Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj,
konečně jsem se dokopala vytřídit kvanta fotek, co máme v počítači, a ráda bych některé dala do alb. A zde je problém. Nemám s tím žádnou zkušenost. Koukla jsem na nabídky různých drogerek a cenově nejlíp vychází Teta drogerie. Tak je cena fotky za 1,90 (rozměr 10×15) od počtu 250 ks. Vyvoláváte někdo fotky v Tetě? Jak jsem spokojené s kvalitou fotek?
Nebo vyvoláváte jinde? Budu vděčná za každý tip či zkušenost.
Já si před pár lety nechala vyvolat větší množství fotek ve Fotolabu. A spokojenost. A letos jsem si nechala pár fotek vytisknout u 24print zároveň s kalendářem a pohlednicemi a taky spokojenost.
S drogerkama nemám zkušenost, ale taky byly v jiných diskuzích chváleny.
@pe-terka vyvolávám v tetě a jsem spokojená, jsou i rychlý. ![]()
Zrovna ted jsem vyzvedavala fotky v tetě a spokojenost. Nechavam vyvolávat jen tam.
Děkuju za odpovědi. Ještě jsem se chtěla zeptat, nosíte ty fotky do té Tety na nějaké flešce, nebo je tam posíláte skrz internet? A musíte je nějak upravovat, myslím aby vyhovovaly formátem?
@pe-terka : posílal pres internet. Mas na výběr, bud automaticky formát např. cca 10×15 je 10×13, pokud chceš 10×15, tak je orezou.
Fotka jen za 1,90?A ja vyvolavam za 6kc kus.Ja bych s tim,,strojem" stejne neumela.
V tetě jsem vyvolávala jednou a skoro všechny fotky sem vyhodila
a rozhodně mě to stálo víc než 1,90/kus
například hnědá pusa, kus nohy jinak barevný než zbytek té samé nohy… ![]()
@jednažena : jj, od 250 fotek 1,99 za kus. Jde to poslat pres internet a to můžeš doma nacvicit ![]()
Posílám přes net a vyzvednu v drogerii, kdyby se ti stalo, že by byli špatné, můžeš to normálně reklamovat jako ostatní zboží ![]()
A pokud bych tedy chtěla rozměr 10×15, nebude to na úkor ostrosti těch fotek, když klasika je 9×13? Foťák máme 14 mega pixelů, takže rozlišení myslím dobrý…a pokud by se mi ty foty nezdály, byly neostré nebo flekaté, uznávají reklamace bez problémů?
Ja bych ti doporucila udelat spis fotoknihu. Prijde mi, ze to kolikrat vychazi levneji, nez vyvolani fotek
@pe-terka : digitální fotaky dělají jiný poměr fotek než klasický. Pokud chceš mít na fotce vše, tak je fotka menší 10×cca 13 nebo 9×cca11 cm. Pokud by někdo chtěl klasický formát z digitálního fotaku, tak fotka bude orizla ( nebude tam vše, oriznou horní a spodní kraj ).