Koupila jsem nový telefon, který už byl používán

33566
15.12.14 09:55

Nový, starý mobil.

Včera jsem zakoupila mobilní telefon. Doma jsem telefon uvedla do provozu a jaké bylo mé překvapení když jsem zjistila že telefon není nový ale už někým používaný, v paměti telefonu se nacházejí sms zprávy ( 18 doručených a 6 odeslaných ) je tam zpráva například z 15. 11, jak je toto možné když já jsem telefon zakoupila včera?? Prodavač s telefonem nezvykle dlouho manipuloval než mi byl prodán, teď už asi vím proč, evidentně věděl že telefon nový není, tyto sms jsou ale v paměti telefonu. To mě docela dostalo, jak je možné že mi prodají telefon jako nový když nový není? To mě teda naštvalo. Stalo se to už někomu? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11565
15.12.14 09:58

@arinecka To se stát může, pokud nakupuješ u pofidérního prodejce. Přečti si pořádně smlouvu nebo obchodní podmínky toho prodejce. Pokud je někde uvedeno, že je mobil nový (a ne třeba „zánovní“ nebo „rozbalený“), tak můžeš reklamovat. Jinak to bude složitý, můžou se hájit, že jsi věděla, že mobil není funglovka…

Příspěvek upraven 15.12.14 v 10:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33566
15.12.14 10:07

@Slečna Ferka Kupovala jsem ho v Tescu s tím že je nový, klasika záruka 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
midlajs
15.12.14 10:19

@arinecka To jsou chuligani, me se to nestalo nikdy. Souhlasim s @Slečna Ferka.

• Citovat
  • Upravit
2075
15.12.14 10:20

Tím pádem bych šla zpět do tesca a žádala vysvětlení + opravdu nový telefon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
15.12.14 10:26

Ségra si před nedávnem koupila iphone. Jelikož byla dlouhá léta zvyklá na samsung a nevěděla, jestli jí telefon sedne, tak byla s nimi domluvená, že ho případně může do měsíce vrátit nebo vyměnit. Nesednul jí, tak ho po dvou týdnech používání vyměnila za samsung. Říkala jsem si co asi dělaj s takovými telefony, co už jsou použité. Tak teď už to vím. To je hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33566
15.12.14 10:39

@midlajs Kdyby ty zprávy někdo vymazal tak taky nic nevím, jsou to šmejdi fakt.
@Aishenka Mám to tam cca 20 km, napsala jsem vedení a jsem zvědavá jak se k tomu postaví.

@Liz V některých obchodech prodávají běžně telefony které uvádí jako zánovní, nebo použité, kdybych to věděla tak mi to nevadí ale tohl mě fakt naštvalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
15.12.14 10:43
@Liz V některých obchodech prodávají běžně telefony které uvádí jako zánovní, nebo použité, kdybych to věděla tak mi to nevadí ale tohl mě fakt naštvalo.

Tohle bylo ve Vodafonu. Nikdy jsem tam zánovní telefony prodávat neviděla. Je fakt, že jsem tam hodně dlouho nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
15.12.14 11:02

@Liz Vím, že Vodafone dával za levnějc tyhle telefony zaměstnancům. A jinak se tyhle věci z eshopů prodávají na speciálních webech (třeba rozbaleno.cz) nebo je mají v eshopu se slevou (Alza - rozbaleno, zánovní).

@arinecka Myslím, že v Tesco by měli být vstřícní. Tam pokud vím mají třeba i na oblečení lhůtu 30 dní, kdy to můžeš (s visačkama) vrátit, tak to možná byl ten případ - i když jít normálně do prodeje by to samosebou nemělo. Držím palec!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
midlajs
15.12.14 11:21
@Liz píše:
Ségra si před nedávnem koupila iphone. Jelikož byla dlouhá léta zvyklá na samsung a nevěděla, jestli jí telefon sedne, tak byla s nimi domluvená, že ho případně může do měsíce vrátit nebo vyměnit. Nesednul jí, tak ho po dvou týdnech používání vyměnila za samsung. Říkala jsem si co asi dělaj s takovými telefony, co už jsou použité. Tak teď už to vím. To je hrůza.

Dejme tomu, ale kdyby aspon to dali nazoet do tovarniho nastaveni. Kdyz jsem prodavala telefony ja, nenapadlo me ho prodat jakkoli jinak.

• Citovat
  • Upravit
4009
15.12.14 12:31
@Slečna Ferka píše:
@Liz Vím, že Vodafone dával za levnějc tyhle telefony zaměstnancům. A jinak se tyhle věci z eshopů prodávají na speciálních webech (třeba rozbaleno.cz) nebo je mají v eshopu se slevou (Alza - rozbaleno, zánovní).

Ještě doplním, že se tyto telefony také poskytují jako náhradní když někdo přinese přístroj na reklamaci po dobu reklamace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
15.12.14 14:46

@Slečna Ferka @evill tak to jo, už jsem se lekla, že je prodávaj dál jako nový :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
15.12.14 15:15
@Liz píše:
@Slečna Ferka @evill tak to jo, už jsem se lekla, že je prodávaj dál jako nový :)

No to by se určitě jako nové prodávat neměly. Tipla bych to na zazmatkování prodavače. Asi chňapl omylem jinou krabici. A nebo to dotyčný udělal záměrně, aby si odkoupil jako zaměstnanec levněji použitý a vnutil ho někomu jako nový a sám si vzal nový :think:. Že by to nutil prodavače prodávat provozovatel jako nový se mi nezdá, i když kdo dneska ví, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák