Nová kuchyně - cena?

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1483
6.1.13 21:24
@IvkaH píše:
4 roky zpět nás vyšla kuchyň na míru včetně spotřebičů (digestoř, vest. trouba, vest. mikrovlnka, indukce, myčka) vyšla na 200tis., má 11m + půlt se stolem
Výrobce http://www.trs-nabytek.cz/

Díky, ale to bych si opravdu dovolit nemohla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
6.1.13 21:26

@fayinka Tak možná že se polepšily to nepopírám :think: ale když si nechala dělat ségra před 7 lety tak to teda byla dost drahá, a a neposlaly nám k ní několik věcí takže kuchyn se nakonec sestavovala 2 týdny než poslaly chybějící díly. I ostatní kamarádky si stěžovaly na cenu i kvalitu ale je to už pár let :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1483
6.1.13 21:31

Díky holky za názory a zkušenosti :palec:. Pozkouším se ještě poptat u truhlářů. Chci opravdu něco na míru, Ikea se mi líbí, ale kdo by to dal dohromady, aby to sedělo? My na to moc zruční nejsme. Oresi mám taky všude okolo špatné reference, design se mi ale líbí…no a kuchyň za 200 tis. si také dovolit nemůžeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30919
6.1.13 21:44
@missmiri píše:
Díky holky za názory a zkušenosti :palec:. Pozkouším se ještě poptat u truhlářů. Chci opravdu něco na míru, Ikea se mi líbí, ale kdo by to dal dohromady, aby to sedělo? My na to moc zruční nejsme. Oresi mám taky všude okolo špatné reference, design se mi ale líbí…no a kuchyň za 200 tis. si také dovolit nemůžeme.

V Ikee si muzete objednat i montaz. Nebo alespon montaz pracovni desky. Tak jsme to delali my, skrinky sami, desku montovali oni, protoze mame rohovy spoj a chtela jsem ten neviditelny- frezovany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9015
6.1.13 21:44
@missmiri píše:

No Ikea má plánovač na netu, tam to hodíš a jedeš a nebo dojít přímo do Ikei a tam ti udělají s tebou plán, nenech se do ničeho tlačit, je dobré mít aspoň řámcovou představu, kde chceš mít troubu a desku a dřez. Ikea se pohybuje v různých cennových relacích, odvíjí se to od druhů šuplíků, pojezdného programu, třeba otočných polic v rohových skříňkách a hlavně taky na druhu dvířek a pracovních desek. Na tom netu najdeš všechny rozměry, ale mě osobně nejíc pomohlo, když jsem si od nich přinesla takovej tištěnej černobílej seznam dvířek a druhů a cen a podle toho jsem jela původně.
Teď jak změnili trochu ty stránky na netu, tak je někdy težk dohledat všechny skířňky a dvířka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
6.1.13 21:56

@missmiri my jsme montovali kuchyň z Ikey sami (resp. teda hlavně manžel s tchánem), tchán od začátku reptal, že to nikdy nesložíme - a je to fakt jak stavebnice, nebylo to složitý a celou kuchyň měli smontovanou za 2 odpoledne ;) jen desku nám dělal truhlář, protože jsme chtěli neviditelný spoj… kuchyň nás vyšla cca na 50 tisíc nábytek (L-ko - 240 cm jedna strana, 305 cm druhá strana, spižní skříň a skříň pro vestavbu trouby a mikrovlnky, 4 nízké horní skříňky s výklopem nahoru) a 50 tisíc spotřebiče (indukční deska, digestoř, trouba a myčka), dvířka máme Adel bříza (takže ne úplně nejlevnější) :)

podobná kuchyň v kuchyňském studiu vycházela asi o 20000 dráž - ale bez dojezdů v zásuvkách a výsuvů ve spižní skříni :jazyk: pak by se to zvedlo ještě asi o 20000 tisíc, kdybych to tam chtěla (a že já to chtěla :lol: )

pro představu přidávám obrázky z Ikea plánovače (takhle nakonec kuchyň vypadá, jen jsme nakonec nekoupili tu roletovou skříňku v rohu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
annnnn
7.1.13 08:43
@missmiri píše:

Ahoj, pokud máte alespoň základní nářadí, tak si ikeu opravdu dokážete i sami - možná to potrvá déle, možná budete chvílemi nadávat jako my, ale nakonec ušetříte docela dost peněz.

• Citovat
  • Upravit
20557
7.1.13 09:43

Já mám panelákovou kuchyň, celkem asi 5,5m dlouhou a i se spotřebiči vyšla okolo 140.tisíc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katerina38
2.5.13 13:37

Ahoj já mám taky malou kuchyn a sevším všudy, tj. obklady, dlažba, spotřebiče a samotná linka nás to vyšlo na 220 000.

• Citovat
  • Upravit
1483
5.5.13 12:39

Nedělejte si ze mě srandu…a co obyčejní lidé, kteří nemají 200 tis?? My sice oba pracujem, ale na kuchyň za 200 tis. bychom šetřili asi 6 let. Nebo tak 3 roky, ale to bychom přišli o všechny úspory. To ta stará (už má cca 30 let) nevydrží. Každý týden tam něco upadne. Úvěr brát nechceme, už platíme hypotéku a já bych ráda šla v brzké době na mateřskou (jestli se podaří). Prosím napište někdo, že se to dá i za míň :D :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
5.5.13 12:48
@missmiri píše:
Nedělejte si ze mě srandu…a co obyčejní lidé, kteří nemají 200 tis?? My sice oba pracujem, ale na kuchyň za 200 tis. bychom šetřili asi 6 let. Nebo tak 3 roky, ale to bychom přišli o všechny úspory. To ta stará (už má cca 30 let) nevydrží. Každý týden tam něco upadne. Úvěr brát nechceme, už platíme hypotéku a já bych ráda šla v brzké době na mateřskou (jestli se podaří). Prosím napište někdo, že se to dá i za míň :D :-D :-D

určitě dá, záleží jak máte kuchyň velkou a co všechno tam bude třeba dělat, jestli chcete jen kuchyňskou linku a nebo se bude dělat komplet celá kuchyň (podlaha, výmalba, stůl, židle), jaké chcete spotřebiče, jestli všechny vestavěné, nebo jen některé, atd. My máme kuchyň v paneláku, rohovou, vyšla nás na 48tis bez spotřebičů, vestavěnou máme jen troubu a sporák, ostatní spotřebiče (mikrovlnka a lednice) máme samostatné. Spotřebiče vyšly na 10tis, další úpravy v kuchyni (vyrovnání podlahy, lino, výmalba, stůl, židle, světla, obklady) vyšly cca na dalších 20tis. Kuchyň máme z Orfy, zbytek nám dělali známí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9015
5.5.13 12:52

Viz moje staré příspěvky výše. TEď už mám i vyslednou cenu, na kolik mě to vyšlo. Máme Ikeu vysoký žlutý lesk, takže tu dražší variantu. Cena skříněk: 1rohová s otočným košem, 1 na troubu, 1 tříšuplíková,1 nízká spižní z výsuvama,1 rohová velká s policí,1 dřezová se 2.šuplema, k tomu 2× vysoká dvoumetrová spižní sříň se 4. policema. Horní skříňky nízké dlouhé výklopné - jedna je prosklená, k tomu pracovní deska 3× 246cm, úchyty chromové dražší. To vše vyšlo na 30 tis + dvířka, která jsme kupovali později, nemohli jsme se rozhodnout, stála 10tis, spotřebiče- myčka, sklo- deska, trouba, digestoř, dřez- 20tis. To znamená že to vyšlo na 60tis, ale není v ceně obklad kuchyně, podlaha, baterie, nová elektroinstalace, nové rozvody vody, nové zásuvky, odpady a cena vysvavěného soklu a pultu. To spočítané nemám přesně. Taky jsem nepočítala další doplňky, jako vložky do šuplíků, pořadače příborů, nerezenové police atd. atd. :lol:
Tak snad ti to pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1483
5.5.13 12:58

@alisekR @Michaela23 To už zní rozumněji :kytka: Akorát to předpokládá, že si člověk udělá spoustu věcí sám, to můj chlap asi nedá :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9015
5.5.13 13:12

Záleží na tom, jak vypadá vaše původní kuchyně, jak staré jsou elektroinstalace, jestli je možné je použít. Taky jestli chceš nechat původní tvar kuchyně a neměnit dispozice, jako jsme to dělali my, to pak stojí logicky víc. Jenž my máme barák z roku 77. Takže tam se to dělat muselo.
Třeba nalepení obkladů jde obejít přivrtáním desky na zeď, dneska se to používá hodně, je to rychlejší a pohodlnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9015
5.5.13 13:17

@Michaela23 Naprostý souhlas, my světla ještě nemáme, jen zářivky tři pod linku, ty stály dohromady skoro 1500, velké světlo, ještě nemám dořešené. Vestavnou máme taky jen troubu a desku, myčku jsem chtěla samostatnou podstavnou, protože měla lepší programy a spotřebu, než vestavná. Lednici máme novou ve stávající kuchyni, tak ta se jen přestěhuje o patro níž do nové kuchyně. :lol:
Hodně jsme nakupovali v akcích a výprodejích, třeba obklady v Siko skladu za třetinové ceny, za plnou bych je nekoupila, byly hodně drahé. :mrgreen: Materiál na stavbu a všechno okolo. Práce je dost drahá, to je pravda, nám elektriku dělal taťka, vodu strejda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný