Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky
Je tady někdo, kdo se dobře vyzná v mobilech s Androidem a mohl by mi tím pádem pomoct? Už si nevím rady s tím svým šuntem
Pardon, že tak na svůj mobil říkám, ale už na to nemám nervy a už vůbec nechápu co se s ním děje.
Mám doma Samsung Galaxy Mini S5570 černé barvy a paměťovou kartu, která má 8GB. Když si jdu stáhnout nějakou aplikaci do Google Play, tak mi to hlásí tuto zprávu (v mém případě, když jsem se snažila stáhnout messenger): „Chyba při stahování aplikace Messenger. V éxterním úložišti není dost místa.“ Není dost místa? To jako fakt? Na SD kartě mám jenom pár písniček, jinak žádné fotky ani videa!
Kvůli této zprávě jsem musela smazat všechno co jsem měla na kartě, až na písničky, jelikož alespoň ty si tam chci nechat!
Nevím co mám dělat. SD karta je úplně prázdná a pořád mi to hlásí tuto blbost.
Měly jste stejný problém? Jak jste to vyřešili? Chce to novou paměťovku nebo je to mobilem?
Fakt nevím co s tím. ![]()
Budu velice, velice vděčná, když mi s tím někdo pomůže a vyřeší se to!!
![]()
Mám taky samsuga a taky mi to tohle hlásí. Ono to totiž neukládá na SD kartu ale do paměti telefonu a ta je skoro plná a další aplikace už nepobere.
Přesuň si aplikace, u kterých to je možné, na SD kartu.
Pak se ti uvolní místo v telefonu.
@Tom-Jerry A nevíte jak ty aplikace přesunout na SD kartu? Prosím poraďte! ![]()
@lyrica To je právě problém, že skoro žádné aplikace nelze přesunout na SD kartu ![]()
@Ani123 v tom případě se nedá nic dělat. Já mám tedy telefon jiné značky. Tenhle problém jsem taky řešila. Odinstalovala vše zbytečné z telefonu, co to jen šlo. Pak přesunula aplikace a tak podobně a stejně se mi občas stává, že když se chce některá z aplikací aktualizovat, mám tam málo místa ![]()
Telefon nemám úplně levnej a není ani rok starej. ![]()
Oni většinou nejdou přesunout, já co šlo přesunula. Prostě telefon má malou paměť s tím nic neuděláš jen nový telefon s větší pamětí ![]()
A pomůže, kdybych si koupila novou paměťovou kartu? Nebo ne?
@Ani123 paměťová karta s tím nemá nic společného. Jde o úložiště v telefonu.
Existuji aplikace nebo programy, ktere telefon jakoby oblbnou a z pametove karty udelaji vnitrni pamet, na kterou se aplikace ukladaji. Postupy jsou na netu, ale prijdou mi docela slozity, pro normlani lidi.
Data v telefonu řeším pořád a navíc ze slibovaných 16 GB mám na telefonu jen 12 GB, nevím proč. Každopádně jsem na pracovní síti (Gettick) a tam si stačí stáhnout jejich datové úložiště, stáhnout si ho do telefonu a najednou mám o 30 Gb více prostoru, takže už se s tím nemusím pořád trápit ![]()
To je silene…zrovna jsem si rikala ze mam 8gb pametovku a je uplne nanic! Protoze fotky tam sice pretahnout jdou, ale jednak se to musi delat porad rucne coz je k vzteku, a jednak - mam pocit ze aplikace tam vubec nejdou dat!! Tkze mam na telefonu jen instagram, messenger, screenshot a endomondo na behani, ale dalsi aplikace uz si proste nahrat nemuzu!!! Je to k vzteku. A na pametovce ty aplikace nejedou… ja to nechapu
mozna aby lidi kupovali stale nove modely s vyssi pameti. Pac pokud bych mela telefon a fungovala mi 8gb karta, tak jsem stastna a telefon by mi vydrzel dlouha leta i s pribyvajicimi aplikacemi… ale takhle tam mam jen 4 a kdyz chci napr. Program na oriznuti obrazku, tak se musim rozhodnout zda odinstalovat endomondo nebo screenshotter. ![]()
@Niemeyer Pri vyberu telefonu je potreba patrat i po tom, zda vyrobce neomezil ukladani apliaci jen do interni pameti telefonu, coz se mi stalo u Samsungu a byla to tragedie
Dalsi telefon jsem vybirala i podle velikosti interniho uloziste (ne vsechny apky totiz jdou instalovat na SD kartu), aby se interni pamet hned nezaplnila.
Bohuzel je to tak. V zajmu vyrobce neni, aby mobil vydrzel 10 let, ale aby mel vyrobce zajisteny prubezny odber svych vyrobku ![]()
Me ted cca 5 mesicu nejde appka na mcdonalds protoze mam zastaraly android ![]()