Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Bojují s nastavením nového telefonu. Nevím, jestli to jde nastavit nebo to je už dané tím telefonem.
Když jsem psala smyku, vždy se mi ukázali, kolik písmenek mám do konce smsky a kolik smsek vlastně posílám. U nového telefonu to není.
Když mi přišla dámská, svítilo nahoře světýlko zelene, zpráva svítila zelene. Jelikož nejsem pořád u telefonu, tak se mi to hodí, že zdálky vidím, jestli někdo volal nebo psal a nemusím pořád sahat na telefon. U nového to nemám.
Kalendář u starého jsem měla hned na ploše vypsané nejbližší události. U nového musím na kalendář kliknout a podívat se. Je to tam i strašně nepřehledné, vše jednou barvou, neoddělené. Hrozně špatně se v tom orientuju.
Poradíte někdo, prosím?
S tema smskama by to mohlo byt u nich v nastaveni. Druha moznost nemusi u telefonu vubec byt a nenastavite to nikde. A kdyz vam zakladni kalendar nevyhovuje, tak urcite je spousta aplikaci s kalendarem, ktere by vam lip poslouzily.
U těch sms je to buď v nastavení nebo se to nedá nastavit. Záleží jaký máte telefon. Já to třeba nemám a nastavit to nemohu. Co se týče kalendáře na ploše telefonu, ikona jako taková se dá přesunout na plochu telefonu, rozbaleny kalendář, který bude vidět celý je možné nastavit jako widget a nastavuje se dlouhým podrzenim plochy telefonu a pak se vám ukáží možnosti, kde je třeba kalendář vybrat. Ohledně svícení telefonu když vám něco přijde, tak to také bude v nastavení, ale v nastavení telefonu. Bude to někde v sekci oznámení…
Jsou telefony bez notifikační diody, teď takový mám. Takže tam lze nastavit že po nějakou dobu zůstane rozsvícená obrazovka, ale žere to baterii. Ten kalendář, pokud máte telefon s androidem, tak musíte mít na ploše nejen ikonu aplikace, ale i Widget, který umí zobrazit nadcházející události. K widgetům se dostanete u většiny systémů tak že dlouze podržíte prázdné místo a objeví se nabídky pro různá nastavení.
@Heivka Kalendář se mi povedl už nastavit. Díky moc za radu. Ta notifikaci dioda by tam měla být, ale nenašla jsem to. ![]()
@Sára 1 aplikace se jmenuje no led, ikona je černá s červeným čtverečkem. Musíš si ji stáhnout v obchodu Googld play.
Kolik zbývá do konce zprávy se ti ukáže, až bude zbývat asi deset písmen.
@Bubla Bůčková píše:
@Sára 1 aplikace se jmenuje no led, ikona je černá s červeným čtverečkem. Musíš si ji stáhnout v obchodu Googld play.
To mi našlo akorát no led weather. V předchozím telefonu pár let starem jsem nic nenastavovala ani nestahovala.
@Sára 1 píše:
To mi našlo akorát no led weather. V předchozím telefonu pár let starem jsem nic nenastavovala ani nestahovala.
Jeé nová verze
ale je to ona… No svítily by ti tam ty tečky jak vidíš na obrázku, já to používám, je to fajn.
@Bubla Bůčková píše:
Kolik zbývá do konce zprávy se ti ukáže, až bude zbývat asi deset písmen.
Je díky. To jsme nevěděla. Nemám tam ještě simku, kterou používám. Chci si všechno radši nastavit a stáhnout a nějak se mi spousta věcí nedaří. Ani mi nevyhovuje to, že je moc velký - do kapsy ho už opravdu nedám a do kabelky do té postranní kapsy taky ne.
Ale asi ta velikost nikomu nevadí, protože nikdo si nestezuje a všichni kolem mě mají stejně velké telefony.
@Bubla Bůčková píše:
Jeé nová verzeale je to ona… No svítily by ti tam ty tečky jak vidíš na obrázku, já to používám, je to fajn.
No ale to je počasí, to já nechci. ![]()
@Sára 1 píše:
Je díky. To jsme nevěděla. Nemám tam ještě simku, kterou používám. Chci si všechno radši nastavit a stáhnout a nějak se mi spousta věcí nedaří. Ani mi nevyhovuje to, že je moc velký - do kapsy ho už opravdu nedám a do kabelky do té postranní kapsy taky ne.Ale asi ta velikost nikomu nevadí, protože nikdo si nestezuje a všichni kolem mě mají stejně velké telefony.
Mně vadí!
iPhone nechci a Samsung je v tomhle na hlavu. Bych si koupila novinku, slintám na funkce, ale pádlo jako prase
nechápu, copak kapsa… Já musím dosáhnout jednou rukou všude palcem
hele aplikace stahuj, zkoušej, odinstalovat to můžeš vždycky. Ještě koukám, že dělají i aplikaci, že ti bliká blesk… A nemá tvůj telefon funkci „always on display?“