Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Párkrát už se mi telefon vybil tak, že kleknul uplně. Telefon hodně používám, takže nevím, jestli je to baterií, častým používání nebo nějakými aplikacemi? Je nějaký způsob, jak to zjistit? Dostala jsem radu vrátit telefon do továrního nastaavení, ale to nechci - nechci přijít o vše, co tam mám. Dneska jsem byla rozhodnutá pro novou baterku, ale teď mám pořád 74 % (nabíjela jsem kolem poledne) a telefon jsem moc nevyužívala. Nerada bych zbytečně kupovala novou baterii, aby to pak bylo stejné.
Vypínat aplikace na pozadí, některé odebírají hodně baterie..správně nabíjet..měla jsem podobný problém a baterie mi při častém používání telefonu vydrží cca 48 hod
@Kateřina Hubálková píše:
Vypínat aplikace na pozadí, některé odebírají hodně baterie..správně nabíjet..měla jsem podobný problém a baterie mi při častém používání telefonu vydrží cca 48 hod
Jak?
Správné dobíjení je jaké?
@Sára 1 píše:
Jak?
Správné dobíjení je jaké?
Nenabijet do 100% ale jen do 80%. A nenechat to uplne vybit. Zacit nabijet, kdyz mas tak 20%. Jak jsou to „nove baterie“ tak je to na jinym principu, nez byli za nas nokie, atd…
No ja sem si snizila kontrast na pulku a z aplikaci mam zaple jen WhatsApp, email, sms a samozrejme zmeskane hovory. Jinak vse ostatni vyple.
Jo a taky se mi stalo, ze se mi pres noc zacal tel hrozne vybijet. Tak sem to restartovala a zase v pohode.
@TopSecret píše:
Nenabijet do 100% ale jen do 80%. A nenechat to uplne vybit. Zacit nabijet, kdyz mas tak 20%. Jak jsou to „nove baterie“ tak je to na jinym principu, nez byli za nas nokie, atd…
No ja sem si snizila kontrast na pulku a z aplikaci mam zaple jen WhatsApp, email, sms a samozrejme zmeskane hovory. Jinak vse ostatni vyple.
Aha. A já myslela právě dobíjet vždy naplno. Nedelala jsem to, protože často jsem to nestihla a musela jit. Našla jsem si lepší baterku, že bych objednala, ale abych nebyla nepříjemné překvapená, že to vydrzi jen o trošku více. Nevím, čemu se říká nová baterie. Já ji mám pár let. Budu se ptát hloupé, ale jak jde vypnout nějakou aplikaci? Jdou vypnout aktualizace? Mám internet jen přes WiFi. Mám to pokaždé vypnouty, když někam pojedu?
@Sára 1 píše:
Aha. A já myslela právě dobíjet vždy naplno. Nedelala jsem to, protože často jsem to nestihla a musela jit. Našla jsem si lepší baterku, že bych objednala, ale abych nebyla nepříjemné překvapená, že to vydrzi jen o trošku více. Nevím, čemu se říká nová baterie. Já ji mám pár let. Budu se ptát hloupé, ale jak jde vypnout nějakou aplikaci? Jdou vypnout aktualizace? Mám internet jen přes WiFi. Mám to pokaždé vypnouty, když někam pojedu?
No ve smartphonech je tusim Lithium baterie. Nebo tak nejak. Zkratka jina, nez ve starych telefonech. Tam nemusela tolik vydrzet.
No to mas podle telefonu. Vetsinou v nastaveni, aplikace. Musis se v tom trochu pohrabat. Presne tak. Vypnout u nich taky aktualizace.
Proste vse vypnout, aby ti to uz nepsalo na pozadi o aktualizacich ci o novych zpravach, pocasi, atd…
Vypnes si to natrvalo. Wifi nechas zapnutou. Nevim, jak to funguje u tebe, ale kdyz odjedu, vzdalim se od wifi, tak mi tam automaticky skoci pres mobilni data. Kvuli WhatsApp a tak.
No a samozrejme te wifi hooodne vybiji telefon. A pokud mas starsi typ, tudiz mensi kapacitu baterie, tak to tak dlouho nevydrzi. A plus stari. Hele ja ji mam rok. Nabijim 2× denne, ptze sem na mobilu porad. A to mam baterii 3000 mAh.
No a taky je dobrej nejakej cistic dat. Ja mam CleanMaster. Ten ti zrychli telefon a sam ti zastavi ty aplikace, co treba tri dny nepouzivas.
Ale ja si to pak vypla natvrdo a byl klid.
V Nastavení/Baterie je graf spotřeby a v řádcích to, co se na spotřebě podílelo od posledního nabití. Na to je potřeba se podívat a z toho pak dělat závěry. Obecně největší spotřebu má displej, pak WiFi, GPS a telefon v závislosti na síle signálu. Spotřeba běžících aplikací na pozadí není významná. Doporučení nenabíjet na 100% je dobré pro životnost. Vybitý telefon je ale k nepotřebě a hluboké vybíjení baterii také neprospívá, takže doporučení je v praxi problematické.
Prostě svítit co nejmíň a když to nestačí, tak si vzít s sebou PB.
@TopSecret Baterii mám taky 3000 mAh. Mám internet v mobilu jen přes WiFi.
@Black Cat Nějak se mi nepodařilo se v tom zorientovat. V telefonu nemám vůbec ty možnosti, co jsou v článku uvedeny. ![]()
@JTom Momentálně to mám takhle:
Provoz na baterii 2 d 0 h 9 min
Pohotovostní režim 33 %
WiFi 31 %
V nečinnosti 25 %
Displej 9 %
Chrome 2 %
Závěr je jaký? ![]()
Není tam nic zásadního, kvůli čemu bys musela telefon uvádět do továrního nastavení.
Z toho, co jsi zatím napsala, nevyplývá, že je špatná. Chtělo by to vědět, jakou dobu vydrží při jakém zatížení.