Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky,
kolik vazila pri propusteni z porodnice?
Treba zas tak moc/nic od propusteni nezhubla ![]()
Začni jíst a budeš víc v klidu. Máš váhu, tak víš, kolik ti toho vypije. Taky jsem vážila před a po, malej málo přibíral. Teď ho doktorka chválí, jaké má bicepsy, a to se mu tenkrát dívala na ty špejličky a říkala, že musí přibrat. S mlékem ode mě to nebylo valné, musela jsem dokrmovat Kdyby se doktorce něco nezdálo, určitě by vás pozvala na dřív.
Jde o to kolik měla při propuštění z porodnice. Děti ztratí cca 10% porodní váhy a pak začnou zase nabírat. Ty začni jist a půjde to
Je běžné, že novorozenec během prvních dní něco zhubne. Na svou porodní váhu by se měl dostat zhruba do 2-3 týdnů. Je dobře, že pro svůj klid vážíš, aspoň vidíš kolik vypije. Klidně si to i zapisuješ a případně pak můžeš s pediatrem konzultovat konkrétněji. Budí se i v noci na kojení?
Asi mě ukamenuji matky kojičky, ale zastavam názor, vyprdni se na kojení. Dej mu flašku, uvidíš… Bude jako kulička.
@MaminkaLucka píše:
Asi mě ukamenuji matky kojičky, ale zastavam názor, vyprdni se na kojení. Dej mu flašku, uvidíš… Bude jako kulička.
Proč když hezky kojí?
Moje zhubla 200g ve 12 dnech, po dalsích 12 měla nahoře kilo. Nevaž, evidentně pije dost a uvidíš na další prohlídce. Ubytek vahy je bezny.
Holky diky za podporu. Ja nevim kolik mela pri odchodu z porodnice, protoze u doktora ji vazili nahatou, kdezto v porodnici s plenou a oblecenou, a to mela nejak 3330 gramu. Takze urcite musela zhubnout doma. Ja jsem z toho hrozne vystresovana. Ona se fakt krasne koji, vypije toho hodne, ale nevim zda je proste mozne aby me mleko bylo malo vyzivne. Ale mate pravdu ze se musim hodit do klidu a pockat na dalsi kontrolu. Snad se nic nestane a prinejhorsim doktorka rozhodne o prikrmech. Ma chudinka nozicky a rucicky jako spejlicky..
@MaminkaLucka píše:
A nebo ho taky bude trápit bříško, protože mu nesedne první UM, druhé UM, třetí UM… Nechápu proč by měla nechávat kojení, když dítě pije a má teprv 9 dní, takže se ještě „rozjí“.
@MaminkaLucka píše:
to je dobrá blbost. Moji první dva byli krásně tlusťoučcí, první měl v okolí 3 podobně staré vrstevníky, z nichž nebyl ani jeden kojený, a náš byl nejtlustší, v půl roce přes 9 kilo, ve 3 měsících přes 7, prostřední byl ještě větší o půl kila. Třetí, taky kojený, byl zase odmala takovej průměr až lehkej podprůměr, každý dítě je jiný, UM na to vliv nemá.
@Anonymní píše:
Holky diky za podporu. Ja nevim kolik mela pri odchodu z porodnice, protoze u doktora ji vazili nahatou, kdezto v porodnici s plenou a oblecenou, a to mela nejak 3330 gramu. Takze urcite musela zhubnout doma. Ja jsem z toho hrozne vystresovana. Ona se fakt krasne koji, vypije toho hodne, ale nevim zda je proste mozne aby me mleko bylo malo vyzivne. Ale mate pravdu ze se musim hodit do klidu a pockat na dalsi kontrolu. Snad se nic nestane a prinejhorsim doktorka rozhodne o prikrmech. Ma chudinka nozicky a rucicky jako spejlicky..
Klidně mohla zhubnout ještě něco málo i doma, protože taky chvíli trvá než se rozkojíš. Hlavně mysli i na sebe a pořádně jez, jinač budeš vystresovaná pořád ![]()
Zapomen na nejake nevyzivne mliko, nejsi zena z nejakeho tretiho sveta. Koj kdykoliv je to mozne, kdy si dite rekni a nekoukej na hodiny.
A neboj, nic se mu nestane. Jen jsi hned po porodu, hormony pracuji. To se vsechno srovna ![]()
@Anonymní píše:
slabý nebo málo výživný mlíko neexistuje, neboj. a ona každá váha váží jinak, taky zálěží, jestli bylo mimi vyčuraný, nebo ne, pokdu v porodnici ne, a u dr ano, to je hned několik desítek gramů rozdíl, a jak píšu, je to jiná váha, tam může být klidně +-100g rozdíl, tak se nenervuj, to bude dobrý
jak čurá? pokud má aspoň 6 počuraných plínek denně, a je spokojená, velmi pravděpodobně má mlíka dost ![]()
Ahoj holky, chci se vas zeptat na vase zkusenosti. Dnes je dceri 9 dni a mela porodni vahu 3430 gramu. Byly jsme ve stredu u pediatra (tyden od porodu) a ten ji navazil jen 3200 gramu! Doktor rekl ze je to nizka vaha a ze mam kojit kazde dve hodiny. Jsem z toho hrozne vystresla protoze porad nepribira. Koupila jsem si kojeneckou vahu a vazim ji pred a po kojeni, vypije klidne i 60ml, ale proste nepribira. Je mozne ze moje mleko neni dost vyzivne? Je pravda ze nemam moc chut k jidlu a jsem dost ve stresu. Je tu nekdo, komu novorozenec taky zhubl a pak se to zlepsilo? Pripadam si hrozne..Na dalsi kontrolu jdeme za tyden.. Mam strach ze miminko bude slabe a neco se mu stane..