Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Máte někdo barevný dotykový telefon? Nejdřív se mi strašně moc líbil bílý - i se mi pořád líbí. Jenže ten, co mám vybraný, bílý nemají - pouze světlounce žlutý. Líbil se mi (teda podle fotek na netu), jen jsem slyšela už několikrát radu, ať si pořídím černý a vůbec nad barvou neuvažuju. Neokoukala se vám barva? Nevadila vám? Ze začátku určitě ne, ale později? Nemíním telefon měnit po pár měsících.
Barva není důležitá. Hlavní je funkčnost. Měnit mobil kvůli barvě je poměrně nepraktické. Mám stříbrný už rok a půl a neokoukal se… a hlavně šlape jak hodinky, což je podstatné.
Cerny radi kdo? Ten bych asi nechtela, jeden jsem mela (sluzebni) a byla furt hrozne opatlany, kazdy dotyk byl videt. Ale barvu resim, jen kdyz mam na vyber, jdu po parametrech vs cena ![]()
Já mám bílý neb s mužem máme stejné telefony, on si koupil černý tak já jsem šla do bílého aby jsme si je nepletli. Měla jsem možnost ještě stříbrný, ale to si možná koupí syn od chlapa tak ať si je tak moc nepleteme
Nicméně jsem měla bílý i před tím a byla jsem spokojená.
Mám fialový a zatím se mi pořád líbí - půl roku. Bohužel se mi na boku poměrně brzy sloupl a tak tam je stříbrný. Nechápu kterého inteligenta napadlo dát tam fólií ![]()
@Sára 1 mám bílý, měla jsem i černý, teď budu mít zlatý
Nikdy jsem se nezamýšlela nad barvou, prostě jsem brala tu, která mi v daný okamžik přišla nejlepší a víc jsem se tím nezaobírala. U mobilu jsou podstatné důležitější věci, kromě jiného třeba materiál, z kterého je ten kryt vyrobený (ten s barvou i přímo souvisí)
. Mám ráda barvy, které příliš nepodléhají módním trendům a jsou trochu nadčasové. Ten zlatý bude můj největší úlet, byl k dispozici i tyrkysový, ale to už bylo moc ![]()
Mě se neokoukala jedině zlatá, barvy jsou fajn, ale po čase mě začnou nudit…jinak opravdu jsou důležitější kritéria pro výběr telefonu, ale mě jde pouze o vzhled, stačí mi, že má foták a dá se z něj psát a volat ![]()
To jsou problémy
Já mám jasně žlutej dotykáč už rok a nemám pocit, že by mě ta barva nějak zvlášť iritovala, určitě ne víc než černá
Spíš mě irituje, že po roce začal blbnout displej, to je o něco zásadnější problém.
Mě vadí, když v rychlosti popadnes černý podobný mobil a je třeba manžela
Jo a černý se neodráží od podsivky kabelky a blbe se hledá
Barevný. Zda se okouka, nad tím jsem nikdy nepřemyslela
@nozu @LenkaN26 @neila @lukresia @PerlaMarina @tasa Parametry samozřejmě řeším. Původně se mi líbil bílý (ale ten není u toho telefonu, co chci) a tak jsem vybrala z toho, co je. Mám v užším výběru dva telefony - jeden černý, druhý žlutý. Taky jsem si říkala, že nechci podobný mobil s partnerem a pak si je omylem vyměnit. Takže barva na první pohled odlišná je podle mě v tomhle dobrá. Černá, bílá, stříbrná mi přijde neutral. Jen ta žlutá mi přijde už taková výrazná a okoukatelnější. Ale zase se líp hledá než malý černý (to mám teď a někdy ho hledám marně a musím se nechat prozvonit - když mě má kdo prozvonit). Kdybych řešila jen barvu, tak vybírám z těch bílých, ale tam mi žádný nevyhovuje v parametrech/ceně.
Mam bílý barva se mi líbí a jsem spokojená i ten žlutý bych brala. Záleží jaká žlutá to je.
@scentini Neviděla jsme to ve skutečnosti - jen na netu - ale měla by to být světlounce žlutá - ne svítivá (tu bych nechtěla v žádném případě).
Žlutá je pozitivní, já bych do ní šla. Nebo si výběr s výměnným krytem a můžeš měnit co měsíc ![]()
Já mám růžový notebook ![]()
Ale barvu bych řešila až v poslední řadě - pokud by mnou vybraný telefon byl ve více barvách, tak právě ať si ho nepletu s chlapem a tak.
Telefon mám černý/nerez - ale starou Nokii, tu si doma s ničím nespletu
, předtím jsem měla béžovo-zlato-oranžovou…
(S láskou vzpomínám na 3310 a výměnné kryty
)