Nová práce a neschopenka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anano Zamestnavateli se neni co divit. K nicemu jim uz nebudes ![]()
Na druhou stranu pro tebe dobra zivotni zkusenost, ze ve zkusebce se takove informace neoznamuji. Nepises v kolikatem TT jsi. Pokud na samem zacatku a nemas jeste ani TP, pak to byla hloupost oznamovat. Navic pises, ze jsi PRAVDEPODOBNE tehotna. Takze to nevis na 100% a oznamujes to zamestnavateli? PROC??? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka Lékařka mi brala krev a dle testu jsem v prvních tydnech. Teď vím, že kdybych s tím počkala až to pujde vidět ještě by jsem měla práci. Na druhou stranu je dle zamestnavatele povinnost tuto skutečnost oznámit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anano Žádnou povinnost oznamovat těhotenství nemáš, na druhou stranu, pokud ho neoznámíš, tak zaměstnavatel nemá žádnou povinnosti ti upravovat náplň práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@Anano Žádnou povinnost oznamovat těhotenství nemáš, na druhou stranu, pokud ho neoznámíš, tak zaměstnavatel nemá žádnou povinnosti ti upravovat náplň práce.
No a ja ho oznámila a mám výpověď. Čekala jsem, že mě nechá jen na ranní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud jde o těžkou práci ve fabrice, tak to oznámila také asi proto, aby si tou těžkou prací nezpůsobila potrat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anano píše:
No a ja ho oznámila a mám výpověď. Čekala jsem, že mě nechá jen na ranní.
Holka, ty jsi tedy hodne naivni, tohle oznamit ve zkusebce a cekat, ze ti po dvou tydnech budou vychazet vstric
nechci malovat certa na zed, ale v prvnich tydnech je vse dost nejiste, nevis, co se muze stat… takovou vec bych do eteru nikdy nevypustila. Holt jsi poucena pro priste.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, stejně by sis teď neschopenkou nepomohla, pokud jsi ve zkušebce, po 2 týdnech neschopenky ti dát výpověď můžou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako do 12tt bych nikdy nic neříkala. Nechci strašit ale taky to nemusí vyjít. Poučení pro příště no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně tak. Já bych taky nic neoznamovala. Si představ že ti teda dají výpověď. Ty budeš bez práce a ( samozřejmě ti to nepřeji) co když se mimi přestane vyvíjet? Budeš bez práce a pochybují že tě vezmou zpátky
taky jsem měla těžkou práci na začátku těhu. Nechala jsem si napsat neschopenku, můj zaměstnavatel si nehledal podle skupiny proč jsem na neschopence. Věřil tomu co jsem mu řekla. No a mimi se přestalo vyvíjet a já nemusela dostat výpověď a hlavně jsem neměla tucet soucitných pohledu a keců..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Reflex píše:
Pokud jde o těžkou práci ve fabrice, tak to oznámila také asi proto, aby si tou těžkou prací nezpůsobila potrat.
Přesně tak..
@Reflex píše:
Zakladatelko, stejně by sis teď neschopenkou nepomohla, pokud jsi ve zkušebce, po 2 týdnech neschopenky ti dát výpověď můžou.
Jsem ve fabrice přes agenturu a agenturní pracovnice mi ted sama poradila at jdu na nemocenskou. Že mi ji budou od 14dne platit i kdyz mi dají výpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anano Aha, tak nevím, jak to mají agentury s nemocenskou, ale normální zaměstnavatel ve zkušebce může dát zaměstnanci výpověď po 14 dnech marození.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anano špatně si to pochopila. Budou ti ji platit do 14.dne potom ossz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anano navíc jak víš, že dpn dostaneš? Nic ti není, proč by ti ji doktor měl psát?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit