Nová snažilka

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
339
2.10.09 20:30

nová snažilka

Ahojky jsem tady nově zaregistrovaná. V čekárně u doktora jsem našla tuto adresu, tak jsem se rozhodla také napsat. Také jsem brala Clostilbegyt 3 měsíce než u mě nastala ovulace. Mám za sebou dvě inseminace, vlastně tu druhou jsem podstoupila dneska. Mám tedy jen 1 folikul na levé straně 20 mm tak snad to bude stačit na to naše vysněné mimčo. Jinak než jsem se rozhoupala jít na nějaké odborné vyšetření, tak mi to trvalo skoro 3,5 roku. No a kdybych měla tyhle zkušenosti co mám, že se pořád na něco čeká, tak bych k odborníkovi zašla mnohem dříve. Budu ráda, když se některá ozvete. Zatím se mějte :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2670
3.10.09 13:02

Je pravda, že mi jsme váhaly taky delší dobu než jsme šli konečně na vyšetření a netušili jsme ,že budeme čekat i půl roku na všechny vyšetření. Je pravda ,že jsme " prošvihli nejlepší léta na děti". Mě je ted 34 a manželovy 38 let a normálně neotěhotníme doporučují nám jen IVF což zatím nechci musíme počkat na genetiku a výsledek bude až za dva měsíce.Tak doufam ,že vše dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
7.10.09 11:59

Ahoj holky, tak já se taky přidávám, dnes jsem se zaregistrovala a jsem na tom podobně jako vy. Do CAR jsme šli až po 3 letech snažení.
Těch vyšetření nám ale moc nedělali, protože manžel má hodně špatný spermiogram, pouze 1% spermií je morfologicky O.K., takže to šlo docela rychle a nakonec jdeme do IVF-ICSI. Začátkem srpna jsme byli na první konzultaci a zítra píchám první injekci. :roll: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.10.09 20:09
vincka píše:
Ahoj holky, tak já se taky přidávám, dnes jsem se zaregistrovala a jsem na tom podobně jako vy. Do CAR jsme šli až po 3 letech snažení.
Těch vyšetření nám ale moc nedělali, protože manžel má hodně špatný spermiogram, pouze 1% spermií je morfologicky O.K., takže to šlo docela rychle a nakonec jdeme do IVF-ICSI. Začátkem srpna jsme byli na první konzultaci a zítra píchám první injekci. :roll: :)

Ahojky,chci ti jen poradit dejte si ještě udělat imunologicke vyěstření.Děla se jen vPraze,ale stoji to za to tam zajet(pokud nejsi z Prahy)My jsme na tom tak jak vy,už mame 2 IVF za sebou bez uspěchu a teprve těď po změně CARU nas tam konečně poslali.Nakonec nam zjistili že je manžel neplodny tak ted mame poslední pokus s darcem.Přeji vam at se vam poDAŘÍ NA 1 POKUS

• Citovat
  • Upravit
159
12.10.09 12:58

Ahoj Anonymni, diky za radu. Teď už jsem v rozjetém vlaku, ale pokud by to nevyšlo, tak bych si určitě o nějaká další vyšetření řekla.
Takže vy jste měli taky 1 % morfologicky dobrých? A podařilo se oplodnit vajíčka, nebo kde byl problém?

Já jsem se ptala, zda se v tom procentu najde nějaká dobrá spermie a pak doktor mi s úsměvem řekl, že jedno procento znamená vlastně tisíce dobrých spermií a že z toho určitě pár vybere. Taky nám radil prodlouženou kultivaci s PGD…

Moc držím pěsti - do třetice všeho dobrého…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.10.09 15:29

[

Ahojky,my jsme se vubec žadny procenta nedozvědělí. :?: Ještě jsem tomu tak nerozumněla,ale doktor pořad tvrdil že tam par spermiek je tak ža to pujde. :! Vysledky jsme nikdy neviděli tak kdo vi jak to bylo,hlavně že si vydělali.Vajíčka oplodnili ale jake ty spermije byly?tak jsme absolvovali 2 pokusy..
ja mněla ISCI_injekce spermije přímo do vajíčka,prodlouženou kultivaci a asistovany haechink(nastřížení obalu vajíčka.)
PGD- se doporučuje nad 35 let,je to nějak geneticka kontrola.
Ja vlastně změnila po těch 2 pokusech centrum,a když viděl gyn.sperm.tak nas hned poslal na tu genetiku a imunologii.Na genetice vlastně zjistí jestli nejste příbuzní.Imunologie-tam berou oběma krev a manž.sperma.Zjisti tam je stli třeba nemaš imunitu proti tem spetmijkam.\Tam nam vlastně zjistili že je manžel neplodny.Ma za se bou už 3 operace tak jsme to i trošku čekali ale nemysleli jme že to budeaž tak zle.
Dneska mam po transferu tak doufam že tam aspon 1 embryjko zustane.Tobě taky hodně štěstíčka.

• Citovat
  • Upravit
5545
12.10.09 20:52

Holky, my mame tak jen jedno procento dobrych spermii a fakt to staci. Kdyz si spocitas ze je to jedno procento s pr. 5 mil. Takze je to porad spoustu bicikovcu :-) Na ICSI vic nez dost.
Jinak k te genetice, nezjistuje se pouze jestli jste pribuzni, nekdy se jim podari zjistit pr. proc je neplodny muz pripadne zena. Me tam zjistili mutaci chromozonu - tzv. turneruv syndrom, coz je nejspis jeden z duvodu proc nam to nevychazi, navic je diky nemu v budoucnu moznost potratu a geneticke poruchy u plodu. Nekdy je lepsi nevedet ale i tak ted doporucuji genetiku vsem co maji pred IVF. Doktori alespon bude vedet s cim muzou pocitat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
30.10.09 12:52

Ahoj Petulle, tak jak jsi dopadla? A vy ostatni?…nebo tahle diskuze uz zanikla? Rada bych se pridala, jsem tu nova a rozkoukavam se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
30.10.09 19:33

mahu - koukni do různých diskusí o neplodnosti a snažení a tam se přidej :wink:

dole vlevo, jak jsou nové příspěvky v diskusích, tak si najedeš na diskuse a pak hledáš, určitě si vybereš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
2.11.09 11:36

Borisko dekuju, rozkoukavam se a vyhledavam, spousta informaci…jen se me zdalo, ze vsechny denicky jsou jak rozjetej vlak…tezko naskocit :wink:
A jeste se ty stranky kompletne zmenily :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
2.11.09 18:37

Ahoj Mahu,
můžem to tu zkusit rozjet. :wink:
Jak jsi na tom ty? Chodíš někam do CAR?

Já už jsem tu výše něco psala, stimuluju na první IVF a pořád píchám injekce, za pár dní už to bude měsíc… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
3.11.09 15:30

Ahoj Vincka,

drzim ti palce a narovinu rikam, ze Vas vsechny co stimulujete obdivuju! Tedy uz mesic stimulujes? Kolik injekci denne? A jake mas pocity? Hazou s tebou hormony hodne nebo pohoda?
Nemam v tom jeste moc jasno ( stimulace ), tak daleko jsem se ve snazeni jeste nedostala, ale zatim se tomu uspesne branim ac mame doporucene IVF. Dala jsem si limit do konce roku, takze ted tak trochu cekam na zazrak :wink:
Jinak mi jsme oba podle Dr. v poradku, mame za sebou 6 IUI, ale bohuzel :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
4.11.09 13:57

Mahu, chápu, taky se mi do IVF nechtělo, pořád jsem se tomu bránila a chtěla ještě čekat, až se manžel naštval a domluvil schůzku v CAR. A teprve až nám řekli, že manželův spg je fakt špatný, tak jsem souhlasila s IVF (IUI nám ani nedoporučovali) a už jsem se s tím smířila. K dnešku mám v sobě 37 injekcí, momentálně si píchám každý den dvě. Jinak hormony snáším docela dobře, asi dvakrát se mi vyhodila svědivá vyrážka a dnes se cítím divně (poprvé za celou stimulaci), jsem nafouklá a bolí mě hlava, ale nic hrozného. Zítra jdu na kontrolu, tak doufám, že už bude vajec dost.

Můžu se zeptat, která vyšetření vám před IUI dělali?
A jak dlouho se snažíte? A kolik ti je? :-)
Jestli sis dala limit do konce roku, to už je za chvíli. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
4.11.09 14:19

Vincko tak to obdivuji já nemám odvahu jít do IVF jediné co jsem ochotna podstoupit tak IUI a taky nám rovnou doporučili hned IVF aniž by se ptali co bychom chtěli mi sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
4.11.09 15:17

ahoj holky, já se chystám na svoje třetí a poslední ivf. Už jsem nafasovala Synarel. Mám krásnou holčičku z prvního ivf, které jsem podstoupila po více jak 5 letech snažení. Jenom lituji, že jsem na ivf nešla dříve. Malá se mi narodila taky dost pozdě, bylo mi 34 let. Nyní mám už 37 let a moc si přejeme další dítě. První ivf jsem snášela celkem dobře a při odběru vajíček u druhého ivf to bylo o hodně horší a já měla docela velké bolesti. Doufám, že budu mít opět štěstí a povede se to. Držím Vám palce, ať Vám to taky vyjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí