Novorozeně 14 dní

12
30.8.22 19:36

Novorozeně 14 dní

Ahojky,
mám dotaz, máme takový problém prdíky a kakání, včera jsme přešli na Nutrilon comfort proti kolice a zácpě vzhledem k tomu že nekojim vůbec.
Maly prdí normálně ale nekaka celý dny jen pláče a snaží se tlačit už nekolikatou noc jsme nespali.
Kapičky používáme.
Dnes jsme byly u Dr. Ta nám řekla že máme dát čtvrtku glycerinového čípku.
Zkusila jsem malý se vykakal ale stále tlačí a pláče já už si nevím rady.

Prosím o nějaké rady nebo jestli máte zkušenost.
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6030
30.8.22 19:50

Zkusit rourku? Jinak s mlékem vydržet alespoň 2 týdny. Většinou si tělo zvykne a urovná se to :oops:
Kdyby ne, tak po domluvě s pediatričkou změnit um.
Na vykakání mě učili nějaký cviky, už si to přesně nepamatuju, ale nám to skoro vždy zabralo. Po teplé koupeli - Dáš své ruce podél bříška a pomalu stlačuješ dovnitř a uvolňuješ, pak masírovat od pupíku směrem domů, cvičit nožkami - rychlejší pohyby. Tak nějak to bylo. Po 10 m cvičení se většinou malá vykadila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
30.8.22 19:56

Těm prdíkům je nejlepší se snažit předcházet, tj. důsledně nechávat po každém krmení odříhnout, dávat na chvilinku při každém přebalení na bříško (vykrká se a vyprdí) a nosit na tygříka.
S kakáním bohužel neporadím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
30.8.22 19:57

Rourku jsme taky zkoušeli, a nic
Cvičím s ním taky ale přijde mi že když začneme tak začne hystericky plakat jakoby ho to bolelo.. já už fakt nevím no
Mohlo by to být tím mleckem? Pak to bude dobrý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.8.22 20:03

Vydržet.. novorozenecké koliky prostě bývají.. u někoho až do půl roku..a neměnit hned mléko :think: pokud je od dr vyloučen zdravotní problém :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
30.8.22 20:09

Snažíme se vydržet, jen jsem si nebyla jistá zda je normální to mít celý den i celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
30.8.22 20:10

@martina.se mlecko jsme měnili na doporučení Dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
30.8.22 20:12

Tepla koupel, při ní promasirovat bříško, pak si vzít miminko jako když dáváš větší dítě venku čůrat nad kyblík nebo umyvadlo (zadickama k sobě, držet po stenynky/kolínky). Často mi holky takhle kakaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
30.8.22 20:13

@lovethelife děkuji,vyzkouším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
30.8.22 20:13

A pak uvázání do satku. Na bříško dobrá poloha, těsně u maminky, tepot srdce.. :srdce: to byl klid :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
30.8.22 20:37
@lovethelife píše: … vzít miminko jako když dáváš větší dítě venku čůrat nad kyblík nebo umyvadlo (zadickama k sobě, držet po stenynky/kolínky).

Toto nam moc pomohlo na prdiky a kdyz se syn nemuze vykakat. Nekdy ho drzim i 5 minut, on tlaci a pak se to uvolni, jen to lita :D Kdyz place, tak ho netrapim, ale zkusim to za chvilku, po kojeni se miminkum vetsinou rozjede peristaltika, tak to jde lip. Precti si o bezplenkove metode, treba vam to pomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
30.8.22 23:39

Do každé lahvicky 5 kapek Espumisan a 5 kapek Baby Calm. Vydržet aspoň 3 dny, pak by se to mělo zlepšit. Doporučeno pediatrem, lze užívat i dlouhodobě bez problému, časem (většinou až se děti samy otočí) zkoušet vynechat. Případně od měsíce věku zkusit 1/2 kmínového čipku Carum Carvi - kupuji v Německu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí