Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Jsem vytočená, asi před měsícem jsem si koupila novou simku u vodafonu, a za ten měsíc mně přišly už tři výzvy k zaplacení pohledávek na vysoký částky a nebo budou soudně vymáhaný, včetně od vodafonu. Volala jsem na vodafon, tam mi prostě řekly že tohle číslo již někdo měl a znovu šlo po nějaký době do oběhu. Jenže já musím obvolávat tyhle společnosti a vysvětlovat jim, že jem nový vlastník tel číslo a nemám s tím nic společnýho. Je to nepříjemný, stojí mne to čas a peníze. Máte s tím zkušenost?
@Moise přesně tak! Taky mě to dopadlo aspoň jsem je seřvala. i když můj hovor je monitorován ![]()
@fifinkaa manželovi se tohle dělo u T-mobile. několikrát to tam řešil, vždycky na pár měsíců klid a pak znova. Přestal SIMku používat, je to fakt nezodpovědnost ![]()
@fifinkaa píše:
@Moise přesně tak! Taky mě to dopadlo aspoň jsem je seřvala. i když můj hovor je monitorován
nevztahovala by se na to nějaká reklamace?
Tak snad by se dalo zažádat o změnu čísla. Blbý je, že operátor tak úplně nemůže za to, že předešlý majitel čísla byl blb s hromadou dluhů. Ale zajímalo by měj, jak dlouho je to číslo teda mimo provoz, že ty společnosti vydrží čekat a pak číslo kontaktovat znovu ![]()
@Tunrida dva roky po zrušení je číslo znovu dáno do oběhu. Bohužel to jinak nejde.
A jaky ma telefonni cislo souvislost s vymahanim dluhu? To je snad spojene s konkretnim clovekem, adresou a RČ ne? Ne s telefonem…
@Netopirek Tak to je velká výdrž věřitelů. Vždyť přece musí být jasný, že když je číslo dva roky mimo provoz, tak potom už na něm dlužníka nedohledají. No ale náhoda je blbec, možný je asi všechno ![]()
@fifinkaa Já spíš nechápu, jak si ta společnost může dovolit psát někomu jinému a jak vůbec získá kontakt na toho nového majitele čísla, tímto směrem bych pátrala…
Mám dojemm, že jsem někde četla 6 měsíců. Já myslím, že čísel ubývá, budou se častějí recyklovat.
Telefoní číslo, je mimo provoz po dobu dvou let (od jeho zrušení), než je dáno zase do oběhu. POkud původní majitel kdekoliv to číslo uvedl, může se stát a stává, že jinému (nvému)majiteli, na něj volají.
Taky se mi stalo, zrušila jsem paušál a vzdálená sestřenice nedostala nový kontakt. Volala mi po několika letech a dovolala se uplně někomu jinému
taky dobrý - já v září koupila simku s číslem bývalé pizzerie. Po dvou měsících vysvětlování, že fakt nic k jídlu nikomu dělat nebudu, jsem ho měnila.
Chlapík na pobočce říkal, že recyklace je swiňa a když to firma nezruší ve vyhledávačích, tak má nový zákazník smůlu.
A bohužel bude takových čísel přibývat. Když teď někdo dostane „nové“ číslo, co se dobře pamatuje, tak je většinou recyklované. A ty co se špatně pamatují nikdo nechce ![]()