Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mě by spíš zajímalo, proč ve 30+ je potřeba psát zcela normální otázku/ diskuzi pod anonymem? ![]()
@zuzanka320 Třeba proto, že už mám za sebou celkem dost složitou vztahovou historii a nechci, aby mě tady kdokoliv poznal?
Jakože 30 plus je ti najednou jedno, jestli o tobě všichni všechno vědí? Asi těžko.
@Anonymní píše: Více
Nějakou dobu, je zhruba kolik, že jsem tak zvědav?
@padesátník
Půl roku.
Ale nechci to nutně vztahovat na sebe. Zajímá mě, jak dlouho byste viděli času, se bavit o jednotlivých tématech s novým partnerem, když je vám 30 plus ![]()
Tak vztahovou historii vzhledem k otázce vytahovat ani nemusíš.
A víš aspoň, jestli partner děti chce? Jinak u nás nastolil otázku dětí partner 40+ (já 30+ hodně blízko ke 40) po asi měsíci a půl vztahu. Všechny ty tvoje tři body jsme zrealizovali do 2 let, jen v úplně jiném pořadí. Co přišlo mně velmi důležité, velmi jsem ocenila a myslím, že ve věku 30+ s nějakou historií to není samozřejmé, bylo to, že jsme do vztahu šli oba s důvěrou a naplno.
Myslím, že to je tak akorát čas. Ale aby ta témata jaksi vyplynula sama od sebe, ne aby s nimi musel někdo začínat… Mám tím na mysli něco jako - vždyť my už spolu vlastně bydlíme, ani jsme si nestačili všimnout.
@zuzanka320 Děkuji, taky si myslím, že to není důležité. Každý má svojí minulost a svoje bolesti třeba nebo naopak dobré zkušenosti ![]()
Takže pokud mas plnou důvěru v partnera a dokážeš si s nim představit budoucnost s dětmi. Tak není na co čekat a zeptala bych se brzy. Přeci jen byt ve vztahu par let a pak řešit tyto otázky a zjistit zcela odlišný názor, je smutný…. Jak si psala, víš co chceš. Tak zjisti jestli to mate stejné ať s tím případně můžete dal pracovat.
Jako žena nemáš neomezený čas na vše.
@Hibou Takhle… bavili jsme se obecně o dětech a padlo to tak, že je to možné. Ale od té doby jsme se nikdy nebavili o nějakém konkrétním období nebo plánu ![]()
Skvělé, pojďme se vrátit k tomu, že si představíte, že je vám 30 + a máte nového partnera a řešíte výhledově, kdy se s ním bavit (a případně další termín mít):
Kdy byste se o tom s partnerem bavili a kdy byste to chtěli realizovat? ![]()
Spolecne dite jste uz meli mit nebo na co cekas, az naprsi a uschne a porostou vareky? Nebo chces byt stara matka a dost mozna nebudes matkou vubec…nez se domluvis partnerem a poptas na diskusich ![]()
@zuzanka320 píše: Více
Protoze se zakladatelka stydi za svoji vl. hloupost a svadi to na jakousi „vztahovou historii“.
Ja osobne si o takovych milenialech s takovymi dotazy „jak mam zit a co delat“myslim, ze musi mit v hlave uplne vakuum.
Ahoj,
určitě hodně holek (i třeba chlapů) bude zajímat názor na nové vztahy ve věku 30+. Beru to tak, že většina lidí už má v tomto věku dost jasno, koho hledá, jaké má priority, cíle, co od života chce, má hodně zkušeností, ať už pozitivních či negativních. V tomto věku už hodně lidí má děti nebo naopak nemá a chce a v novém vztahu. Hodně lidí se v tomto věku rozchází, ať už s dětmi nebo bez, tak jako tak jsou to velmi složité rozchody a nové začátky jsou často opředené dost nejistotou a zoufalstvím, zda si někoho najdeme nebo ne, zda přijme děti apod.
Ze začátku je většinou všechno opředeno Sluncem a pak začíná období nejistoty ohledně budoucnosti.
Mě by zajímalo, zda máte v tomto věku nějaké rámcově „termíny“, kdy je vhodné se bavit:
1. o stěhování
2.o manželství
3. o společných dětech
Jedna věc je bavit se o tom, to věřím, že je možné hodně brzy, ale jestli máte nějaké „vhodné“ termíny, kdy to v tomto věku je adekvátní i realizovat.
Jakože příklad můžu mít sebe, kdy mně je 33 let, dítě nemám, partnerovi je 39, dítě má a jsme spolu už nějakou dobu, tak kdy byste viděli společnou budoucnosti včetně třeba dětí?