Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den, manžel si koupil nový telefon Huawei a chybí v něm obchod play, nemůže si tudíž nainstalovat potřebné. Má z roku 2020, já mám o rok mladší a šlo mi to. Neporadí někdo, jak na to? Než budeme vracet…
Za každou radu dekuji
Dobrý den, nové Huaweie nepodporují Google služby, některé nefungují vůbec. Zkuste si stáhnout aplikaci Phone Clone, tím se dají některé aplikace přesunout že starého telefonu do nového.
@Mallorka píše:
Dobrý den, manžel si koupil nový telefon Huawei a chybí v něm obchod play, nemůže si tudíž nainstalovat potřebné. Má z roku 2020, já mám o rok mladší a šlo mi to. Neporadí někdo, jak na to? Než budeme vracet…Za každou radu dekuji
Mrkněte níže je tam diskuze o rozdílu Huawei30 a 40.Tak je to někde popsáno, oni myslím ty Huawei obchod play snad nemají
![]()
Bohužel pokud nemá Google play, tak s tím nic neuděláte a v té jejich AppGallery plno aplikací není.
@Mallorka No, jelikož některé nemají android, tak nemohou mít ani Google play.
@EvieK není tam právě ani messenger
manžel není mobilní maniak, ale fb, messenger, livesport, to je základ ach jo teda
@Mallorka já jsem někde četla, že Google ukončil s Huawei spolupráci. Byla to dost velká kauza.
@Mallorka
Android mají, ale nepodporují Google služby, to znamená žádný Facebook, Google play, Gmail. Zkuste stáhnout do nového i starého telefonu Phone Clone, tak se některé aplikace dají přenést do nového telefonu. Nevím, jestli by vám telefon vyměnili z tohoto důvodu. To není žádná chyba.
A týká se to i telefonů značky Honor, ty taky spadají pod Huawei.
Android mají, jen nemají podporu od Google. Huawei to řeší už dlouho, byl z toho poprask. Já mám naštěstí ještě Google play, ale i tu jejich appku a fakt tam nic skoro není.
@kavenka píše:
@Mallorka já jsem někde četla, že Google ukončil s Huawei spolupráci. Byla to dost velká kauza.
Přesně tak, Huawei se tak bohužel celkem odvaril.
Stačí pogooglit, vyjede plno článku na tohle téma https://pooh.cz/…oblematicke/
@Mallorka píše:
@EvieK není tam právě ani messengermanžel není mobilní maniak, ale fb, messenger, livesport, to je základ ach jo teda
Facebook tam myslím je - Facebook official app downoland. Našla jsem, možná ho to potom navede i na mess. Jen je potřeba povolit instalaci z cizích zdrojů.
Všem díky a kdyby měl někdo problémy. Vše jsme teď nainstalovali na Amazon appstore. Byl to celodenní boj se k tomu dopatrat.