Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Poraďte mi jaký vybrat nový telefon. Nemám žádné speciální požadavky, jen aby byl kvalitní foťák a cena do 5000 Kč. Moc se nevyznám v parametrech jako paměť nebo kvalita foťáku. Díky za tipy ![]()
Strašně nerada měním telefony. Když si na nějaký zvyknu a vyhovuje mi (většina mých telefonů mi vyhovovala), tak nechci měnit. Bohužel už si nejsem jistá spolehlivostí - možná to nic neznamená a může takto fungovat ještě rok, dva…, ale nerada bych skončila bez telefonu. Momentálně ani nemám doma žádný náhradní pro případ nouze. Tak třeba mi nějaký doporučíte. Na co se mám podívat. Potřebovala bych, aby dobře fotil, aby se mi tam toho hodně vešlo, aby vydržela baterka. Asi bych se měla dívat i na velikost, váhu. Tak nevím. Momentálně nevím, jak velký mám. Větší bych brala kvůli většímu displeji, ale zároveň bych brala menší, aby se mi vešel do kapsy. Nějak mě to nebaví, jak mi překáží. Co mi poradíte? Někdo radí Xiaomi, někdo Samsung. A já mám ještě jinou značku. Jo a cenově - nic moc - vzhledem k tomu, že mi telefon dost často spadne. ![]()
Asi kdybych měnila telefon každou chvíli, tak bych to moc neřešila. Tím, že telefon mám opravdu na dlouho, tak to řeším.
A to mi připomíná další otázku. Jaký telefon - tlačítkový pro někoho, kdo dotykový nechce?
@Sára 1 Tak když srovnám Samsung za 10 000 tak stejnou HW výbavu máte ve Xiaomi za poloviční cenu. Já mám Xiaomi necelý rok a jsem poměrně spokojená (předtím jsem měla Lumii a nejsem spokojená s Androidem, ale pokud nechci iPhone nebo telefon bez OS tak výběr už není). Výdrž baterie závisí na používání. Manžel má úplně stejný telefon (Xiaomi Redmi 6) a jemu baterka vydrží tak cca 1,5 dne - telefonuje, občas internet a maily. Já ho používám místo počítače (teďka z něj píšu) a výdrží mi sotva den.
@Heivka píše:
@Sára 1 Tak když srovnám Samsung za 10 000 tak stejnou HW výbavu máte ve Xiaomi za poloviční cenu. Já mám Xiaomi necelý rok a jsem poměrně spokojená (předtím jsem měla Lumii a nejsem spokojená s Androidem, ale pokud nechci iPhone nebo telefon bez OS tak výběr už není). Výdrž baterie závisí na používání. Manžel má úplně stejný telefon (Xiaomi Redmi 6) a jemu baterka vydrží tak cca 1,5 dne - telefonuje, občas internet a maily. Já ho používám místo počítače (teďka z něj píšu) a výdrží mi sotva den.
Co je to OS? Porovnávala jsem Samsung a Xiaomi a neprisel mi v tom rozdíl. S baterkou jsi mě nepotěšila. Teď mi vydrzi den a přijde mi to strašně málo.
@Sára 1 OS je operační systém, většina má android. Já mám teď Samsung, používám ho místo počítače a baterka nevydrží ani den, ale zas je mi příjemný velikostí a pěkně fotí. Ono je to dneska už jedno, každý mobil má nějaký plus a nějaký minus.
Já mám Xiaomi 5 a jsem naprosto spokojená jako nikdy. Manžel ma Xiaomi 6 a oba jsme řekli, že jinou značku už nechceme. Baterka vydrží min. 3 dny a to můžeš být na netu furt, fotoaparát luxus. Nejsme nároční, nepotřebujeme telefony za desítku.
To se těžko radi. Já třeba zůstávám u Samsungu…nový telefon mám během hodiny nastaveny přesně jako ten předchozí. Tlačítko zpět chci mít prostě vpravo zahnutou šipku a ne vlevo trojúhelník… Foťák, paměť.. To mají všechny. Já jdu po velikosti, max do 5 palců, ještě jsem sehnala díky bohu 4.7.Furt slibujou malý zpátky a nic.
Xiaomi jsem si pořídila a byla jsem z něj nadšená, teda než se mi nafoukla z ničeho nic baterie a mobil začal blbnout a pak se vypínat a zapínat, vybíjet, baterie vestavěná, dražší oprava než koupit jiný…
Jedna blbá zkušenost mi stačila.
Teď mám DOOGEE x60L za pár tisíc a drží. Další už asi jen Honor, dle recenzí dobrý telefon.
@dog.s Tak baterie se může nafouknout u jakéhokoliv telefonu. Je pravda že u unibody telefonu je oprava trochu problematičtější, ale ne neřešitelná. Ony baterie vyrábí asi 4 firmy, které je dodávají výrobcům telefonů. Švagrové se nafoukla baterka u iPhone, manželovi u služebního Samsungu, mě se kdysi nafoukla u staré Nokie.
Edit: Teď jsem hledala kolik by stála výměna baterie u mého Xiaomi Redmi 6 a cena 790kč + poštovné do servisu opravdu není „lepší koupit nový telefon“.
Měla jsem xiaomi, pak kvůli okolnostem koupila Huawei a ten me jenom se*e. Za me jedine xiaomi, poměr cena vykon nejlepší ![]()