Nová kuchyně - cena?

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
74219
6.1.13 20:10

Kdybych si vybírala znovu, asi bych si dokázala vybrat v Ikee, teď tam mají hezké kuchyně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
6.1.13 20:15

Když nebudeš chtít nějaký přepych tak by jsi se měla vejít do 50ti tis. i se spotřebiči. Dělala teď kamarádka a spotřebiče má mora. Nevím teda myčku co je za značku :think:

Příspěvek upraven 06.01.13 v 20:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fayinka
6.1.13 20:16

Máme panelákovou kuchyň od Oresi - bílá Pulita. Obkladačky z hornbachu. Stála cca 165tis (i s myčkou, digestoří, troubou, mikrovlnkou a kera deskou). Podle katalogu se dá cena docela snadno spočítat - vybereš si přesně skříńky, spotřebiče, poličky, výsuvné systémy..prostě vše. Já se s výslednou cenou sekla jen o pár tis. (Ale návrh je opravdu zdarma, tak za zkoušku nic nedáš)

• Citovat
  • Upravit
487
6.1.13 20:17

My jsme si nechali udělat kuchyň od řemeslníka na míru. Udělal nám návrh na levnou variantu, normální a luxusní. Nechali jsme si udělat tu normální a vyšla nás na 110 000,– se vším všudy. Máme celkem malou kuchyň. Nevleze tam stůl pro 4. Máme ho udělaný z pracovní desky a priražený k rohu. Vlezou se k němu 3 lidi. Určitě bych si nekoupila kuchyň někde v Oresi a spol. Tchýně takovou má, namontovali ji za 2 dny a po 2 letech vypadá dost zdevastovaně - nekvalitní materiály. Určitě bych se obrátila na řemeslníka s dobrými referencemi nejlépe od známých. Rozhodně jsme neprohloupili. Ale nechci tu nikoho hanit. Může se podařit pěkná kvalitní kuchyně i z obchodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
6.1.13 20:18

Tak nám jí dělal soukromník, vyměřila jsem si metry, šířku, výšku, došla bez objednání do Oresi (ono tam narváno nebývá), tam jsem jí to vše ukázala (předem nakreslené), ona ještě poradila a vypracovala návrh, ten mi poslala na e-mail, párkrát jsem i volala, aby něco předělala. Když jsem to měla na papíře, tak jsem to probrala s tím soukromníkem a udělal to on. Vůbec nic ve smyslu (ze strany Oresi), že to potom musím od nich mít…návrh je zadarmo i cenová kalkulace. Jo, a cenově nám to vyšlo skoro stejně - jak Oresi, tak ten soukromník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
6.1.13 20:20

@missmiri
taky záleží kolik tam budeš chtít šuplíků ( jsou dražší právě kvůli kování) a kolik skříněk

u IKEA kuchyní nezapomeň, že si to budete muset sestavit sami nebo někomu zaplatit, pak se rozdíl oproti kuchyni od truhláře trochu změnšuje
navíc někdy nejde sériovou kuchyn ( Oresi, IKEA, Asco apod ) napasovat do paneláku - buď něco přebývá nebo musíš něco nechat dodělat na míru

Oresi jak už bylo zmíněno, je Polský výrobek a to se taky projevujena kvalitě. Pracují s tenším laminem, aby to krom jiného bylo levnější, ale to, že se ti pak prohýbají skřínky a poličky, to už nikde moc nezjistíš :nevim:

ajinak kuchyňské studio je tu právě od toho, aby ti ten návrh snad udělalo samo, podle tebou daných rozměrů a rámcové představy.
Měli by vědět kam co jde a nejde dát, co může být vedle sebe a co raději ne ( ergonometrie ) a tak.

Škoda, že jsi z Opavy, dala bych link na truhláře tady od nás, ale takhle je to bezpředmětné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
6.1.13 20:23
@missmiri píše:
Zdravím. Kolik by tak mohla stát nová kuchyně? Spíše menší, do panelákového bytu s vestavěnými spotřebiči jako je běžný vestavěný sporák, myčka (lednička ne). Kolik jste zaplatily včetně obkladů, odpadů, instalací? Když jdu do kuch. studia, tak chtějí po mně už konkrétní návrhy a představy. Já zatím ale zjišťuji, zda na to bude dost peněz :-D

To ti takhle nikdo neřekne. Přijde na to jaký máš představy, jaký chceš materiál, jestli chcete dělat komplet všechno, nebo jenom linku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10709
6.1.13 20:24

Zrovna včera jsme byli v Oresi, nechali si udělat návrh… kuchyni budeme mít spíš větší a vybrali jsme ty kvalitnější-dražší zásuvky s pojezdem, žádný z kopřiv plot… a cena nás mile překvapila :palec:
přístup pána byl velice vstřícný (v HK), v žádném případě nenaznačoval, že je teď už třeba kuchyň koupit u nich… Přístup se nám moc líbil, dávají záruku 7 let, což o něčem podle mě svědčí a když si objednáme kuchyň teď, ale montovat budeme chtít až třeba za rok, máme garanci dnešní ceny :palec:
I jsme si s manželem říkali, že poptávat u truhláře pravděpodobně dál nebudeme, co víme od známých, cenově jim ty kuchyně vyšlě víceméně stejně, některé i menší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
6.1.13 20:38

Oresi nedoporučuji, každý kdo ji má si stěžuje, je zbytečně i drahá an to že to jsou poláci. Mám z mobelixu sestavily jsme sami, desku dal truhlář a je velmi kvalitní. Bez spotřebičů stála 49 tis a je malá 3 horní skřínky 4 spodní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fayinka
6.1.13 20:44

@katule9 my máme kuchyň z oresi a je báječná. Za mě mohu jen doporučit! :dance:

• Citovat
  • Upravit
3678
6.1.13 20:51

My si kuchyň dělali u místního truhláře - rodinný přístup a skvělá domluva. Sama jsem měla představu, co kde chci v kuchyni mít, měli jsme cenový strop a bylo to. Ono záleží na jak dlouho kuchyň děláte, kamarádka dělala kuchyň v bytě, kde věděla, že do budoucna s rodinou nebude, že půjdou do většího, od toho také volila co nejlevnější řešení, my se stěhovat neplánujeme a proto jsme měli strop 250 tisíc včetně spotřebičů, plus 50 tisíc jsme měli vyčleněno na pracovní desku. Nakonec nás vyšla trošku víc, ale toto je investice, které se nelituje ;) Kuchyň nám slouží už 3,5 roku a je pořád jako nová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7735
6.1.13 20:53

My jsme dělali kuchyň cca před rokem. Obešli jsme několik kuchyňských studií a nestačili jsme se divit, kolik chtějí za kuchyň do panelákového bytu. Nakonec jsme oslovili stolaře, který nám kuchyň udělal přesně podle našich představ v lesklé folii slonová kost. Měla jsem strach z toho, jak se bude taková kuchyň udržovat. Byla jsem mile překvapena :lol:.Dost peněz stojí jednotlivé pojezdy a kování. Za celou kuchyň včetně spotřebičů, LED osvětlení a skleněného obkladu jsme dali cca 150 tisíc. Jsem max. spokojená. Kdybych si někdy nechala dělat kuchyň, tak jedině od stolaře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10709
6.1.13 21:14

Ja to tady pročítám, tak truhláře jistě zkusíme… nás cena v Oresi tak mile překvapila, až jsme si říkali, že to truhláři nemůžou udělat levněji :think: No, za zeptání, jestli vážně nemůžou, nic nedáme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9014
6.1.13 21:18

Musím ještě doplnit k svému rozpočtu, že pracovní desku jsme kupovali přes 8 m, protože z ní budem mít i pult pod oknem, jo a nemám řádné horní skříňky, jen dvě podlouhlé prosklené s výklopem nahoru, máme lesklou žlotubílou Abstrakt. A ještě jsem zapoměla dopsat spižní skříň navíc, s pojezdy a ta stála asi 8000. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
6.1.13 21:19

My jsme delali kuchyn pred 2 roky. Bydlime v panelaku, kuchyn je 3×3 metry a linku mame do L od kraje pres roh do druheho kraje. Vrchni policky mam az do stropu, vejde tam spousta veci a neprasi se nahoru. Delal nam to pan na miru, obklady nemame, mame tam misto nich stejnou desku, jako je pracovni, jen tensi a je to super na udrzbu, to doporucuju a taky to dobre vypada.
No ale jinak… vybourani kachlicek, stareho spajzu + nachystani odpadu a nas vyslo 3 000,–, elektriku si delal manzel sam, takze zadara, spotrebice (trouba, sporak, mycka, digerstor) nas staly 36 000,– a kuchynska linka vc. maleho stoliku pod okno 63 000,– (v cene je i drez s baterii, pojezdy na 6 plnovysuvnych supliku, otocny karusel do rohove skrinky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný