Nová práce a neschopenka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
holky a co je to vysoký příjem nevíte?? a myslite, že na t přišla sociálka? nebo je musel někdo prásknout?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ono asi nejde o vysoký příjem, ono jde o to, že těhotnou někdo nově zaměstná za poměrně slušný plat a ona pak za pár jdů jde na neschopenku a už tam zůstane… to je okaté pro úřady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Už si viděla zaměstnavatele, který zaměstná těhotnou na super pozici, když ví, že mu odejde na roky pryč? Si asi raději sežene netěhotnou ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@raduss píše:
Už si viděla zaměstnavatele, který zaměstná těhotnou na super pozici, když ví, že mu odejde na roky pryč? Si asi raději sežene netěhotnou ne?
NO to je pravda.. jenže ja zas mam problém takový, že jsem zaměstnana za normální plat si myslim 15čistého.. pracuji tady necelý měsíc.. a mam už za sebou par potratů.. takže dr. mi doporučil neschopenku.. ale ja mam pořád strach.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Helll Je to cca 5 let a tuším, že brala 16 tisíc. Zaměstnal ji náš bývalý klient a já byla předvolána k výslechu, kde se mně ptali na můj názor, zda pro něj mohla takovou práci vykonávat. Iniciátor byl OSSZ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Helll píše:
NO to je pravda.. jenže ja zas mam problém takový, že jsem zaměstnana za normální plat si myslim 15čistého.. pracuji tady necelý měsíc.. a mam už za sebou par potratů.. takže dr. mi doporučil neschopenku.. ale ja mam pořád strach..
Tak pokud je všecko čisté, nemusíš mít přeci strach ne? To bych neřešila. POkud máš takovou anamnézu, tak se dá vše případně doložit atd., takže to bych neřešila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Helll píše:
NO to je pravda.. jenže ja zas mam problém takový, že jsem zaměstnana za normální plat si myslim 15čistého.. pracuji tady necelý měsíc.. a mam už za sebou par potratů.. takže dr. mi doporučil neschopenku.. ale ja mam pořád strach..
Pokud do práce opravdu chodíš, tak bych zas až takový strach neměla. Můžeš případně dokázat znalost problematiky, dosvědčí to ostatní zaměstnanci, klienti apod. Ten případ, co jsem o něm psala, bylo dle mého soudu jen fiktivní zaměstnání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, nějak jsem narazila na tuhle diskuzi a nedá mi to, abych se zeptala na váš názor.. Od ledna jsem zaměstnaná, plat mám ve smlouvě uvedený 10 000,–. Před týdnem mě doktor poslal do nemocnice kvůli rizikovému těhu (jsem v 7. měsíci), takže mám neschopenku, která mi pravděpodobně zůstane až do nástupu na mateřskou.. Budou se tím úřady zabývat? A i kdyby jo, co můžou zjistit, kdybych měla třeba fiktivní pracovní smlouvu? Podle mě nic..
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky,
moc bych prosila o radu.
Když jsem v předešlém zaměstnání byla rok, teď jsem nastoupila do nové práce na zkrácený úvazek. Příští měsíc budu převedena na plný…potřebovala bych vědet co mi bude vyměřovacím základem v případě neschopenky, když v novém zaměstnání budu měsíc na tom zkráceném uv. a 14 dní na plném. Budou mi počítat do průměru předchozí práci, ten zkrácený uvazek za poslednich 12 měsíců, nebo pouze novou smlouvu na plný úvazek??
Moc děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V nemocenske na HPP
Dobrý den,
Chtela bych se zeptat.
Jsem jíž dva měsíce na neschopence a zároveň si vyřizuji inv. důchod. (Stargarderova choroba_ velmi špatný zrak )
Pracovni smlouva byla na dobu urcitou do 31.3.2017 a v neschopence pokračují dál.
Začala jsem chodit na pohovory a hledat si budoucí zaměstnání. Obešla jsem toho dost.
Byla jsem dne 3.4 pozvana na školení a prohlídku pracoviště. Dali mi podepsat mnoho papírů na které jsem moc neviděla ( malá pismena na můj špatný zrak, asi 10 listin)
Bylo nás tam vice uchazečů a podepisovalo se jak na běžícím páse.
Za dve hodiny jsem zjistila, ze jsem podepsala i krom dotazníku pracovní smlouvu.
Chtěla jsem at to ihned zruší, ze jsem na neschopence a že nemam zajem pracovat pro někoho kdo takhle jedná.
Slečna mi prinesla ukončení pracovního poměru hned k 3.4.2017, ale chce po me zápočtový list aj. Až prý ho donesu, vydá mi od nich za jeden den. Že prý to musí evidovat a přijde mi mzda za jeden den, ale ja nepracovala?!
Vím, že mě neomlouvá, že jsem si veškeré listiny přečetla pozdě, ale nevim co ted delat.
Jak se branit?
Zruší mi to nemocenskou?
Mohou mě zamestnat v neschopnosti?
Děkuji za radu
S pozdravem
Aneta Tesařová
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nová práce - neschopenka
Ahoj mám dotaz..
2 týdny zpátky jsem nastoupila do práce a včera jsem se dozvěděla, že jsem pravděpodobně těhotná. Zaměstnavatelem mi bylo při nástupu řečeno, že pokud by jsem otěhotněla mám to ihned nahlásit a dají mi lehčí praci. ( jelikož se jedná o fyzicky náročnou práci ve fabrice)
Tak jsem to tedy nahlásila a oni mi oznámili, že mi dávají ke konci měsíce výpověď.
nevím co dělat.. kdo mě zaměstná, když jsem těhotná? Mám zajít hned k lékaři a požádat o neschopenku dokud mi pracovni poměr trvá? A co když mi ji lékař nedá? Děkuji za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsi ve zkušební době, tak ti mohou dát „výpověď“ kdykoliv. Těhotnou tě nikdo nezaměstná, to máš pravdu. Takový pracovník je jim na prd, když dopředu ví, že tam stejně 2-4 roky nebude kvůli RD. Budeš se muset nahlásit na pracák. Pokud máš už nějaké velké zdravotní potíže (což nepředpokládám) a nejsi práce schopná, tak můžeš jít na neschopenku. Ale 7. měsíců být omezená vycházkama by mě teda užralo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit