, ovsem dost nejasne, stylem, to si rozhodnete sama…
@suvik píše:
@Sarik12No tak samo jsem tam sla s tim, ze je to nutnost, ted se situace zmenila a mam to ponekud prehodnoceny. Nicmene to se zase muze zmenit, nejsem zas nejakej radikalni blazen. Ale uricte to ted budu zvazovat vic opatrne.
A ja tou diskuzi fakt nechci nikoho strasit, spis si jen myslim, ze by se to predoperacni nemelo podcenovat.
Ja jsem porad vahala, mel tyden predtim tu rymu, ale nikdo se nad tim nijak zvlast nepozastavoval. Akorat na prijmu spis kvuli moznym komplikacim s krvacenim, ovsem dost nejasne, stylem, to si rozhodnete sama…
ty jo, tu větu nesnáším. „Si to rozhodněte sama“. Jak si mám něco rozhodnout, když o tom prdlajz vím. By to měli rozhodnout Dr. Vždyť oni nejlíp vědí co a jak. Dělají to dnes a denně. Tak by měli vědět, co si mohou dovolit. Chápu, že ti nikdo nezaručí, že komplikace nenastanou, ale ty můžou nastat i když tam jde dítě úplně zdravé, bez potíží, ne?
Tak v kvetnu jsme sli znovu, nastesti byl cely mesic predtim zdravy, ale nervy jsem mela jak blazen. A stejne jim pry po narkoze opet zatahoval, takze zustal jeste dve hodiny po zakroku radsi na ARO. Pak mel mensi krvaceni, to se ale zastavilo a uz nepokracovalo. Druhej den byl dost uplakanej, pustili nas, mel pak teplotu, po tydnu na KO uz byl uplne v poradku.
No desnej nervak pro me.
nastesti to dopadlo dobre. ![]()
Právě řeším to samé, v pondělí máme jít na zákrok, malý celý leden ne že by měl rýmu, ale jako by pořád chrochtá a v něm to chrčí, na orl jsme byli ještě v lednu v pořádku, testy výsledky taky v pořádku. ale něco tam pořád je tak ted nevím jestli se mám bát nebo jsou na to zvyklí, že ty děti nejsou úplně čistí.
@kleofas nám bylo řečeno, že u trhání nosních mandlí může být i rýma, protože právě ta je nejčastějším důvodem operace. Dcera šla na sál se žlutou rýmou, lékaři to věděli, všechno proběhlo úplně na jedničku, není to ani měsíc.
Ano, jsou na to zvyklí. Děti se zvětšenou nosní mandlí mají rýmu prakticky pořád, takže kvůli tomu vám to neodloží. Při příjmu určitě koukají do krku a samozřejmě, že kdyby to vypadolo třeba na angínu, tak se zákrok neprovádí. Jinak dcera to absolvovala před lety a to mi přišlo, že má tu rýmu horší než byla obvykla a zakrok proběhl bez komplikací.
Ani nevíte jak jste mě ted uklidnili, jsem z toho úplně hotová. Už at je to za námi.
No hlavně nám budou dělat dohromady mandli a trubičky do uší.
@kleofas nestresuj se zbytečně, všechno bude určitě ok, je to úplně rutinní zákrok
.