Notebook do 6-7 tisíc korun?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5866
28.10.17 16:48
@a12 píše:
ja bych si teda zadnou elektroniku z druhy ruky nekoupila :nevim:

tak ono když tomu někdo rozumí, tak je to super věc si myslím, manžel si takhle sestavil počítač a já mám z druhé ruky notebook a v pohodě funguje třetí rok a za hubičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
28.10.17 16:50

V té ceně bych brala HP 250 (HP 255)
Nazapomeň si připočíst cenu za licence pro Word a Excel (https://www.alza.cz/…18854887.htm)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
28.10.17 17:27

Jukni po repasu. Dostaneš i se zárukou za ty peníze mnohem víc muziky než u nového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68916
28.10.17 17:41

Pořizovali jsme před časem za tuhle cenu repasovaný. Potřebovali jsme parametry vzhledem k tomu, co jsme na tom chtěli dělat, taky aby byl dostatečně malý (měl to být nástupce starého netbuku, ty už jsou dneska k sehnání velmi okrajově). Připlatili jsme si pár stovek záruku na dva roky a zatím to splňuje všechna naše očekávání.

Word a Exel nepotřebuješ, třeba Open Office seženeš zdarma a pracuje se v tom stejně. Pokud teda chceš jít legální cestou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
28.10.17 17:56

Já jsem takhle odkoupila z práce vyřazovaný notebook pro mámu za tisícovku, nahráli jsme tam os ubuntu(linux) a jako prohlížečka netu funguje skoro 3 roky a spokojenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
28.10.17 18:08

Syn i bracha a ted i kamarad si koupili na GIGACOMPIUTER, maji treba drobnou vadu, ten synovo 5mm praskly kryt pod nazvem vyrobku..za tu cenu by takouvou masinu v obchode nedostal…vsichni kdo tam koupili jsou spokojeni, Notas dostal primo do rukou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
28.10.17 18:26
@Adinal píše:
Zkus repasovaný notebook, sice použitý, ale se zárukou.
Třeba zde:

https://www.levnapc.cz/…tebooky.html

https://www.pocitarna.cz/notebooky/?…

Co znamena repasovany?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
28.10.17 18:27
@Moise píše:
@blabla123 pro tohle použití to máš ale úplně jedno. POkud tam občas napíšeš něco ve wordu a dojdeš si 3× týdně na mail, nezasviníš si ho kravinama a nepotřebuješ archivovat velké soubory, tak je to v pohodě. U nás si takový notebook kupovali rodiče a mají ho už několik let jen na prohlížení webovek, email a banku

Internetove bankovnictvi, email a psani ve wordu a excel…obcas o vukendu surfovani po netu jako emimino;) a obcas youtube..fotky atd a filmy mame na flashce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
28.10.17 18:33
@lampulina píše:
Internetove bankovnictvi, email a psani ve wordu a excel…obcas o vukendu surfovani po netu jako emimino;) a obcas youtube..fotky atd a filmy mame na flashce…

V tom případě si připlať, jestli chceš novej, to za 7 nemáš ani náhodou :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3596
28.10.17 18:35

Takových diskusí tady bylo za posledního půl roku asi 5, nechápu proč má někdo potřebu zakládat další když stačí zadat do vyhledávače ono slovní spojení. Je tam rad i názorů dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
28.10.17 18:36

Navíc ty rady jsou pořád stejný, repas nebrat, levnej šunt taky ne. Nejlepší je počkat, trochu došetřit a koupit normální ntb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
28.10.17 18:39

@Big boss Proč ne repas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
28.10.17 18:47
@Adinal píše:
@Big boss Proč ne repas?

Záruka 6 měsíců dle zákona, ať už ti tam napíšou co chtějí tak po půl roce se ti na nějaký reklamace vse_ou, někde píšou záruka rok, dva, ale realita je jinde.
Další věc je kdo ty stroje repasuje, polovina z nich tomu pořádně nerozumí, je to stejný jako s autama a automechanikama. Servis si dnes otevře každej jouda co má pocit že tomu rozumí, kdo je ještě větší jouda tak se v takovém servisu nechá zaměstnat.
Rozbitá věc není nová věc, slepenej talíř taky ještě chvíli vydrží, ale ne tak dlouho jako novej. Jestli chcete ntb co vydrží rok tak prosim kupte repas, ale novej vydrží minimálně roky 3 a víc, pak si spočítejte kolik Vás vyšel ten ntb ročně a uvidíte že jste ušetřili velkej prd.
To je můj názor, chápu že ne každej má peníze na ntb za 20 nebo 30 tisíc, ale na nenáročné domácí používání stačí comp za 12-15 tisíc, kterej má slušné parametry včetně výkonu a výdrže. To není taková suma která by se nedala ušetřit a měla by člověka existenčně zruinovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
28.10.17 19:19
@Big boss píše:
Záruka 6 měsíců dle zákona, ať už ti tam napíšou co chtějí tak po půl roce se ti na nějaký reklamace vse_ou, někde píšou záruka rok, dva, ale realita je jinde.
Další věc je kdo ty stroje repasuje, polovina z nich tomu pořádně nerozumí, je to stejný jako s autama a automechanikama. Servis si dnes otevře každej jouda co má pocit že tomu rozumí, kdo je ještě větší jouda tak se v takovém servisu nechá zaměstnat.
Rozbitá věc není nová věc, slepenej talíř taky ještě chvíli vydrží, ale ne tak dlouho jako novej. Jestli chcete ntb co vydrží rok tak prosim kupte repas, ale novej vydrží minimálně roky 3 a víc, pak si spočítejte kolik Vás vyšel ten ntb ročně a uvidíte že jste ušetřili velkej prd.
To je můj názor, chápu že ne každej má peníze na ntb za 20 nebo 30 tisíc, ale na nenáročné domácí používání stačí comp za 12-15 tisíc, kterej má slušné parametry včetně výkonu a výdrže. To není taková suma která by se nedala ušetřit a měla by člověka existenčně zruinovat.

mám repasovaný notebook víc jak 4 roky a pořád funguje. Jediná „nevýhoda“ je, že má už v háji baterku, takže musí být pořád zapojený v zásuvce. ale to pro mě není problém, protože ho stejně používám jen doma. A kdyby mě to štvalo, tak koupím novou baterku. Takže bych repasovaný notebooky nezatracovala.

• Citovat
  • Upravit
3596
28.10.17 19:34

@lucenka
Ok, vyjimka potvrzuje pravidlo, můj chlap počítačový antitalent má notebook už 7 let, frčí pořád jako za mlada, kupoval jejý nov tehdy za 10 tisíc, potřeboval jej jen na běžné věci jako je email a internet a baterka vydrží pořád minimálně 40 minut i po těch sedmi letech, neuvěřitelné, ale je to tak.
Já mám ntb taky od nového, ten pracovní stál asi 25K čili to není žádná darda, asi tak střední třída bych řekla, ale mám ho třetím rokem, za tu dobu se ani jednou nezasekl, baterka vydrží pořád přes dvě hodiny, jednu dobu běžel 7 měsíců v kuse bez restartu!!!
Za ty tři roky jsme jednou vyčistili ventilátor a to je všechno.
Už vidím jak repasovaný notebook vydrží 7 let, nevydrží tedy ne v solidním stavu a se solidní rychlostí o baterce nemluvím. Pro mě je výdrž baterky v ntb celkem zásadní věc, proto se tomu říká přenosný počítač, kdybych to chtěla mít pořád napojené na síti tak si nepořizuji ntb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák