Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Normálně jdi do dalšího zaměstnání. Jednak budeš mít nárok na PPM a druhak třeba neotehotnís hned.
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 neříkám, že nejdu, ale aby to nebylo blbý, že pak odejdu..
Na ostatní se neohlizeji, pokud nebudeš ve zkušební době neudělají nic.
@Anonymní píše:
Dobrý den, měli jste někdo takovou situaci? Jak jste to vyřešili?Mám 7 letou dceru, čekala jsem další dítě asi 5 let zpátky a potratila jsem v 9tt..
Teď jsme si řekli, že jdeme do toho a těšíme se. Akorát.. 31.7 mi končí pracovní smlouva a já nevím co teď dělat.. Jestli se zaměstnat a v průběhu zaměstnání otěhotnět nebo jít na Urad práce? Poraďte, jestli jste to někdo takhle měl, a co dál dělat.. Děkuji 🙂
Najdi si novou práci a po zkusebce se začnete pokoušet o dítě.
Jestli chceš mít mateřskou tak na pracák nee.
@Anonymní píše:
Tak si najdi práci, kde to blbý nebude. Nastoupit na místo, kde se budeš dlouho a složitě zaučovat a tvůj výpadek by byl pro firmu pohroma, to by asi košér nebylo…. Na druhou stranu…. Víš prd, kdy se vám to povede. To už si musíš v hlavě srovnat sama. Rozhodně ale někam pracovat jdi.
@Anonymní píše:
No, pochopila bych to, kdybys uz byla těhotná, ale takhle, klidně tam muzes byt 2 roky.
@j.a.n.i1 to áno, ale my se chceme začít snažit už za měsíc.. Do práce půjdu, jen ať to není blbý, že kdyby se to povedlo hned, tak hned odejdu atd..
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 to áno, ale my se chceme začít snažit už za měsíc.. Do práce půjdu, jen ať to není blbý, že kdyby se to povedlo hned, tak hned odejdu atd..
Proc bys mela odejit hned? Na materskou se stejne chodi az pred porodem, takze pres pul roku minimalne tam odpracujes. ![]()
@Anonymní píše:
Nemusis odchazet uplne hned, ale az ti skonci zkusebka a podepises sml. Na dobu neurcitou nejlepe.
Jdi pracovat. Nevidím zásadní rozdíl mezi začít se snažit za měsíc nebo za tři měsíce. Nevíš, jestli ti to půjde hned, jestli to dotáhneš až do konce, sama vidíš, jak je to nevypočítatelné.
Vlastně nevidím jediný důvod pro, proč jít na pracák. Budeš mít mnohem míň peněz, budeš tam kdo ví jak dlouho, dobrovolně se připravíš o mateřskou nebo případnou nemocenskou, kdyby se něco dělo. Nebudeš se mít po konci rodičáku kam vrátit (teda pokud bys dostala smlouvu na neurčito). To vše jenom proto, aby ti to nebylo vůči zaměstnavateli blbý. No tak by ti to zas mělo být blbý vůči státu, že jsi na podpoře, když jsi normálně práceschopná.
Jo a odcházet hned nemusíš. Najdi si práci vhodnou v těhotenství (jako asi ne někam, kde bys zvedala těžká břemena, dělala noční a pracovala s chemikáliemi) a pokud nemáš nějaké těžké zdravotní indikace (a ne, potrat před pěti lety v 9.tt důvod k neschopence není, to by na ní byla každá druhá těhotná), tak můžeš v práci zůstat až do odchodu na mateřskou 6 týdnů před porodem.
@Anonymní píše:
Víš, ale že pak nebudeš mít mateřskou, ale už po porodu rodicak?
Tehotnela bych po zkusebce. Ja takto taky otehotnela a v pohode. U zamestnavatele jsem byla rok. Byl spokojeny. Hezky to vyslo, jak jsem planovala. Dokoncila jsem skolni rok. Na materskou odesla o prazdninach.
Dobrý den, měli jste někdo takovou situaci? Jak jste to vyřešili?
Mám 7 letou dceru, čekala jsem další dítě asi 5 let zpátky a potratila jsem v 9tt..
Teď jsme si řekli, že jdeme do toho a těšíme se. Akorát.. 31.7 mi končí pracovní smlouva a já nevím co teď dělat.. Jestli se zaměstnat a v průběhu zaměstnání otěhotnět nebo jít na Urad práce? Poraďte, jestli jste to někdo takhle měl, a co dál dělat.. Děkuji 🙂