Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Cena nové kuchyně se odvíjí od velikosti v první řadě…
A pak samozřejmě od materiálů a konkrétních firem. Samotná kapitola jsou pak i spotřebiče. Takže za stejnou novou kuchyň dostaneš nabídky i v rozdílu několika desítek tisíc…
Jinak jako zakladatelka tématu nakonec píšu, že jsme kuchyni udělali za 40 tisíc včetně spotřebičů a 10 tisíc za novou elektriku, zednické práce zvládl manža s kamarádem za pětikilo
Taky bych chtěla kuchyni radši od Hanáka, ale na tu nikdy mít nebudu ![]()
Tý jo a jak jste to udělali? Opravdu mě to zajímá, protože nás jen spotřebiče s odsávačem stály 55 tis. ![]()
@efis Zmínit: 30 tis. kuchyně (4,5 m). 10 tis. vestavná trouba, plynová varná deska a digestoř. Lednici nemáme vestavěnou, protože v kuchyni je na ní nika a myčky jsem se nakonec vzdala.
@efis taky tak. My až to budem dodělávat, tak dáme několikrát tolik ![]()
No to je velmi těžké říci vše se odvíjí od vaši poptávky
Co se týká kuchyně jako linky. Tak Ikea bude levnější, ale méně kvalitní. Protože oni dělají z materiálu „horšího“ a navíc, ty desky jsou většinou tenčí, což snižuje jejich životnost, odolnost vůdči vodě atd. ostatní vybavení jako jsou hrnce, pánvičky, talíře atd, to už je podle mě prostě vyloženě co chcete. Můžete mít pánev za 150 Kč, ale i pánev za 1500 Kč. Takže se dá těžko říci na kolik vás to vyjde. Ale tak standardní kuchyň do paneláků bych vyděl cca 100 000 Kč ale úplně komplet s myškou atd.
ne, tak dobře, možná za 80 000, ale to záleží hlavně na výběru ![]()
@Tomiiik Pár příspěvků výše jsem psala, že jsme kuchyni nakonec udělali za 40 tis. s varnou deskou, digestoří a elektrickou vestavěnou troubou, +10 tis. elektřina a tisícovka materiál na zadělání po elektrikáři a malovala jsem sama:)
Takto je hodně pohodová cena
Promiň, jsem si nevšiml. Čtu to příspěvek, pak jsem to přéhledl.