Nová práce a neschopenka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26856
24.2.18 10:31

@Anano Zamestnavateli se neni co divit. K nicemu jim uz nebudes :?
Na druhou stranu pro tebe dobra zivotni zkusenost, ze ve zkusebce se takove informace neoznamuji. Nepises v kolikatem TT jsi. Pokud na samem zacatku a nemas jeste ani TP, pak to byla hloupost oznamovat. Navic pises, ze jsi PRAVDEPODOBNE tehotna. Takze to nevis na 100% a oznamujes to zamestnavateli? PROC??? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
24.2.18 10:35

@Anano pravděpodobne těhotná znamená co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
24.2.18 10:46

@cecetka Lékařka mi brala krev a dle testu jsem v prvních tydnech. Teď vím, že kdybych s tím počkala až to pujde vidět ještě by jsem měla práci. Na druhou stranu je dle zamestnavatele povinnost tuto skutečnost oznámit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101604
24.2.18 11:01

@Anano Žádnou povinnost oznamovat těhotenství nemáš, na druhou stranu, pokud ho neoznámíš, tak zaměstnavatel nemá žádnou povinnosti ti upravovat náplň práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
24.2.18 11:16
@j.a.n.i1 píše:
@Anano Žádnou povinnost oznamovat těhotenství nemáš, na druhou stranu, pokud ho neoznámíš, tak zaměstnavatel nemá žádnou povinnosti ti upravovat náplň práce.

No a ja ho oznámila a mám výpověď. Čekala jsem, že mě nechá jen na ranní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
24.2.18 11:21

Pokud jde o těžkou práci ve fabrice, tak to oznámila také asi proto, aby si tou těžkou prací nezpůsobila potrat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
24.2.18 11:22

@Anano no blbost je oznamovat něco před 12. tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1060
24.2.18 11:24
@Anano píše:
No a ja ho oznámila a mám výpověď. Čekala jsem, že mě nechá jen na ranní.

Holka, ty jsi tedy hodne naivni, tohle oznamit ve zkusebce a cekat, ze ti po dvou tydnech budou vychazet vstric :zed: nechci malovat certa na zed, ale v prvnich tydnech je vse dost nejiste, nevis, co se muze stat… takovou vec bych do eteru nikdy nevypustila. Holt jsi poucena pro priste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
24.2.18 11:25

Zakladatelko, stejně by sis teď neschopenkou nepomohla, pokud jsi ve zkušebce, po 2 týdnech neschopenky ti dát výpověď můžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
24.2.18 11:27

Jako do 12tt bych nikdy nic neříkala. Nechci strašit ale taky to nemusí vyjít. Poučení pro příště no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
571
24.2.18 11:33

Přesně tak. Já bych taky nic neoznamovala. Si představ že ti teda dají výpověď. Ty budeš bez práce a ( samozřejmě ti to nepřeji) co když se mimi přestane vyvíjet? Budeš bez práce a pochybují že tě vezmou zpátky :think: taky jsem měla těžkou práci na začátku těhu. Nechala jsem si napsat neschopenku, můj zaměstnavatel si nehledal podle skupiny proč jsem na neschopence. Věřil tomu co jsem mu řekla. No a mimi se přestalo vyvíjet a já nemusela dostat výpověď a hlavně jsem neměla tucet soucitných pohledu a keců..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
24.2.18 11:38
@Reflex píše:
Pokud jde o těžkou práci ve fabrice, tak to oznámila také asi proto, aby si tou těžkou prací nezpůsobila potrat. :nevim:

Přesně tak..

@Reflex píše:
Zakladatelko, stejně by sis teď neschopenkou nepomohla, pokud jsi ve zkušebce, po 2 týdnech neschopenky ti dát výpověď můžou.

Jsem ve fabrice přes agenturu a agenturní pracovnice mi ted sama poradila at jdu na nemocenskou. Že mi ji budou od 14dne platit i kdyz mi dají výpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
24.2.18 11:41

@Anano Aha, tak nevím, jak to mají agentury s nemocenskou, ale normální zaměstnavatel ve zkušebce může dát zaměstnanci výpověď po 14 dnech marození.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
24.2.18 11:43

@Anano špatně si to pochopila. Budou ti ji platit do 14.dne potom ossz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
24.2.18 11:44

@Anano navíc jak víš, že dpn dostaneš? Nic ti není, proč by ti ji doktor měl psát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat