Novorozenecká sepse

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
12.3.14 09:22

No ona hemokultura trvá až tři dny, u nás po třech dnech nic neukázala. naštěstí zabíraly širokostpektrální a byly nasazeny velice rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
12.3.14 09:25

No proto první nasadí širokospektrálni, u nas to samé, na ty zareagovala a pak ji byly daný cílené atb, ale to už byla dobrá. Ještě teda k tomu měla bradykardii, @terinka4444
Následky nemá žádné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
12.3.14 09:30

Je fajn, že to zvládli :palec: paráda.
Si představ, že se mi narodila druhá dcera, jevila se v pořádku, v noci špatně dýchala, napočítala jsem 119 za minutu, už jsem hysterčila, celou noc jsem jí nosila k sestře, ať zavolá doktora a kukne na ní, byla čtyřkilvý macek. sestra už byla hnusná, ve tři přišel doktor, to už jsem vyváděla, při těch 119, kouknul na ní, seřval mě, a bylo, byla jsemna mrtvici, ráno přišla na vizitu primářka, koukla na ní a už ležela na JIPce. Naštěstí jen 48 hodin, sepse se nerozjela, prý jí zlobily plíce, že vdechla zkaženou tu plodovku a bojovala s tím sama. Ale připravení byli. Žádné další dítě už nebude, nemám na to nervy. Těhotenství v pohodě, porody perfektní, a pak to vždycky přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.14 09:50

Tak jasně, že to nějakou dobu trvá, proto se nasadí širokospektrá atb, pak až cílená. I když teď dočítám, že se u vás @terinka4444 sepse nepotvrdila. Jinak opravdu na nějakého původce přijdou, ať v hemokultuře nebo v nějakém stěru.
Zvlášť u nedonošených dětí je „vstupů“ pro možnou infekci moc. :(

Všem přeji zdravá miminka. :kytka: Anonymka z první strany.

• Citovat
  • Upravit
mag
12862
12.3.14 09:53

:x. Děs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.14 10:19

@open mind
U nás též sepse. Porod ve 33týdnu (naštěstí se ho nezdařilo zastavit).
Necítila jsem se dobře celé těhotenství (tlaky v podbříšku, bolesti /takové řezání/ uvnitř pochvy/,neustálé zvracení) a závěr mé gyndařky byl, že je to psychické a měla bych uvažovat o sterilizací :roll:
Kamarádce jsem den před porodem říkala, že porodím do dvou dnů, protože jsem ani nakoupit nemohla dojit, jak mě to uvnitř „řezalo“.
Druhý den jsem pádila i s kontakcema do porodnice.
Lékařka v nemocnici nevěřila, že je mám – prý nic na monitoru nic není :nevim:.
Když jsem se po 5ti hodinách nemohla postavit, tak přišla nějaká starší doktorka a říkala, že po 2SC nemusí být kontrakce na monitoru vidět a do hodiny jsem byla na sále.
Paní doktorka na sále říkala, že to bylo za pět minut dvanáct (měla jsem komplet „zkaženou“ placentu / zánět v těle – takhle mi to alespoň vysvětlila).
Syn měl CKP IV, ale momentálně to vypadá, že bude OK :kytka:.

• Citovat
  • Upravit
1765
10.4.14 17:54

Holky, vsem vam dekuji za prispevky! Detatko o kterem jsem psala bylo dnes propusteno domu!! Vse nasvedcuje tomu, ze bude bez vaznejsich nasledku. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
15.7.16 12:18

Chtěla bych přispět se zkušeností a podpořit tak rodiče dětí, které sepse potkala. V dnešní době, pokud se na vše včas přijde, děťátko pomocí ATB a pobytu na specializovaném oddělení vše zvládne. U našeho malého se druhý den po porodu objevilo zhoršené dýchání, ještě ten den nás oba vezli rychlou na neonatologii do krajského města, já po 20ti hodinovém porodu jako „zdravý“ doprovod, abych mohla být se synem. Jet s dvoudenním miminkem sanitkou v převozném inkubátoru a nevědět co s ním bude, to už nikdy nechci zažít…Byly mu nasazeny dvoje antibiotika, mě se podařilo rozkojit i přes to, že musel být v inkubátoru, mlíčko jsem mu na oddělení nosila nejdříve po kapkách odstříkané, pak už se vše spustilo. Potřeboval ho, aby mu pomohlo s imunitou a podařilo se. Po třech dnech mohl být u mě na pokoji, za deset dní celkem byl ze všeho venku…byly to hrozné dny, modlila jsem se za něj. Děti jdou bojovníci, dnes už vím že všechno špatné je za námi. Je to úplně zdravý kluk, dnes tříměsíční, plně kojený, sedmikilový chachar :) Příčina zjištěná nebyla, prý nejspíš streptokok v plodové vodě, když mě testoval v těhotenství můj doktor, vše bylo negativní, tak nevím. Každopádně byl problém už u porodu, kdy nikdo neřešil, že mi voda odtéká pomalu a už v tu dobu byla růžovo hnědá, a já jako prvorodička myslela, že je to normální… Malý byl dva týdny přenošený, ke konci mu hodně padaly ozvy, měli mě prý hned vzít na akutní sekci ale to už nevrátím.. Hlavně že všechno dobře dopadlo, držím palce všem, koho něco podobného potká!! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
26.11.16 12:34

Narazila jsem na tuto diskusi, napíšu také svou zkušenost, třeba se bude někomu hodit. Naše malá, komplikovaný porod, po termínu, apgar 2-6-7, po týdnu na JIP katetrova sepse, vysoke horečky, nereagovala na antibiotika, museli měnit, do toho anemie, takže problém se zavedením infuze, katetru, hrůza na všech frontách. Nakonec vse dobře dopadlo, strávila na JIP celkem 18 dni, naprosto nejhorších v mem živote, i přes tuto situaci jsem se rozkojila(kojím stále ) a malá je naprosto normální, šikovná, vývojově v pořádku.
Třeba náš příběh někoho uklidní :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+