Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobré ráno maminky
včera jsem se dozvěděla,že od ledna 2012 májí být nějaké změny ohledně mateřské a jelikož se na mě těch informací vychrlilo moc tak jsem si zapamatovala snad jen jednu a to ještě ke všemu nevím jestli správně
Jen co si pamatuji týkalo se to školek a taky toho,že ty maminky co jsou automaticky na mateřské 4 roky jako já tak si to mohou změnit na tu 3 letou variantu.Ale opravdu nevím jestli je to tak.Nevíte o tom někdo něco víc?Budu ráda za nové info ![]()
Do školky by mělo být možný dávat děti od dovu let (myslím
) a rodičák se bude dát měnit, ale jen pokud partner má odpracovanejch minimálně těch 270 dní (teď to jde do 9 měsíců mrněte taky, ale je kolem toho hodně lítání)
Celkovej objem peněz vyplacenej ve tříletý variantě se sníží, ale zase se o něco málo zvýší objem ve 4 a 2 leté variantě, takže v celkovým objemu peněz vyjdou všechny stejně… ![]()
Aspoň tak to chápu já ![]()
Tak nějak podobně to bylo řečeno i mě
jsem ráda,že jsem to pochopila správně
děkuji ![]()
Tyka se to i nas co uz deti mame a rodicak cerpame?Nemelo by se nas to tykat ze?Mela bych normalne jet 7600 az do 3 let veku Ellinky
nikitanikita píše:
Tyka se to i nas co uz deti mame a rodicak cerpame?Nemelo by se nas to tykat ze?Mela bych normalne jet 7600 az do 3 let veku Ellinky
na ten novej systém můžeš přejít dobrovolně (což by dělal jen cvok, když už tříletou variantu má v tom starým
)
Ne, pokud uz mas zvoleno a schvaleno, muzes si ponechat starou variantu.
Barca12345 píše:
Ne, pokud uz mas zvoleno a schvaleno, muzes si ponechat starou variantu.
uf
dekuji ![]()
kate02 píše:nikitanikita píše:na ten novej systém můžeš přejít dobrovolně (což by dělal jen cvok, když už tříletou variantu má v tom starým
Tyka se to i nas co uz deti mame a rodicak cerpame?Nemelo by se nas to tykat ze?Mela bych normalne jet 7600 az do 3 let veku Ellinky)
super
to rada slysim ![]()
Já právě nevím co všechno už schválené je a co ne,mě to včera volala sestra protože šla zrovna ze sociálky ohledně jejího syna a tohle jí tam bylo řečený.Jelikož jsme spolu telefonovali a do toho mi tady mluvila dcera moc jsem jí nerozuměla ale v sobotu se uvidíme,tak jsem zvědavá co mi k tomu všechno řekne ![]()
kate02 píše:nikitanikita píše:na ten novej systém můžeš přejít dobrovolně (což by dělal jen cvok, když už tříletou variantu má v tom starým
Tyka se to i nas co uz deti mame a rodicak cerpame?Nemelo by se nas to tykat ze?Mela bych normalne jet 7600 az do 3 let veku Ellinky)
Když ten cvok otěhotní, tak se to i někomu celkem vyplatí
Pokud splní podmínky pro vyšší výplatu.
Holky a nevíte jestli je rozhodující datum, kdy si zažádáte nebo od kdy Vám dávku vyplácí? Já bych raději taky ten starý systém, protože chci jít na 3 roky, ale vyplácení mě vychází až na začátek února. Tak jsem si říkala, že kdyby byla rozhodující ta žádost, tak ji podám ještě v prosinci.
Tedys píše:
Holky a nevíte jestli je rozhodující datum, kdy si zažádáte nebo od kdy Vám dávku vyplácí? Já bych raději taky ten starý systém, protože chci jít na 3 roky, ale vyplácení mě vychází až na začátek února. Tak jsem si říkala, že kdyby byla rozhodující ta žádost, tak ji podám ještě v prosinci.
Podle vzniku nároku na RP, takže bohužel.